yavrum, kıyamam...
keşke gelmeseydiniz, biraz daha bekleseydiniz
benim memleketim de 40dereceyi aşan sıcaklıklarla bogusuyor
kızım 6 aylık, ailem de çok özledi ama sırf bebeğim için gitmiyorum, gidemiyorum
bayramı bekleyeceğim
doktorunuza danişip su içirin
sakın öyle kat kat giydirmeyin
ben bir tek askılı zıbınıyla yatiriyorum kızımı
banyo ettiriyorum hergün
hatta kuvetine su koyup bi süre serinlemesini sağlıyorum, deneyebilirsiniz
klimalı ortamlardan uzak durun
vantilator tercihiniz olsun ama direk bebeğinize cevirmeyin yonunu
dışari cıkmamaya ozen österin aksam 7ye kadar
ve bol bol emzirin, altini temiz tutun, boynunu kol altını kıvrımlarını pudralayın pişik- isilik olmasın
Allah bagislasin bu arada
canım benim, mamada emiyorsa, evet su ver, arkadasın dediği gibi çok giydirme, bebeğini. ama korkma bişeycik olmaz insallah, simdi hava değişiminden bi kaç gün halsiz olabilir, benim yiğenlerimde almayadan geldiler, onun bebeğide 5 aylık o da aynı halsiz, sıcaklara biz dayanamıyoruz yavrular ne yapsın,
normal canim
benim kızım da hava muhalefetinden oturu aman bi huysuz bi sinirli ki sorma...
iştahı da belirgin duzeyde azaldı
gun içinde ben vermesem ne meme istediği var ne bişi...
sadece akşam serininde ve sabah erkenden iştahlı oluyor
hava ısındı mı nakavt...
bizdayanamıyoruz bu sıcaklara yavrucaklar naapsın
merhaba, benim kizim da 3 aylik..havalar izmir de cok agir ...coook sicak... doktorumuz gecen ayki kontrolde klimaya alistirmalisin dedi..onerileri ise soyle; 25 dereceye kilimayi ayarlayip oda kapisini acik birakmak. terletmediginiz surece hasta olmaz dedi...terledikten sonra klimayi acmaniz hastaliga davet cikarmaktir dedi. bizde aynisini uyguladik..evde gayet rahat yazi atlatiyoruz...hem ben bunalmiyorum hem de bebegimiz. birde dogdugu zamandan beri kisa kollu bodyler geiydirdim hep ve oyle hic sarip sarmalamadim..hatta suan klima acik, kolsuz bodyyle uzerinde incecik organik ortusuyle uyuyor :))