• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı ? Evlilik mi?...

selda_berrak

GÜLÜMSE KADERİNE
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
175
3
96
Diğer
--------------------------------------------------------------------------------

Bence evlilik aşkı öldürürmü sorusu çok saçma ,bu soruyu soranlar ya aşkı hiç tatmamış yada evliliği.Aşk heyecandır tutkudur kalbin onu düşündüğünde gördüğünde çılgınlar gibi çarpmasıdır.Kokusunu duyduğunda ölecek gibi olmak sesini duyduğunda yerinde duramamaktır.Gecenin yarısı uyandığında birden onu özlemek yanında olamadığın için suçlamaktır kendini hıçkırıklar içinde... Gittiğin her yerde attığın adımda onu görmek onun nefes aldığı şehirde bulunmaktan bile mutlu olmaktır aşk... ...

Bir derdim varda olunca konu birşey oldu zannettim...
Aşk ve evlilik bir bütün bence...
Aşık olmadan nasıl evlenilir ki :sm_confused:

Ben hep söylerim evlilik aşkı içinde barındırmaz
Konuyu açan arkadşımız şurda doğru söylemiş

Aşk heyecandır tutkudur kalbin onu düşündüğünde gördüğünde çılgınlar gibi çarpmasıdır.Kokusunu duyduğunda ölecek gibi olmak sesini duyduğunda yerinde duramamaktır.Gecenin yarısı uyandığında birden onu özlemek yanında olamadığın için suçlamaktır kendini hıçkırıklar içinde... Gittiğin her yerde attığın adımda onu görmek onun nefes aldığı şehirde bulunmaktan bile mutlu olmaktır aşk... ...

Eee arkadaşım bunları evlilikte nasıl yaşayacaksın:uhm:
Aşık olup evlenirsin sonrasında bu aşk yerini sevgiye alışkanlığa bırakır
Hep yanında zaten sahipsin ona, neyin özlemi kalıyor...akşam olunca eve gelecek iştekaydirigubbakcemile
Evliliğin ilk ayları tamam bu aşk devam eder..
Sonra hayat telaşı, meşgülüyetler vs.. sürer gider
Tamam eş çok sevilir ama heyecan gitmiştir...

başlığı görünce sandım sende bendensin..
ama deelmişsin.
iki durumda da allaah beni keehretsin işallah :(((

Arkadaş diyor ki aşk evlenincede bitmez.. abartıyosunuz falan diyor...:teytey:

aşk bitmez evet.evlenince de bitmez.kişiye göre değişir tabii.janseli senin söylediğine göre yorum yaptım ben bir şey anlamadım çünkü.

ben de mantık evlılıgıne karsı olan bır ınsanım allaha sukur yokluk gormedım..eger gormus olsam gorusum degısırmıydım onuda bılmıyorum ama suan yasadıgım kadarıyla eger mantık evlılıgı yapsaydım..sevmedıgım bııryle evlenseydım..hayat cekılmez olurdu..bır zaman lar delı dıvane asık oldugun ınsanı zama gelıyor cekemıyorssun.bıde sevmedıgım bırı olsa valla bogazlar atarsın..

--------------------------------------------------------------------------------

Bence evlilik aşkı öldürürmü sorusu çok saçma ,bu soruyu soranlar ya aşkı hiç tatmamış yada evliliği.Aşk heyecandır tutkudur kalbin onu düşündüğünde gördüğünde çılgınlar gibi çarpmasıdır.Kokusunu duyduğunda ölecek gibi olmak sesini duyduğunda yerinde duramamaktır.Gecenin yarısı uyandığında birden onu özlemek yanında olamadığın için suçlamaktır kendini hıçkırıklar içinde... Gittiğin her yerde attığın adımda onu görmek onun nefes aldığı şehirde bulunmaktan bile mutlu olmaktır aşk... ...

canım konunu yanlış yere acmıssın öncelıkle..
bende konu yorum yapan arkadaslar gibi ilk basta derdin var sandım..

canım senın yazdıkların sankı ilk defa aşık olmussunda öle bi hava sezdim acıkcası... yanı ben aşık oldugumda senın anlattıkların gibi olmustum ,basımda kavak yelleri havada ucuyordum eşimle flört donemınden once.. ancak zamanla ayaklarım yere bastı heyecan oluyor tabıkı ama senın anlattıkların olalıı bende çook zaman onceydı..
son olarak herseyın bir yerı ve zamanı oldugunu dusunenlerdenım :1closedeyes:
kendi adıma konusayım ,bu dedigin kişiden kişiye değişir..
aşk ölmez elbet die bir genelleme yapamam..
bence aşkın öldüğünü sananlar.. sevdigi insanla ne buyuk bi hayaller,pembe gozlukler dogrultusunda evliligi ole gorerek evlenmıs olup sonrasında hayal kırıklına ugrayıpta sevgılıyken boyle değildik.. aşkımız bıttı öldü.. diye dusunenlerdir..
ama sevdgiyle evlenıpte bu aşk evlılıgınden çok fazla beklentısı yoksa.. ozaman aşkı hep surer zaten..
bu arada gorucu usulu evlenenlerde olabılır tabıkı onlarda sonradan aşık oluyorlar bence eşlerine ben boyle dusunuyorum

Arkadaşlar hepimizin derdi değilmi evlenince aşkın bitmesi ,yani bir dedim varda olması normal. Evlenince aşk bitiyor bence aşk heyecan tutku özlem janselii nin de dediği gibi hergün eve geliyor adam neyini özleyeceksin sevgi güven huzur bunlara bırakıyor yerini tabi normal sorunsuz giden evliliklerde. Ben bir tercihiniz olsa hangisini seçersiniz diye sormuştum hep aşık olarak yaşamayımı(yeni aşklar kastım) yoksa hep eş olmayımı yani evli kalmayımı? Bu arada ben 13 senelik evliyim evlilik konusunda yeterince tecrübem var. Düşüncelerimizi paylaşmak değilmi bu forumun amacı hadi paylaşalım diye bu yazı.. Aşk dünyanın en karmaşık olayı evlilikde ve herkesin ortak noktası.. Daha ne olsun...

yani ne biliyim..

annemle babama bakıyorum aşık olarak evlendiler, hatta kaçtılar yani...

27 sene bitecek yarın sanırım:))

biri yanında diğeri olmadan hastaneye gitmez, hiç birbirlerine kötü söz söylediklerini bilmiyorum duymadım....

sokakta elele tutuşarak yürürler bu yaşta birbirlerinin dondurmalarını yerler dışarda...

ne bilim... ama annemin veya babamın sanmıyorum senin bu anlattığın kadar öle kalp çarpıntısı, eli ayağa dolaşmak tarzında bişeyler yaşadıklarını....

görenler der bunlarınki de bitmeyen aşk yani yeni evliler sanki derler hep....

heyecan yok aşk bence o heyecan kavuşamamanın verdiği ızdırap içimizde büyüttüğümüz hayalerimiz....

kavuşunca tüm bu hiddetli duygularımız bir süre sonra yerini güvene bırakıyor ama...

sevgi ömür boyu devam ediyor. gözünün içine bakma durumu bir ömür sürüyor ....

bence de gerçek aşk bu.......

Arkadaşlar hepimizin derdi değilmi evlenince aşkın bitmesi ,yani bir dedim varda olması normal. Evlenince aşk bitiyor bence aşk heyecan tutku özlem janselii nin de dediği gibi hergün eve geliyor adam neyini özleyeceksin sevgi güven huzur bunlara bırakıyor yerini tabi normal sorunsuz giden evliliklerde. Ben bir tercihiniz olsa hangisini seçersiniz diye sormuştum hep aşık olarak yaşamayımı(yeni aşklar kastım) yoksa hep eş olmayımı yani evli kalmayımı? Bu arada ben 13 senelik evliyim evlilik konusunda yeterince tecrübem var. Düşüncelerimizi paylaşmak değilmi bu forumun amacı hadi paylaşalım diye bu yazı.. Aşk dünyanın en karmaşık olayı evlilikde ve herkesin ortak noktası.. Daha ne olsun...

çok afedersın arkadasım ama sence bu bır dertmı??
bir derdim varda hiç okumadın sanırım millette ne dertler var :çok üzgünüm:
cozum aramak,yardım etmek için yazıyoruz..
ama sizin yazınız bi bakıma geyık gibi birsey..

sorunuz nerde peki? sorunuzu goremedım ben .. sımdı yazıyorsunuz size soru sormustum die..
bir evlılıgın surebılmesı için tek aşk yeterli değildir arkadasım..
aşk,sevgi sadakat olmalı.. bana gore :1closedeyes: :1closedeyes:

ılarzu teşekkür ederim içtenliğine paylaşımın bana umut verdi.Allah annene babana sağlık versin hiç ayrılmasınlar inşallah."bir derdim varda hiç okumadın sanırım millette ne dertler var " yazmışsın abba okudum arkadaşların dertlerini de merak etme benim ki de bu bugün demekki ne yaparsın acitasyon bu kadar oluyor bende demekki okur geçersin istersen okumazsın niye yazdın diye sormuşsun içimden geldi işte bu.. yeterli mi?

Back