Aşk-ı Memnu Dizisinde ki Kıyafetler

Adivar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
6.169
49

Bu diziyi basladigi ilk haftadan beri takip ediyorum. Senaryoda olaylarin nasil gelisecegini bile bile izlemek boyle birsey olsa gerek! Elestirdigim yonleri cok olsa da ayri bir cazibesi, ve farkliligi var bu dizinin... Hele o kiyafetler...ah o kiyafetler...

Gecenlerde yazdigi bir yorumda sevgili Nihan dedi ki onlarin Gossip Girls'u varsa bizimde Ask-i Memnu'muz var! Oyle ya ! Hem Gossip Girls trendleri artik cogumuzun ya$ grubuna hitap etmiyor. { Ornegin bu yastan sonra beyaz opak corabin hic yakismamasi gibi... }

Gelelim Ask-i Memnu'da ki hatunlarin kiyafetlerine !

Bu konuda Firdevs Hanim favorim! Tarzina bayiliyorum! Bol firfirli, abartili ve gosterisli kiyafetleri, iri mucevherleri seviyor. Ozel davetlerde tercihi genelde dar elbiselerden yana! Kisaca o tam bir koko$ ! { Bilgi Notu: Firdevs Hanim rolunu oynayan Nebahat Cehre'nin 65 yasinda oldugunu biliyor musunuz? }

Bihter'in kiyafetlerini ise genel olarak begeniyorum. Feminen bir tarzi var. Gunluk kiyafetlerde tercihini pantalondan ziyade elbiselerden yana kullaniyor. Sadece spor salonuna giderken ve yuruyuse cikarken rahat kiyafetlerle ve hatta ugg botlarla gorebiliyoruz kendisini! {Bilgi Notu: Bihter'in kiyafetlerinin cogu Arzu Kaprol imzali}

$u bir gercek ki Bihter topuklu ayakkabiyla yurumesini bilmiyor. Soyle ki Bihter yururken kafasi ve vucudu birbirinden bagimsiz yonlere dogru sallaniyor-kukla gibi! Acilen yuruyusunu duzeltmeli! Bir de o saclarina ceki-duzen verseler sahane olacak. Duz fon denilen bir sac modeli var mesela! Bir denesiniz?

Gelelim Peyker'e ! Bu karakter icin cok hanim hanimcik, iki dirhem-bir cekirdek tarzda kiyafetler seciliyor. Cunku o dizinin cici kizi ! Bir cok kisi en cok Peyker'in kiyafetlerini begensede benim icin cok klasik, cok guvenli ve gosterissiz secimler.

Nihal karakteri icinse ayni model ve degisik renklerde 83874899 tane elbise dikildigini dusunuyorum. O ya$larda-super zengin bir insan evladi surekli ayni model elbiseleri giymeye isyan etmez mi? Yazik degil mi? Su kizcagizin kot pantalon, $ort, t-shirt giymesine yani genc kiz olmasina izin verin!

Ne kadar cok cekistirdim degil mi? Benim Ask-i Memnu hatunlarinin kiyafetleriyle ilgili gozlemlerim kisaca bu yonde. Sizde goruslerinizi yorum kismina yazabilirsiniz.

{Bilgi Notu: Alisveris ve stil danismanlari Başak Dizer Fransez ve Deniz Marşan bu dizide ki karakterlerin kiyafet secimlerini yapan isimler.}

{Spor salonunda ki fotografta Behlul Bihter'e iskence mi yapiyor, spor mu yapiyorlar belli degil}

Ask-i Memnu kiyafetleri yazimdan beri bana en cok gelen soru Bihter'in, Behlul'un ve Firdevs Hanim'in giydigi kiyafetlerin markalari. Bu aksam oturdum, dizinin sonunda ki sponsorlari tek tek yazdim. Diziyi internetten izledigim icin videoyu durdurup not almam kolay oldu. Ilk once Bihter'in kiyafetlerinin markalariyla basliyorum. Bihter'in pek cok elbisesi Arzu Kaprol'dan. Naked ve Closh'ta Bihter'i giydiren diger markalar. Closh Nisantasi'nda bir butik.

{Bihter'in kot pantalonla kombinledigi mavi-islemeli gomlegini cok begenmistim. Nihal yine cok basarisiz}

Firdevs Hanim rolunu oynayan Nebahat Cehre duydugum kadariyla bazen kendi elbiselerini sete getirip dizide de onlari giyiyormus. Kendisine sponsor olan markalar ise Escada ve yine Closh butik.

Bu aralar kilo alarak semirmeye basladigi gozumden kacmayan Behlul'un kiyafetlerinin markalari ise DKNY jeans, G-Star Raw ve Naked.

Adnan Bey'in nereden giyindigini merak eden var mi bilmiyorum ama ben onlari da not almisken yaziyim; Boyner, Calvin Klein, Sabri Ozel ve Nacar saat.

Peyker'in giydikleriyle pek ilgilenmiyorum. Daha once de soyledigim gibi O'nun icin yapilan secimler rolune uygun bir bicimde-yani benim icin cok gosterissiz...

Bayan oyuncularin canta sponsoru; Coach.

Aksesuarlar; Damas, Ebru Danyal ve Accessories.

Ve son olarak dizide ki olaylarin neredeyse yarisinin gectigi spor salonunun adi: Corner Health Fitness.

Bihter'in yukarida ki mor elbiseyi giydigi bolumu hatirlamiyorum. Sanirim sizden bu tarz sorular gelinceye kadar ben bu hatunlarin ne giydigine pekte dikkat etmiyormusum. Halbuki cok ho$ bir elbiseymis, nasilda kacirmisim...

Bu fotografta da Behlul damat, Adnan Bey'de gelinin babasi gibi gorunuyor! Bir de $u komik dans sahnesi vardi-ufhhh-sanirim dizinin en bayik sahnelerinden birisiydi. Bihter daha topuklu ayakkabilarla yurumeyi beceremiyor, nasil dansetsin?

Birde tabi kalin eyeliner'li Matmazel var... Bu aksam ki bolumde Adnan Bey'le muzik odasinda ki konusmalari neydi oyle? Kac yildir ayni evde yasiyorlar ama sohbetleri bile hala sizli-bizli/cok mesafeli....ne kadar tuhaf

Bu kadar yorum yeter mi? Artik Firdevs hanim ve Bihter'in kullandigi makyaj malzemelerinin listesini de dizide ki bir set calisani yorum kismina "isimsiz" olarak yazar herhalde... Bir de $u haberi verip gidiyorum; yakinda Ask-i Memnu resmi sitesinde kiyafetlerin markalari vs gibi detaylar yer alacakmis...

Hepinize $ahane bir hafta sonu tatili diliyor, tek tek sariliyorum....

Kaynak:Salıncakta İki Kişi

Kaynak:Salıncakta İki Kişi

ben dün akşamki bölümde bihterin beyaz hırkasını çok beğendim çok hoştu uzun ve bolero tarzıydı sositososito

içlerinde tek güzel bu mor elbise ve bide beyaz kot kot yelek takımı güzel diğerleri abiyeler iğrençç ya onları beğenmedim hiç bendemi bi tuhaflık var acaba yaa:roflol:

bihterin kiyafetlerini ben cok begeniyorum

Bihter'in ve Firdevs'in kıyafetlerini beğeniyorum.Her şeyden önce giydiklerini kendilerine yakıştırıyorlar.zemuszemus

çoğu zaman bihter kıyafetleri taşıyamıyor. örneğin bir bölümde kolları dantel boğazlı bir kazak giymişti. kazak çok farklı ve hoştu bana göre ama üzerinde resmen ağlıyordu.sanki üzerinde emanet gibi durmuştu. belkide bihter topuklularla yürürken kendini çok fazla kastığı için yürüyemiyor.buda elbise yi tam taşıyamamasına neden oluyor... acilen bir yürüyüş dersi alması lazım bence çünkü çok yapmacık duruyor..

dizinin bence en güzel kadını Nebahat Çehre.(Firidevs Hanım). her giydiği yakışıyor. vitrinde görüpte beğenmeyeceğim kıyafetleri kadın o kadar güzel taşıyorki kıyafete hasta kalıyorsun. duruşu yürüyüşü çok asil bir kadın.. taşımasını iyi biliyor demekki bu olaylar yaşa bakmıyormuş...

Son düzenleme:
bence bihtere bu dagınık saç çok yakışıyo düz saçlı halini begenmedim ben hepten çocuk gibi duruyo

ayy valla dizinin en şıkı firdevs hanım sonra bihter sonra nihal (nihal bu aralar bişeylere benzedi valla eski çoçuk kıyafetlerinden kurtuldu sonunda)en rüküşü peyker ama düşünün matmazel bile yanında şık kalıyo.

bihter hanıma hayranım! yaşına göre o kadar harika ki... dilerim bende o yaşta öyle olurum ama nerdeee :))

bence kayda değer pek birşy yok. beren saat'in hatırla sevgili dizisindeki kıyafetleri çok daha güzeldi.

bu yazının aynısının tıpkısı Salıncakta iki lişi blogundan alınmış sanki....

bu yazının aynısının tıpkısı Salıncakta iki lişi blogundan alınmış sanki....

Pardon!!!
Cemile hanım ama yorum yapmak için mi yaptınız bilemiyorum ama ilk mesajımda zaten alıntı yaptığım kaynağı belirtmişim.
Neden bu şekilde boş bir mesaj gönderme gereği duyduğunuzu anlayamadım.
Yada 100 mesaj sınırınımı doldurma gereği duyuyordunuz aceba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…