asker hakları

sureyya_53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
12
0
86
34
İstanbul
öncelikle merhaba...
nişanlım askere gittikten sonra bu konu üzerinde daha yoğunlaşır oldum. Bizlerin sevdiklerimizi büyük bir gururla gönderdiğimiz asker ocağı çoğu zaman onlar için işkence platformu haline gelir durumda sizler de haberlerden duyuyorsunuzdur hakaretler dayaklar ve hatta sakatlıklar bile söz konusu olabiliyor. bununla ilgili hepimizin yapabileceği bir şeyler olmalı diye düşünüyorum bu gün askerhakları.com diye bir site ile tanıştım vatani görevini yaparken kötü muameleye maruz kalmış insanların yaşadıkları ve nereye nasıl başvurmaları gerektiği ve en önemlisi bu konuda kalıcı çözümler sağlanması ile ilgili çalışmaları var. Sizlere bunlardan bahsediyorum çünkü söz konusu insan hakları ve hepimiz bu konuda elimizden geleni yapmalıyız sesimizi duyurarak ve bu tür kuruluşlara destek vererek sizden ricam siteyi inceleyin insanların neler yaşadığını görün ve desteklerinizi esirgemeyin kuruluşun şuan en çok duyulmaya ihtayacı var

Öncelikle nişanlınız ve tüm askerlerimiz sağ salim evlerine döner inşallah geçen gün haberlerde izledim disko tabiri askerlin ceza aldıkları ve söylediklerine göre kimisinin işkence odası diye tabir ettigi cezalar kalkmış

[h=1]Askerlikte disko cezası kalktı[/h][h=2]Kamuoyunda “disko” olarak bilinen ve askerlerin korkulu rüyası olan askeri disiplin koğuşları kalkıyor.[/h]Askeri disiplin cezalarını bir yerde toplayacak tasarı Başbakanlığa sunuldu.

Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacak tasarı, disko cezasını kaldırıyor. Disiplin suçu işleyen erlere disko cezası yerine, izin cezası verilecek.

Firar, emre itaatsizlik, nöbet talimatlarına uymamak suçlarını işleyen asker cezasını odada değil, çarşı iznini garnizonda geçirerek çekecek.

Tasarı, askeri disiplin cezalarının, devlet memurları kanundaki disiplin cezalarına paralel olarak hazırlandığı belirtildi. Tasarının yasalaşmasıyla, asker büyük oranda sivil disiplin cezalarına tabi olacak.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi disko cezası nedeniyle Türkiye’yi geçmişte birçok defa tazminata mahkum etmişti. AİHM kararlarını dikkate alan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, erlere komutan inisiyatifiyle koğuş cezası veren Askeri Ceza Kanunu’nun (ACK) yeniden incelenmesi için emir vermişti.

Buradan hareketle yürütülen çalışma tamamlanarak, tasarı Başbakanlığa sunuldu. Başbakanlıkta son rötuşlar yapıldıktan sonra tasarı, Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacak ve ardından da Meclis’e sevk edilecek.

Taslağın yasalaşmasıyla birlikte disiplin amirleri tarafından verilen oda hapsi cezası, komutanların yetkisinden çıkartılacak. Bu ceza sadece savaş ve seferberlik halinde uygulanabilecek. Göz hapsi cezası da “hizmet yerini terk etmeme” şeklinde uygulanacak. (Vatan)

teşekkür ederim dilekleriniz için. bu gelişme beni de çok sevindirdi fakat ne yazık ki bu kadarla bitmiyor durumun gittikçe düzeleceğine inanıyorum inşallah atılması gereken tüm adımlar bir an önce atılır ve bu gün okuduğum o yaşanmış hikayelerle ülke olarak bir daha hiç bir zaman karşılaşmayız.

çok merak ettim, nasıl bir kötü muameleyle karşılaşmış nişanlınız?
yoksa askeri nizamın kendisi onun için işkence olmasın? siz de vicdani retcilerdenmisiniz acaba?

öncelikle kesinlikle vicdani ret olayını savunmuyorum hatta bedelliye bile sıcak bakmıyorum herkez vatani görevini yapmalı bence benim söylemek istediğim askrerliğini yapan insanlara insanca muamele edilmesi gerektiği örnek olarak afyonda vatani görevini yapan er tayfun güngör makarnayı soğuk getirdi diye albay tekmeyle dizini kırıyor ve sadece 2250 tl para cezası ödüyor diğer bir örnek Kıbrıs’ta disiplin koğuşunda işkence ile hayatını kaybeden Uğur Kantar TERHİSİNE beş gün kala ‘DİSKO’ denilen disiplin koğuşunda öldü ve 19 yaşındaydı ( yeni düzenlemeyle disko kaldırıldı artık ) uğur kantarın davası hala devam ediyor. daha öncede söylediğim sayfayı incelerseniz ne yazıkki bu örneklerin küçümsenemeyek kadar çok olduğunu görürsünüz ben bu insanlara destek olmalıyız diyorum bu durumun değişmesi ve askerliğin insana yaraşır muameleler ile yapılması gerektiğini savunuyorum. çok şükür benim nişanlımın başına böyle üzücü olaylar gelmedi fakat ses çıkarmak için canımın yanmasını beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…