• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı sinir ve terleme Psikiyatrik bir sorun mu?

sevdemer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
156
Ankara
Merhaba,kendimi bildim bileli normal insanlardan daha fazla terliyorum,ve engelleyemediğim bir sinir hali var.28 yaşındayım 10 ay önce doğum yaptım,doğumdan itibaren artık dayanılamayacak bir durum aldı.Öyleki bu sinir ve terleme tüm hayatımı inanılmaz olumsuz etkiliyor.Terleme sadece sinir olduğu zaman değil genel olarak hep var fakat sinir gelince dahada artıyor.Sıcağa tahammülüm yok.Aynı zamanda bazen oluyorki kimseye tahammülüm kalmıyor.Aşırı bir sinir,kafamı duvarlara vurmak istiyorum.İnsanların konuşmasını dinlemek istemiyorum yani anlatamıyorum bunu müthiş bir sinir hali var.Mesela gün boyu çıldıracak gibi sinir halindeyim,akşam oluyor bu kezde başım ağrıyor,yorgun düşüyorum.Terleme ve sinir beni mahvediyor.Tiroid rahatsızlığım vardı artık normale döndü,şeker yok ve değişik tahliller yapıldı bir şey çıkmadı.Bir beyin cerrahıyla görüştüm nöroşirurji bölümüne gitmemi önerdi,omurganın üstünden altından sempatik sinir sistemi geçiyormuş aşırı çalıştığında bu rahatsızlıkları yapıyormuş.Ve bunu koltuk altından girip ya klipsliyorlar veya kesiyorlar diyor.Şimdi benim durumum sizce böyle cerrahi müdahele gerektiren bir durummu veya psikiyatrik bir dürummu lütfen yardım edin.Önce hangi bölüme gideyim.Bu terleme ve sinir yüzünden bebeğimi istediğim kadar emziremedim ve onunla kafam rahat ilgilenemiyorum bebeğe bile tahammülüm olmuyor bazen.Ama kendimi sakinleştiremiyorum.Çocuğumla güzel oyunlar oynamak istiyorum kucağıma alıp gezdirip uyutmak istiyorum sırılsıklam ter basıyor yapamıyorum.Sabah kalkıyorum öyle bir sinirki üzerimde ne yapacağımı şaşırdım.

ben bu terleme ameliyatını araştırdıydım canım eller koltuk altı ve yüz için yapabiliyorlar sanırım gittiğinde test falan yapıolar ne kadar terliyosun diye bizim tanıdığımız el terlemesi için yaptırdıydı sinirleri klipsliyolarmış ya da yakııyolarmış ama yaktırma sakın sorun çıkarsa geri dönüşü de yok. bu arada bi yerden terlemeyi kesince diğer yerden daha fazla terliyormuşsun yani elim terlemesin ama diğer yerlerim daha çok terlesin dersen kendin bilirsin ameliyat koltuk altından aletle girilerek yapılıyo ertesi gün taburcu oluon

canım, benim terleme problemim tüm vücutta yani bölgesel değil benim merakım aşırı sinirde olduğu için aceba psikiyatrik bir problemmi diyorum

ah be canım seni benim kadar anlayan olamaz bu öle böle bi ter değil değilmi canım tam kafadan başlıyor bütün vücüt sırılsıklam her dakka bende yıllrdır bi çözüm bulamadım yazımda aynı kışımda aynı ama yazın bu ter daha bi kabusum oluyo geceleri sürekli oturup yatakta ağlarım bildiğim sadece hormon bozukluğum var anlıycan bi doktoruna çatamadım galiba

senin kilo sorunun varmı canım hoş kilolu olanlarda bile ben böyle terleyen görmedim çünkü onlarında keşke terlesemde belki zayıflarım dediklerini biliyorum bende öle kilolu biri değilim yani

Sevdemer, ifade ettiğiniz şikayetler her iki branşa da gitmenizi gerekli kılıyor gibi görünüyor yazdıklaırnızdan. Hiperhidrozis hayatı çok zorlaştıran bir durumdur. Basit bir cerrahi müdahale ile bu sorun çözülüyor. Gerginliğiniz için de yardım alın.
Hayatı kolay yaşamak varken, zor olanını seçmeyin.
Sıkıntılarınızın biran önce geçmesi dileğiyle,
Dr. Meltem

Merhaba,kendimi bildim bileli normal insanlardan daha fazla terliyorum,ve engelleyemediğim bir sinir hali var.28 yaşındayım 10 ay önce doğum yaptım,doğumdan itibaren artık dayanılamayacak bir durum aldı.Öyleki bu sinir ve terleme tüm hayatımı inanılmaz olumsuz etkiliyor.Terleme sadece sinir olduğu zaman değil genel olarak hep var fakat sinir gelince dahada artıyor.Sıcağa tahammülüm yok.Aynı zamanda bazen oluyorki kimseye tahammülüm kalmıyor.Aşırı bir sinir,kafamı duvarlara vurmak istiyorum.İnsanların konuşmasını dinlemek istemiyorum yani anlatamıyorum bunu müthiş bir sinir hali var.Mesela gün boyu çıldıracak gibi sinir halindeyim,akşam oluyor bu kezde başım ağrıyor,yorgun düşüyorum.Terleme ve sinir beni mahvediyor.Tiroid rahatsızlığım vardı artık normale döndü,şeker yok ve değişik tahliller yapıldı bir şey çıkmadı.Bir beyin cerrahıyla görüştüm nöroşirurji bölümüne gitmemi önerdi,omurganın üstünden altından sempatik sinir sistemi geçiyormuş aşırı çalıştığında bu rahatsızlıkları yapıyormuş.Ve bunu koltuk altından girip ya klipsliyorlar veya kesiyorlar diyor.Şimdi benim durumum sizce böyle cerrahi müdahele gerektiren bir durummu veya psikiyatrik bir dürummu lütfen yardım edin.Önce hangi bölüme gideyim.Bu terleme ve sinir yüzünden bebeğimi istediğim kadar emziremedim ve onunla kafam rahat ilgilenemiyorum bebeğe bile tahammülüm olmuyor bazen.Ama kendimi sakinleştiremiyorum.Çocuğumla güzel oyunlar oynamak istiyorum kucağıma alıp gezdirip uyutmak istiyorum sırılsıklam ter basıyor yapamıyorum.Sabah kalkıyorum öyle bir sinirki üzerimde ne yapacağımı şaşırdım.
Slm aynı durumu şimdi ben yasiyorum 2 ay önce doğum yaptım hamileligimin 5 ayından bu yana aşırı terlemem sinirliligim ve halsizligim var siz bunları benden önce yaşayan biri olarak çözüm buldunuz mu hangi doktora gittiniz neden kaynaklanıyor ben birçok dahiliye uzmanina gittim bir sürü tahlil yapıldı bişey çıkmadı psikolojik dediler acele cevap verirseniz sevinirim

Back