Aşk mı? Mantık mı?

madamemaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
109
34
Gerçekten hangisi daha ön planda tutulmalı. aşk mı, mantık mı siz hangisini uyguluyosunuz.

Bunu sadece aşkmı, mantıklımı diye ayırmam bana kısıtlama gibi geliyor.
Serseri birine aşıksanız, tabiki onunla beraber olup ben aşkı seçtim demek mantıksız geliyor..
Birinin işi gücü yerinde ise, bunuda mantık kefesine koyuyorsanız buda mantıksız olur..
O yüzden konuyu biraz açmanız gerekiyor.

İkisinde olması gerektiğini düşünüyorum..

İkisi arasında bir seçim yapıyorsanız bu zaten mantıklı bir seçimdir.

aşkın etkisi illa ki azalıyor. o yüzden mantıklı olanı yapmalısın. tabi mantıklı olana aşık olabileceğini hissediyorsan. hiç bir şey hissetmediğin biriyle mantıklı diye beraber olursan mutsuz olursun. aynı şekilde aşıksın diye beraber olduğun biriyle ilişkiniz mantığa aykırıysa yine mutsuz olursun. kendini mantıklı olanı sevmeye hazırla bence.

Yeni neslin elinden 'ışıltılı, asil' ne varsa aldılar...

Almaya da devam ediyorlar...

Kalbi yüce duygulardan habersizlerin, fikir, söz ve davranışları nasıl mutluluğa yol bulur, yelken açar...

Tüylerimi diken diken eden yeni bir kavram gelişti...

MANTIK EVLİLİĞİ...

Nasıl yani...

Anlayamıyorum bir türlü...

İnsan aşık olmadan nasıl evlenir...

'Onsuz yapamam' demedikten sonra nasıl hayatını biriyle birlikte yaşamaya karar verebilir...

Mantık evliliği...

Yani şu mu...

'Bunun böyle hoş olmayan tarafları da var ama şöyle avantajlarım da olacak' diyerek evlenmek mi...

Buna da 'nasıl yani' diyorum...

Artı ve eksiyi hesap etmenin neresinde yer açılacak da aşk orada yer bulacak...

Bir türlü anlayamıyorum...

En steril olması gereken duygunun bu hale getirilişini kabullenen de var üstelik şu toplumda...

Bir dost (!) meclisinde, bilmiş bilmiş, 'mantık evliliği düşünüyorum' diye söze başlayanlar da var...

Daha iğrenci de var...

Bu da Batı'dan ithal...

Hemen de müşterisi çıktı...

Televizyonlarda bile dile getirildi defalarca...

Mal paylaşımına yönelik anlaşma yapıyorlar evlenmeden önce...

'Boşanırsak malları şöyle paylaşacağız' diye anlaşıyorlar...

Tüylerim diken diken...

Alt üst oldum...

En iyisi daha fazla yazmamak...

Alıntıdır.

mantığı ön planda tutarak aşık olmak.

mantık denince akla hemen maddiyat gelmesin.

"kaba saba biri bi kaç kez de şiddet gördüm ama olsun beni seviyor seven kıskanır" vs.

adam sana değer vermiyor ama işte aşk gözünü kör etmiş aşığım da aşığım.

böyle bir aşkla yapılan evlilik deli cesareti

önce bakacaksın adam sana nasıl davranıyor ailesine nasıl davranıyor? kişiliğiniz karakteriniz uyumlu mu?, sorumluluk alabilir mi bu adam?

bir de bu saydıklarımın yanına aşk ve çekim eklenmeli işte.

Bunu siyah - beyaz; ask - mantik olarak görmemek gerek. Konu evlenmeye geldiginde, ikiside olmali. Hani mantik denilince, illa zengin olacak diye bir durum yok, ama en azindan evini gecindirecek düzeydi bir isi olsun yeter.

Bunu siyah - beyaz; ask - mantik olarak görmemek gerek. Konu evlenmeye geldiginde, ikiside olmali. Hani mantik denilince, illa zengin olacak diye bir durum yok, ama en azindan evini gecindirecek düzeydi bir isi olsun yeter.
Çok güzel bi tespit olmuş tebrik ederim sizi.ama aşk Kapıdan girince mantık bacadan çıkarmış benimki de o hesap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…