aşk üçgeni...

champagneshimmer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
16.019
5.086
448
Tüm bunlar toplum yararına faydam olsun diye cırpınıp duruyorum.. ve tum bu bulduklarım çözüm sunma arzum yüzünden oluyor... :D
eşimle cok severek evlendik ama...?
sevgilim ile aşııktık seviyordu ama...?
vb.. bilgi aşagıda..

Alıntıdır :
Üçgen Aşk Kuramı
Robert J. Sternberg (1986) aşkın yapısını açıklamak amacıyla yakınlık, tutku ve bağlılıktan oluşan bir kuram önermiştir. Kurama göre yakınlık, paylaşım ve kendini açmayı; tutku, uyarılma ve cinselliği; bağlılık ise ilişkinin kısa vadede varlığı, uzun vadede devamı ile ilgili karar süreçlerini içermektedir. Yakınlık, bir ilişki içindeki duygusal yatırımı; tutku, güdüsel katılımı, bağlılık ise bilişsel süreçleri ifade etmektedir. Aynı şekilde yakınlık “sıcak”, tutku “ateşli”, bağlılık ise “soğuk” ile ilişkili değerlendirilebilir. Bu üç temel bileşenin sınıflandırılmış sekiz olası alt seti bulunmaktadır.

Aşksızlık: İlişkilerimizin büyük bir kısmını üç bileşeninin de bulunmadığı bu tür gündelik etkileşimler oluşturur. Ne yakınlık, ne tutku, ne de bağlılık söz konusudur.

Hoşlanma: Yakınlık bileşeninin egemen olduğu ilişkilerdir. Kişi karşısındakine yakınlık hisseder ancak tutku ya da bağlılık söz konusu değildir. Bu durum, bir arkadaşa karşı hissedilen duyguları tanımlamaktadır.

Delicesine Aşk: Tutku bileşeninin egemen olduğu ilişkilerdir. Yakınlık veya bağlılık içermeyen yoğun fizyolojik uyarılma söz konusudur ve genellikle kısa süreli yaşanır. İlk görüşte aşk, bu sınıfın içinde bulunmaktadır.

Boş Aşk: Tutku ve yakınlık bileşenlerini içermeyen, sadece bağlılığın söz konusu olduğu ilişkilerdir. Karşılıklı duygusal yakınlığın ve fiziksel çekimin azaldığı ya da ortadan kalktığı ve uzun süredir devam eden ilişkilerde görülen, aşksızlığa yakın bir durumdur.

Romantik Aşk: Yakınlık ve tutkunun bulunduğu ancak bağlılık içermeyen ilişkilerdir. Kişiler birbirlerine karşı fiziksel ve duygusal olarak ilgi duyarlar fakat aşklarının sonu belirsizdir.

Dostça Aşk: Bağlılık ve yakınlık bileşenlerinin egemen olduğu, tutku içermeyen ilişkilerdir. Genellikle fiziksel çekimin son bulduğu uzun süreli ilişkilerde ve evliliğin ilerleyen yıllarında görülür.

Aptalca Aşk: Yakınlık içermeyen ancak tutku ve bağlılık bileşenlerinin fazlasıyla bulunduğu ilişkilerdir. Yakınlık göz ardı edilip tutkuya dayalı bir bağlılık yaratılır. Zaman içinde tutku ortadan kalkınca geriye yalnızca bağlılık kalır.

Mükemmel Aşk: Üç bileşenin bir arada bulunduğu ve üç bileşen arasında dengenin kurulduğu ilişkilerdir. Çoğumuz böyle bir ilişkiyi arzularız. Ancak bu tür bir ilişkinin kurulması, süreceği anlamına gelmez.

tum bunu okudum ve eşimle tanıştıgım andan bugune bir sıralama yaptım. bence hepsi sıra ile olabiliyor ve temeli saglam gibi bir (bitme olasılıgı elbette var) ilişki cıkıyor gibi.
önce hoşlanma yaşadım
ilerledikce romantik aşk
şimdiler ise sankii mukemel aşka dogru bayaa yol kat ediyoruz gibi...

yahu benim konuların yarısı zaten taşınıyor :KK70: bana göre yeri aslında burası. insanlar hep bunları soruyor bende kökten-yekten herkese cevap veriyorum ... ama burayı da seviyorum... faydam olsun istiyorum.. böyle karışık şeyler... Kazen Kazen yazdıgım-paylaştıgım taşınacak gibiyse taşıyalım :KK19:

Aşk üçgeni hep yaşadığım şeydir. Nedeni venüsümün ikizlerde oluşundanmış. Bilimsel konuştum biraz :KK70:
astrolog bir tanıdıgım var pek samimi olamadım kadınla ama (ben burclara cok inanmam)
onun yaptıgını görünce meslegi bu. acaba inansam mı olmuştum.
bilimsel gercekligi bana adam gibi acıklayan bir kadındı ama sapmalar olur dedi.

astrolog bir tanıdıgım var pek samimi olamadım kadınla ama (ben burclara cok inanmam)
onun yaptıgını görünce meslegi bu. acaba inansam mı olmuştum.
bilimsel gercekligi bana adam gibi acıklayan bir kadındı ama sapmalar olur dedi.
Olabilir tabii. Ben de burçlara şöyle inanmam. Günlük burç yorumları. Herkese uymaz zaten milyonda bir diyebilirim. Çok genel. Doğum haritası denen şey gerçektir çünkü mesela bazı insanlar doğduğu gündeki güneş burcuna hiç benzemez. Doğum haritasındaki gezegenlerin konumları dereceleri gezegenlerdeki burçlar etkiler. Ben yengeç burcuyum normalde ama alakam hiç yok doğum haritam da ikizler ağırlıkta ama bir taraftan da güçlü akrep etkisi de var değişik yani durum bende de :D

Olabilir tabii. Ben de burçlara şöyle inanmam. Günlük burç yorumları. Herkese uymaz zaten milyonda bir diyebilirim. Çok genel. Doğum haritası denen şey gerçektir çünkü mesela bazı insanlar doğduğu gündeki güneş burcuna hiç benzemez. Doğum haritasındaki gezegenlerin konumları dereceleri gezegenlerdeki burçlar etkiler. Ben yengeç burcuyum normalde ama alakam hiç yok doğum haritam da ikizler ağırlıkta ama bir taraftan da güçlü akrep etkisi de var değişik yani durum bende de :KK70:
heh işte dogum haritası cıkarıtyor o tanıdıgım sabahtan arıyorlar bilgileri veriyortlar. 1 gun uzerunde çalışıuyor. sonra tamam gel diyor gidiyorsun. bakıyor da bakıyor.. anlatıyor çiziyor. yazıyor..
ben talihsiz oldugum için bu konuda kimse dogum saatimi net bilmiyor :D gunumu biliyorlar allahtan..

Back
X