• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk Acısı için EFT

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.191
298
İzmir
Setup cümlesi: Bu aşk acısına rağmen, kendimi olduğum gibi derinden ve içtenlikle kabul ediyor, onaylıyor ve seviyorum..(duygu genişletilebilir, en az 3 kez tekrarlanması önerilir)

1. tur---> yüzleşme:

Kaş üstü: bu aşk acısı
Göz kenarı: bu kalp ağrısı
Göz altı: ben kaybedenlerdenim
Burun: gerçek şu ki, ben yetersiz ve başarısızım
Çene: kimse beni sevmeyecek , zaten ne zaman sevildim ki
Göğüs:
ben değer verilecek ve sevilecek biri değilim
Kol altı: ben hiç bir zaman sevilmeyeceğim
Baş: çünkü bunu haketmiyorum

2. tur---> yeni duyguyu yerleştirme/olumlama

Kaş üstü: aşk acısı çekmeme rağmen, duygusal takıntılarımın ve engellerimin üzerine çalışıyorum ve bunlardan tamamen kurtulmayı seçiyorum
Göz kenarı: kalbimin bu kadar ağrımasına rağmen, tamamen iyileşmeyi seçiyorum
Göz altı: kaybettiğimi düşünsem de, olumsuz tüm duygularımdan arınmayı seçiyorum ve bunun şuan gerçekleştiğini hissediyorum
Burun: kendimi değersiz ve yetersiz hissetsem de, değerimi kalbimin içine çekmeyi ve içimdeki değeri kabul etmeyi seçiyorum
Çene: hayatın bana getirdiği yenilikleri sevgiyle kabul ediyor ve güvende olduğumu hissediyorum
Göğüs: gerçek ve doğru aşka kalbimi tüm derinliğimle açmayı tercih ediyorum
Kol altı: mutluluk, aşk, huzur ve güven içimde..
Baş: çünkü ben her şeyimle bunu hakedenlerdenim...

ben nerede eksik yaptığımı anladımm :)

ben 3 kere yapıp bırakıyordum tamamen duygu bitene kadar yapmam gerekirmiş :1: ohhh 1 saate yakın yaptım tam tamamen temizlenmesi için :)

ben nerede eksik yaptığımı anladımm :)

ben 3 kere yapıp bırakıyordum tamamen duygu bitene kadar yapmam gerekirmiş :1: ohhh 1 saate yakın yaptım tam tamamen temizlenmesi için :)

Evet ilk zamanlar ben de öyleydim..Üşeniyordum sanırım :1:

Özel mesajda belirttiğin kadarıyla pek bir şey kalmamış:46:
Son durumdan haberdar et canım bizi..

Evet ilk zamanlar ben de öyleydim..Üşeniyordum sanırım :1:

Özel mesajda belirttiğin kadarıyla pek bir şey kalmamış:46:
Son durumdan haberdar et canım bizi..

şuan kendime 10 üzerinden 1 veriyorum o 1de kaldı kolum ağrıdı çünkü :) bu kez yaparken ağlamak geldi içimden anlatamam o duyguyu dün heyecanlanmıştım bugün ağlamak geldi akşam biraz daha yapacağım :)

ben bu 1. turla 2. tur arasındaki bağlantıyı anlayamadım yalnız..:44: biri açıklayabilir mi merak ettim de :1:

kızlar birinci tur yüzleşme turu..yani içinizdeki acıyı duyguları çıkartmak için odak sağlamak için yüzleşme turu...
2.turda o duyguların yerine olumlamarı ekleme turu :) yani o eft bölgelerini uyarıp eskinin yerine yeni olumlamarımızı koyuyoruz..

ben ilk turla 2.turu birleştirdim sonra 9 kere falan daha sonra tamamen 2.turu yaptım

1.tur birnevi kabullenme :):) olumsuz duyguları açığa çıkarma :) 2. tur değişime uğratma :D

1.tur birnevi kabullenme :):) olumsuz duyguları açığa çıkarma :) 2. tur değişime uğratma :D

ben şunu anlamadım.. mesela;

Kaş üstü: bu aşk acısı ve
Kaş üstü: aşk acısı çekmeme rağmen, duygusal takıntılarımın ve engellerimin üzerine çalışıyorum ve bunlardan tamamen kurtulmayı seçiyorum

bunların kaş üstüyle alakası ne??

canım eft kibanı oku ozaman çünkü kaş üstü falan söylenen bölgeler enerji meridyenlerinin geçtiği bölgeler oraya ufak ufak vuruşlar yapıyorsun...

yada uzman tv den eft nedir nasılyapılır araştırabilirsin netten de araştır eft vuruş bölgelerini
kaş üstü göz yanı göz altı burun dudak arası çene göğüs koltuk altının aşağsı tam sütyen bölgesine denk gelen yer birde başın tepe noktası buralardan geçiyor enerji meridyenleri onları uyarıyorsun alakası bu :) bi araştır istersen

aslıında bunu diyafram nefesi alarak yapmak çok daha faydalı :) nefes aldığımız vakit beyni vücudu uyarıyoruz ön hazırlık oluyor.

tamam şimdi oturdu parçalar :)
ben bunlar arasında alaka kuramamıştım, anladımki öğrenecek çok şeyim var daha :) teşekkür ederim..

ben bu 1. turla 2. tur arasındaki bağlantıyı anlayamadım yalnız..:44: biri açıklayabilir mi merak ettim de :1:

ben hatta olumlama cümlesi ile bir ve ikinci tur arasındaki bağı çözemedim.:26:

yani kısacası bunu nasıl yapıcaz acaba :26::26:

tamam şimdi oturdu parçalar :)
ben bunlar arasında alaka kuramamıştım, anladımki öğrenecek çok şeyim var daha :) teşekkür ederim..

Kızlar sorularınızın cevaplarını bulabilmek için, umutlu'nun da dediği gibi EFT tekniğini biraz araştırmanız gerekmekte..
Hatta kitabını alın okuyun derim, 7-8 lira bir şey mürüvet muratın kitabı..Gayet anlaşılır ve basit bir dille anlatmış...
Ben EFT tekniğiyle tanışanlar için bazı uygulamalar paylaşıyorum...
Gerektikçe ve isteyen oldukça da paylaşacağım..

Bu uygulamada teknik şöyle, ilk turda bilinç altımıza bastırdığımız negatif duygularla yüzleşiyoruz, onları açığa çıkaraıp tıplamayla yok ediyoruz..2. turda ise yok ettiğimiz duyguların yerine yeni duyguları yerleştiriyoruz..Kısaca bu şekilde anlatabiliriz..

Bu arada umutlu teşekkürler canım açıklamalar için..Ben çoğu zaman nefes olayını atlıyorum, en az EFT kadar önemlidir doğru nefes alabilmek...

nefes tekniğini bazen bende unutuyorum :):) ama video izledim nefes tekniğiyle ilgili unutulmaması gereken birşeymiş:)

elimden geldiğince düzgün nefes almaya dikkat ediyorum:) özellikle uygulamalarda :)

ben teşekkür ederim asıl :) paylaşımları dikkatle takip ediyorum....

peki senin bu uygulamayla tamamen yok ettiğin sorun oldu mu?

nefes tekniğini bazen bende unutuyorum :):) ama video izledim nefes tekniğiyle ilgili unutulmaması gereken birşeymiş:)

elimden geldiğince düzgün nefes almaya dikkat ediyorum:) özellikle uygulamalarda :)

ben teşekkür ederim asıl :) paylaşımları dikkatle takip ediyorum....

peki senin bu uygulamayla tamamen yok ettiğin sorun oldu mu?

Elbette...Fare korkum, mide bulantım, öfkelerim-kırgınlıklarım, fazlasıyla negatif oluşum...Bunların hepsini eft ile nötrledim ben..

Elbette...Fare korkum, mide bulantım, öfkelerim-kırgınlıklarım, fazlasıyla negatif oluşum...Bunların hepsini eft ile nötrledim ben..

ayy harika ozaman :)

bana bunu ilk ablam yaptı :) bir arkadaşımdan nefret etmiştim o kadar sinirlendim ki ona anlatamam kendimi yiyip bitirdim ablam yaptı söylediklerimide tekrar et dedi ettim :) sonrası kıza sevgi meleği gibi oldum :) hahah abla naptın bana bide gidip kızdan özür diliyim istersen dedim :D

ayy harika ozaman :)

bana bunu ilk ablam yaptı :) bir arkadaşımdan nefret etmiştim o kadar sinirlendim ki ona anlatamam kendimi yiyip bitirdim ablam yaptı söylediklerimide tekrar et dedi ettim :) sonrası kıza sevgi meleği gibi oldum :) hahah abla naptın bana bide gidip kızdan özür diliyim istersen dedim :D
Ne güzel sen hemen kabul etmiş hatta kendin bile uygulamaya başlamışsın...
Ailem bana deli gözüyle bakıyor uygulamayı yaparken :1:

Geceleri film izlerken atıştırmak alışkanlığım var..
Bunun için bir çalışma hazırlayacağım şimdi, ama bir türlü kafamı toparlayamadım..
Tıplama ve olumlama cümle önerilerine açığım:5:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Dr. Bülent Uran'ın EFT ile ilgili kitabını okumanızı tavsiye ederim...
Orada istediğiniz her konuda setup cümleleri bulabilirsiniz...
Ben hocanın seminerine de katıldım, ilk turda tamamen duyguyu boşaltıyor ve sorun ile dalga geçiyor...
Birden ona kadar numara ver hissettiğin duyguya diyor, diyelim ağırlık derecesi 7...
Onu sıfırlayana kadar turluyorsunuz ve en sonunda siz o kötü hissettiğiniz şeye gülmeye başlıyorsunuz...
Ondan sonra meseleye bilinçli bir bakış getiriyor ve olumlu cümleleri ondan sonra turluyorsunuz...
Bunu da kendinizi iyi hissedene kadar yapıyorsunuz...

Ben Dr. Bülent Uran'ın EFT ile ilgili kitabını okumanızı tavsiye ederim...
Orada istediğiniz her konuda setup cümleleri bulabilirsiniz...
Ben hocanın seminerine de katıldım, ilk turda tamamen duyguyu boşaltıyor ve sorun ile dalga geçiyor...
Birden ona kadar numara ver hissettiğin duyguya diyor, diyelim ağırlık derecesi 7...
Onu sıfırlayana kadar turluyorsunuz ve en sonunda siz o kötü hissettiğiniz şeye gülmeye başlıyorsunuz...
Ondan sonra meseleye bilinçli bir bakış getiriyor ve olumlu cümleleri ondan sonra turluyorsunuz...
Bunu da kendinizi iyi hissedene kadar yapıyorsunuz...

Teşekkürler lotus...
Aklında kalan örnekler oldu mu peki?
Yani bu yazdıklarını örneklendirebilirsen konuyu takip eden arkadaşlarımıza daha faydalı olacağı kanaatindeyim:34:

Back
X