Asker Eşleri

günaydın güzel ve sağlık dolu bir gün diliyorum:16:
okyonuscuğum MR sonuçlarının temiz çıkmasına sevindim. dilerim verilen son ilaç işe yarar
Angelcciğim minik pıtırcığın kalp seslerini duyduktan sonra hamileliğinin daha fazla farkına varacaksın:34:
jelyciğim kaçırılan askerlerin ve sağlık memurunun görüntüleri için teşekkürler. hepsinin baskı altında olduğu zaten yüzlerinden belli. bu arada alttan geçen haberlere de dikkat:41:

zorlaaaaa söyletildiğini düşünüyorum....sinirlerim tepeme geldi yaaaaa esir alınan askerler ne demek:47:sen kimsinde esir alıyosun?

aynen canım zorla söyletildikleri yüzlerinden belli. nasılda tedirginler, adamlar kendilerini ayrı bir devlet olarak görüyorlar. offff seyredince daha fazla sinir oluyorum. yıllarca uğraşıldı hala kökü kazınamadı pisliklerin:47::47:

İlk konuşan astsubay sanki ezberlemiş yada bir yerden okuyormuş hissi uyandırdı bende.hepsinin suratında kocaman bir gerilim var.bunun en sevindirici tarafı hala hayatta olmaları.belki onlar şu anda hayatta olmak bile istemmiyorlardır kimbilir???bütün imkanlarından olanaklarından askerlerimizde yararlanıyormuş ne mutlu!!Allah yardımcıları olsun.ve ben bir kez daha içtiğim sudan yediğim lokmadan utandım bugün:(

Son düzenleme:
İlk konuşan astsubay sanki ezberlemiş yada bir yerden okuyormuş hissi uaydırdı bende.hepsinin suratında kocaman bir gerilim var.bunun en sevindirici tarafı hala hayatta olmaları.belki onlar şu anda hayatta olmak bile istemmiyorlardır kimbilir???bütün imkanlarından olanaklarından askerlerimizde yararlanıyormuş ne mutlu!!Allah yardımcıları olsun.ve ben bir kez daha içtiğim sudan yediğim lokmadan utandım bugün:(

ilk konuşan bencede bi yerden okuyodu sol tarafa bakıyodu çünkü....adamlar kamuflaj için gizleme ağı kullanıyorlar yaaaaa nerden bu suyun girişi?

pkk nın bitmesini ,yok olmasını istemeyen güçler var arkasında. pkk nın bitmesi demek ülkenin önünün açılması demek , Türkiyenin güçlenmesi demek . hangi ülke karşısında daha güçlü bir Türkiye görmek ister ki. sermayeleride kullanılan kürt halkı , kandırılan binlerce insan:47: offf yine tutamadım kendimi:47:

ben izleyemiyorum iş yerimde ama tahmin edebiliyorum.:47: bi şehidimiz daha var bugün, allah ailesine sabır versin...

pkk nın bitmesini ,yok olmasını istemeyen güçler var arkasında. pkk nın bitmesi demek ülkenin önünün açılması demek , Türkiyenin güçlenmesi demek . hangi ülke karşısında daha güçlü bir Türkiye görmek ister ki. sermayeleride kullanılan kürt halkı , kandırılan binlerce insan:47: offf yine tutamadım kendimi:47:

malesef onlar kendini kandırılmış görmüyo işte sorun bu doktor olan hatta şuanda uzmanlık için asistanlık yapan bir kürt arkadaşım bana anadoludan görünümü çok izlemişsin sen küçükken demişti...bu en okumuşu düşünün...dağdakilerin özgürlük savaşçısı olduğunu düşünüyorlar hala hatta bundan eminler,zerre kuşkuları yok:50:

ilk konuşan bencede bi yerden okuyodu sol tarafa bakıyodu çünkü....adamlar kamuflaj için gizleme ağı kullanıyorlar yaaaaa nerden bu suyun girişi?
bencede bir yerden okuyor çok belli.belkide kendine doğrultulan silaha bakıyor nerden bilelim.

onlarıda çok güzel kullanıyorlar işte.alıp bir kaçtane kitap okusalar fark edicekler neyin ne olduğunu.eşimle konuşuyorduk dedimki bir sürü arkadaşın eşini aldı yanına sen beni alamadın.iyikide almamışım dedi eşlerini hep geri gönderiyorlar.bakkal ekmek vermiyor aç kalıyolar suları donuyo kızşın su bile içemiyorlar.hepsi hasta dedi.arkadaş hastalandı merkeze doktora gitti geri dönemedi eşi 1 hafta evde tek kaldı parasız pulsuz biz yardım ettik dedi.

ben izleyemiyorum iş yerimde ama tahmin edebiliyorum.:47: bi şehidimiz daha var bugün, allah ailesine sabır versin...
Allah sabır versin canım ailelerine. ateş düştüğü yeri yakıyor malesef:43::43:
malesef onlar kendini kandırılmış görmüyo işte sorun bu doktor olan hatta şuanda uzmanlık için asistanlık yapan bir kürt arkadaşım bana anadoludan görünümü çok izlemişsin sen küçükken demişti...bu en okumuşu düşünün...dağdakilerin özgürlük savaşçısı olduğunu düşünüyorlar hala hatta bundan eminler,zerre kuşkuları yok:50:

evet canım benimde böyle tanıdıklarım var. kendilerini ezilen grup olarak görenlerimi ararsın , haklarının elinden alındığını mı söyleyenleri. bunlar eğitimli olanları. devletin bütün imkanlarını kullanıp , devlete düşman tipler:47:
birkaç yıl önce geldiğim okulda doğulu bir arkadaş sürekli devletin doğuya hizmet götürmediğini , öğretmeni olmayan köyler olduğunu söylüyordu. kendisine neden oraya gitmediğini , neden kendi halkına hizmet etmediğini sorduğumda cevap veremedi. oraya giden gencecik öğretmenlere üzülüyorum. tıpkı dünki yazıda olduğu gibi orda görev yapan memurlarımıza Allah güç ve sabır versin

Allah sabır versin canım ailelerine. ateş düştüğü yeri yakıyor malesef:43::43:

evet canım benimde böyle tanıdıklarım var. kendilerini ezilen grup olarak görenlerimi ararsın , haklarının elinden alındığını mı söyleyenleri. bunlar eğitimli olanları. devletin bütün imkanlarını kullanıp , devlete düşman tipler:47:
birkaç yıl önce geldiğim okulda doğulu bir arkadaş sürekli devletin doğuya hizmet götürmediğini , öğretmeni olmayan köyler olduğunu söylüyordu. kendisine neden oraya gitmediğini , neden kendi halkına hizmet etmediğini sorduğumda cevap veremedi. oraya giden gencecik öğretmenlere üzülüyorum. tıpkı dünki yazıda olduğu gibi orda görev yapan memurlarımıza Allah güç ve sabır versin

aminnn,bence o psikolojiyle doğuyorlar,kimsenin ezdiği yok aslında ama öyle hissediyorlar,ha aramızda bunu yapan yokmu tabiki var sırf doğulu diye insanları küçümseyen...bir hakim beyimiz var bariz kürt ve şivesi hala değişmemiş,adamla dalga geçiyorlar ki bunu her gittiği yerde yaşadığını düşünemiyorum bile gelde batıdakilere öfkelenme şimdi....mantıklı olan zaten herşeyin farkında ama diğerlerine bunu anlatabilmek çok zor...

Kızlar benim ilk görev yerim Mardinin bi köyüydü. Toplasan 50 hane yoktu ama okul vardı. Tek başımaydım okulda. Gelen yardımların haddi hesabı yoktu. Okuyan kız çocukları için her ay para(ki bu bütün doğuda var.) Her öğle koli koli süt geliyordu çocuklara beslenme niyetine. Hepsinin elinde yeşil kart,çocuk yardımları desen herkes alıyor. sanrada sizin devlet derlerdi. Bizim devletin her şeyinden bizden çok yararlanırlardı...

yazdıklarınızı okudumda çok üzülüyorum askerlerimiz için hayat gerçekten çok zor 17 sene önce assubay olan eniştemi toprağa verdik bebeği yeni doğmuştu sadece bir kez gördü şehit olmadan önce tayini ankaraya çıkmıştı evi döşendi her şeyi hazır ertesi gün ankaraya gidecekler ablam daha 17 yaşında çok genç evlenmişti kucağında bebek sevinçle haber bekliyordu gece bi telefon başımızdan aşşağı kaynar sular dökülmüştü ertesi gün kapıda rütbeli 2 asker bayrak getirmişler şimdi mardinde şehit olan assubay eşimin devresi arkadaşı uzman çavuş yanımıza tayini çıkmıştı diğerininde emekliliğine 1 yıl kalmış bitmiyor bu üzücü haberler kaç senelerdir devam ediyor bu terör belası allahım ben çocukkende yanıyordu yürekler hala yanıyor devletimizde yaptırımlar az idam geri gelse bu canımızı yakanların başları idam edilse bakın ne oluyo bu kadar canlar yanıyo mu amerikada idam var bizde insanlık ayıbı diye kaldırılmış biz herkes idam edilsin demiyoruz ki sadece bu o......çocukları bu adi pislikler idam edilsin ama yok allahım eşlerimizi ve tüm askerlerimizi korusun kardeşimde doğuda assubay eylül ekim gibi düğününü yapacağız allahım doğudakilere sabır versin çok iyi maaş alıyorsunuz çok rahat yaşıyorsunuz diyenler hangimizin eşi piskolojikman sağlam sorarım iti köpeğiyle uğraş dağda bayırda dolan her an biri arkandan saldıracakmış korkusu yüz yüze gelseler aslanllar gibi çarpışırlar ama bu ........ler arkadan vurmayı sever aldıkları para canlarının karşılığımı yaptıkları işin karşılığı bu kadarmı tepemizde olanlar oturdukları yerde ne paralar kaldırıyo bizimkiler kelle koltukta

elifcim başınız sağolsun, ablan için çok üzüldüm. ne diyeceğimi bilemiyorum böyle durumlarda. insan "gelsin şu zaman çabuk aksın " demeye bile korkuyor bunları duyunca. sen o kadar bekle bir gün kala şehit haberi gelsin...insan aklını kaybeder heralde...
bi arkadaşım şöyle bi mantıkla yaklaştı beni rahatlatmak için,
doğuya gitmeseydi de burda kafasına saksı düşüp bişey olabilir, kaderinde ne varsa onu yaşar insan dedi.

elifcim başınız sağolsun, ablan için çok üzüldüm. ne diyeceğimi bilemiyorum böyle durumlarda. insan "gelsin şu zaman çabuk aksın " demeye bile korkuyor bunları duyunca. sen o kadar bekle bir gün kala şehit haberi gelsin...insan aklını kaybeder heralde...
bi arkadaşım şöyle bi mantıkla yaklaştı beni rahatlatmak için,
doğuya gitmeseydi de burda kafasına saksı düşüp bişey olabilir, kaderinde ne varsa onu yaşar insan dedi.

Sweetcim arkadaşın söylediğin de haklı aslında ama babam da der ki oğlumun eceli gelmiş ki bu başımıza geldi ama bir kalleşin kurşunuyla ölmesindense hastalansaydı ya da kaza'da vefat etseydi razıydım der.Şehit olmasının gururu çok başka birşey ve bir süre sonra bu gururu yaşıyoruz.Fakat anne,baba,eş,çocuk elinden gidene bakabiliyor sadece ve onlar yüzsüzce haberlerde,gazetelerde gövde gösterisi yaptıkça şehit ailelerinin ocağına tekrar tekrar ateş düşüyor.

selam kızlar..
ya ben kötü oluyorum böyle haberlerle.. elif başın sağolsun..

bu arada bugün kpss açıklandı..bilidğiniz sonuçlar nasıl..kardeşim ing.öğrt. 76 aldı..

Back