aşk mı para mı:(

Şöyle ki annesinin hastalığı çok ileri değil 2 abisi 1 ablası var hepsi evli. Kendisi okuduğu bölümle alakası olmayan işler yapmak istemiyor başvurularına da olumlu cevap gelmiyor

O zaman benim yorumum da değişir. Ablaları abileri annelerine bakıyordur zaten.

Kendi de duygu sömürüsü yapıp sana asalak oluyor rsmen.

Kusura bakmayın atomu parçalanmak ilgili konular vardı da ben araya girmişim sanırım: DD
ha ha ha çok komik,olumluda olumsuzda eleşştiri gelir bak biz konu açıyormuyuz

Haklısınıız insan olayın içinde olunca bazen mantıklı düşünemiyor o yüzden teşekkür ederim yorumunuza

Valla önce başka düşünüyordum ama değil erkek arkadaşım yan komşum bile olsa kanser gibi bir durumda ben elimden geldikçe para verirdim. herşeyden önce vicdandır bence bu.. Rahatsız olmanız kötü olmuş

Konu sahibi bence ilk yazdığına diğer açıklamaları da ekle,yani abileri ablası varken,iş seçerken iş beğenmezken senden para istemesi çok çirkin bişey.bunları başa eklemezsen eleştiri yağmuruna tutulacaksın belliki

Bi de konuyu açarken lütfen ayrıntı verin sevgilimin annesi kanser, kendisi calismiyor, benden borç istiyor ne yapayım?

Soru bu olunca elbette tepkiler olacak ama sevgilim is beğenmiyor bu yüzden çalışmıyor kardeşleri de var yalnız değil vs..olsaydı tabii ki yaklaşımlar farklı olurdu.

Onu da bilemem ayrıca eltim kanser ve devlet ödüyor. Ancak ilaçlar her zaman bulunamadığı için yurt dışından getirince epey pahalı oluyor.

Devlet sadece SGK ve emekli sandığı gibi sosyal güvencelere sahip hastaların tedavi giderlerinin büyük bölümünü karşılıyor gibi görünse de o hastanede yapılmayan bir çok tahlil ve tedavi hastalar tarafından ödeniyor.Diğer yandan devlet hastanelerinin fiziksel koşulları, kuyruklarda bekletilen, günler sonraya randevu verilen kanser hastalarının öyküleri, tıp fakülteleri dahil olmak üzere yatak kapasiteleri, kadroları, hijyenik ortamları ve de yemek, psikolojik destek gibi alt yapıları yorumsuz tartışmaya açıktır.

2- Bizim bedava üstlendiğimiz yeşil kart ve güvence sizleri devlet karşılamıyor. Ayaktan yazılan ilaçların – tedavilerin kaymakamlık bütçelerindeki yetersizlik nedeniyle bir çoğu ödenemiyor. Bazı ilaçların da ödemesini kabul etmiyorlar.

Zaten bizim de belgelediğimiz üzere devlet ödese bile gerçek masrafların nerede ise yüzde birini ödüyor.

3- Daha önemlisi Lösante dışındaki hemen hiçbir özel hastanenin onkoloji ve hematoloji bölümü yok. Dolayısı ile buralarda tedavi diye bir şey söz konusu değil.

Örneğin bir kemoterapiyi yapabilecek, onkolojik yoğun bakım uygulayabilecekleri kadroları yoktur.Belki sadece acil ateş çıkması ya da tansiyon gibi problemlerine bakabilirler ve tedavi gördüğü onkoloji- hematoloji merkezine yönlendiriler.

ÖZEL BİR HASTANE BU İŞE GİRECEK ŞEKİLDE YATIRIM YAPARSA PARASIZ TEDAVİ ETMESİ HAYAL BİLE EDİLEMEZ.

Parasız kanser tedavisi diye bir uygulama tamamen pratik değeri olmayan bir uygulamadır. Belki sadece iyi niyetli bir seçim yatırımıdır.

Onun yerine LÖSEV lösemili çocuklar kenti kurulması için arsa verseler daha gerçekçi olur.

Her özel veya devlet kuruluşunun da kanser-lösemi hastasına müdahale etmesi veya tecrübesiz- yetersiz kadro ve olanaklarla tedavi etmeye kalkışması düşünülemez, hastaya yarar değil zarar verir. Bazen de bir cinayetle eşdeğerdir.

4- BİZ PARASIZ TEDAVİNİN İÇİNE ; 6 öğün yemeğini, yoğun bakımını , kan ve trombosit ihtiyacını, tüm tahlililerini, pijamasını, oyuncağını, annesinin refakatını, yol parasını, devletin ödemediği her türlü tıbbi malzemeyi ve tahlili , yurt dışından getirtilen ilaçları, en modern ve steril ortamlarda, zengin gıdalarla oluşturulmuş beslenme imkanlarında, annesinin refakatında, oyun ve bilgisayar odalarında, sinema salonlarında, kocaman yemyeşil bahçe içerisinde , güler yüzlü ve çok deneyimli sağlık ordumuzla sunuyoruz.

5- HEM DE HASTADAN TEK KURUŞ FARK ALMADAN, TEK KURUŞ ÖDETMEDEN VE DE YORMADAN, ÜZMEDEN…

6- BAŞARI ORANIMIZ DA YURT DIŞI MERKEZLERDEN BİLE DAHA İYİDİR.Çünkü burada vurgulanması gereken bir konu da parayla ilintili olmayan bir sonuç gerçeğidir.Lösemi bu gün % 90 lara varan oranda tedavi edilebilir derken elbette yüzlerce milyar lira da ödeseniz elde edemeyeceğiniz bazı şeyler, araya para ilişkisi girmeden , zengin – fakir ayırımı yapılmadan, insana insan olarak değer verilerek elde edilebileceğine inanıyoruz. Biz bunu 8 yıldır tavizsiz başardığımız ve belki de değil Türkiye Dünyadaki tek örnek olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz.

Belli olmaz belki de LÖSEV sayesinde sosyal devletler hatırlanır ve sağlık hizmetleri herkese eşit ve tamamen parasız sunulur.

Haklısınıız insan olayın içinde olunca bazen mantıklı düşünemiyor o yüzden teşekkür ederim yorumunuza
O cabalamaktan vazgeçmesin
sizde yardım etmekten asla gocunmayin
bu hastalık bir çoğumuzun ailesinde dolaylıda olsa var umarım bir an önce iyileşir.bu zamana kadar yaptiginiz destegide unuttun gitsin hiç olmamış gibi hersey bir insanın sağlığı icin

Mesela benim annemde kanser tedavisi gördü. O dönem babam çalışamadı bir süre, annem babamı yanında istedi tedavilere giderken falan. Bu mecburi çalışamama falan bizi büyük bir borca sürükledi, hala durur o borçların bir kısmı. Başta ben sevgilin de böyle bir mecburiyetten çalışamıyor sandım ama onun ki iş beğenmemezlikmiş. Herkes okuduğu bölümde çalışmak ister ama en azından şu zorlu dönemleri atlatana kadar geçici bir işte çalışabilir. Keyfi olarak çalışmayan bir adama, kendini zora sokacak şekilde yardım etmene gerek yok diye düşünüyorum ama daha önce verdiğin paraları istemen doğru olmaz bence. Ama en azından bundan sonra daha dikkatli davranabilirsin, eli ayağı tutan gencecik adam çalışmayan sevgilisinden para istemek yerine pekala elini taşın altına koyup kendi ekmeğini kazanabilir.

aynen

Adam parayı çarçur eden iflah olmaz bir tip mi yoksa sadece annesnn durumundan ötürü mü böyle sen daha iyi bilirsin. Annesi sağlığına kavuşunca işe girer heralde

Adam parayı çarçur eden iflah olmaz bir tip mi yoksa sadece annesnn durumundan ötürü mü böyle sen daha iyi bilirsin. Annesi sağlığına kavuşunca işe girer heralde
kesinlikle en iyisini konu sahibi bilir,erkek kardeşimin bankada bir arkadaşı var,maaş asgarini üzerinde 2 gün geçmeden bitiriyormuş,sonrasında bir sigara ver,50 lira ver 10 lira ver bıktırmış etrafındakileri,bazen yalanda söylüyormuş..
ama dediğin gibi konu sahibi gerçeği biliyordur

Benim var bir önerim.
Ayrılın. Çünkü gerçekten sevseniz aşk ile parayı aynı kefeye koymazsınız.
Sevgilinizin annesi hasta, farkında mısınız?
Biraz empati yapın lütfen.
Bu mudur yani sizin aşk kavramınız?
Bir de benim için yapmadığı fedakarlık kalmadı demişsiniz.
Çok zorlanıyorsanız ya ayrılın, yada bende de para yok diyin

Benim de var öyle arkadaşım. Param bitti diye tüm ofisten 50şer lira topladı çaktırmadan. Hepimize sessiz sessz söyledi. Sonra haftasonu sapancaya gitmiş sevgilisiyle. Salak fotoğraf paylaştı sapancadan öyle ortaya çıktı. O paralar da tabiki geri dönmedi.

canım biride hastayım diye izin almış facede eğlenceye falan gitmişler paylaşmış:)bu ne salaklıktır yav

Konu sahibesinin talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…