• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker tayin

theayann

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2023
3
1
1
30
Kızlar nişanlıyım yakın zaman da evlenicem nişanlım şuan ast subay ve kalmayı planlıyor sınır görevi olursa ben yanında gidebilicek miyim ? Gidemiceksem ordu evlerinde mi kalıcam ?

Daha yeni gitti 22 sin de gideceği yer belli olucak bu sene sonunda kalmak için imza atıcak uzun dönem asker yani

Bilmiyor daha kimse birşey söylememiş sadece sınır bölgesine gidemediğimi biliyorum ama gidemezsem eğer lojman da yada ordu evinde kalabilir miyim ?

Bilmiyor daha kimse birşey söylememiş sadece sınır bölgesine gidemediğimi biliyorum ama gidemezsem eğer lojman da yada ordu evinde kalabilir miyim ?
Çok uzun sürer. Sıkılırsın orda birde o kadar uzun süre kalmanıza müsade etmeyebilirler

Kalmanın anlami olmadığı yerler var, karakol yada görev yeri neresi ise günlerce cikilmayan yerler var ordu evinde uzun süre plan yapılmaz diye dusunuyorum yani bazı durumlarda ne olursa olsun yanında olayım fikri uygulamaya dokulemiyor

Abim mesela karakolda kalıyor karakolda kalan adama ev çıkmaz hem tek başına ne yapacaksın gerçekten sıkılırsın ha çalışıyorsan kaldığın yerde çalış gelince ayrılırsın

Astsubay mı uzun dönem asker mi? İkisi farklı şey ve özlük hakları farklı.
Sınırda mı sınır ötesi görevde mi?
Görev yeri aile götürülemez yer mi ?
Görev yerinde lojman, sosyal tesis var mı?
Bunları nişanlınıza soracaksınız.

Kızlar nişanlıyım yakın zaman da evlenicem nişanlım şuan ast subay ve kalmayı planlıyor sınır görevi olursa ben yanında gidebilicek miyim ? Gidemiceksem ordu evlerinde mi kalıcam ?
Nisanlinizin bu konu hakkinda bilgi alabilmesi gerekiyor diye biliyorum. Evleneceksiniz sonucta. Ustlerine bildirip bu durumu ne yapmasi gerektigini danisabilir. Sinirdaki gorevlere malesef esler gidemiyor diye biliyorum. Eskiden boyleydi. Su anda nasil bilemiyorum. Gonlunuzce olsun her sey :)

Astsubay olduğuna emin misin? Zira astsubayların zaten istifa hakkı olmadığı için onun planlayıp planlamaması önemli değil. Herhalde yine bir astsubay olduğunu iddia eden uzman çavuş ile karşı karşıyayız.
Sınır görevine elbette siz gidemezsiniz. Bazı sınır ve sınır ötesi görevlerinin gizlilik derecesi yüksek olduğu için nereye gittiğini bile öğrenemeyebilirsiniz.
Lojman hakkından ancak görev yaptığı il sınırları içerisinde yararlanabileceğinizi sanıyorum. Yanlışım varsa TSK personel yakınları düzeltsin. Öte yandan sınır bölgelerinin birçoğunda maalesef lojman da bulunmamaktadır.Orduevleri ise sizin zannettiğiniz gibi kadın sığınma evi tipi şeyler değildir. TSK personel ve yakınlarına "ihtiyaç anlarında" geçici barınma sağlar. Günlük ücretine mukabil kalabilirsiniz.
Bütün bunları en ince ayrıntısına kadar öğrenmenden evlenmemelisiniz. Zira daha sonra kaynanası ile yaşayan bir uzman çavul eşi olarak kendinizi bulacaksınız gibi gözüküyor.

Astsubay olduğuna emin misin? Zira astsubayların zaten istifa hakkı olmadığı için onun planlayıp planlamaması önemli değil. Herhalde yine bir astsubay olduğunu iddia eden uzman çavuş ile karşı karşıyayız.
Sınır görevine elbette siz gidemezsiniz. Bazı sınır ve sınır ötesi görevlerinin gizlilik derecesi yüksek olduğu için nereye gittiğini bile öğrenemeyebilirsiniz.
Lojman hakkından ancak görev yaptığı il sınırları içerisinde yararlanabileceğinizi sanıyorum. Yanlışım varsa TSK personel yakınları düzeltsin. Öte yandan sınır bölgelerinin birçoğunda maalesef lojman da bulunmamaktadır.Orduevleri ise sizin zannettiğiniz gibi kadın sığınma evi tipi şeyler değildir. TSK personel ve yakınlarına "ihtiyaç anlarında" geçici barınma sağlar. Günlük ücretine mukabil kalabilirsiniz.
Bütün bunları en ince ayrıntısına kadar öğrenmenden evlenmemelisiniz. Zira daha sonra kaynanası ile yaşayan bir uzman çavul eşi olarak kendinizi bulacaksınız gibi gözüküyor.
Uzun dönem askerlik yapıyorsa yedek subay falandır belki ama onda da sınır dışına göndermeler bence 🤷 ayrıca astsubayların istifa hakkı var sözleşme yeniliyorlar.
Konu sahibi ordu evi genelde torpilli yeridir 😊 ama polisevinde ,öğretmenevinde kalırsınız.

Büyük ihtimal uzun dönem kalmayı planlıyor. Askerlik yapıp da astsubay olarak kalan görmedim

Uzun dönem askerlik yapıyorsa yedek subay falandır belki ama onda da sınır dışına göndermeler bence 🤷 ayrıca astsubayların istifa hakkı var sözleşme yeniliyorlar.
Konu sahibi ordu evi genelde torpilli yeridir 😊 ama polisevinde ,öğretmenevinde kalırsınız.
Sözleşmelilerin var diğerlerinin yok. Sanırım 15 yıldı ondan önce istifa edemiyorlar. Etselerde tazminat ödüyorlar benim bildiğim bu şekilde

Sözleşmelilerin var diğerlerinin yok. Sanırım 15 yıldı ondan önce istifa edemiyorlar. Etselerde tazminat ödüyorlar benim bildiğim bu şekilde
Sözleşme süresi bitince ödemiyorlar. Sözlesme süresinden önce ederlerse ödüyorlar.

Açılın ben astsubay eşiyim 😅 sözleşmeli ise sözleşmesi yenilenmeyebilir ama muvazzafsa 15 yıl bırakmama durumu var. Eğer 5. Bölge yani eş götürülemeyen yere çıkarsa tayini siz ailenizin olduğu şehirden veya istediğiniz şehirden lojman alabilirsiniz. Eşim yüksekovadayken 2 yıl beşiktaşta yaşadım normalde bize koklatmazlae orayı😊 ama 1.2.3.4 bölge çıkarsa eşinizle gidebilirsiniz ve wşinizin puanı varsa lojman alanbilirsiniz. Orduevlerinde geçici konaklayanilirsiniz ama uzun süreli kalamazsınız otel gibi düşünün

Back