• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı halsizlik

Hayaliiiiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
16
12
3
Arkadaşlar merhaba ben size bir şey danışmak istiyorum.bende kansızlık vitamin eksikliği falan var bunlarla ilgili ilaç alıyorum ama kronik pek fayda göremiyorum.Ve kendimi çok halsiz devamli yorgun hissediyorum sabahları yataktan zorla kalkıyorum her yerim ağrıyor bu durumda olup buna bı çare bulabilen varmı su aralar böyle vücut direncini artırmak için enerji vermesi için bı şeyler kullanayım diyorum arayış içindeyim varmı tavsiye edeceğiniz bir şey?(not olarak iki çocuğum var küçükler daha peşlerinde daha iyi koşturmak için böyle bir seye kesinlikle ihtiyacım var )

Bazı kan değeri eksikliklerinde takviye damar yoluyla ve düzenli yapılmalı. İyi bir doktor bulmanızı öneririm. Ağızdan alınan ilaçlar her zaman yeterli olmadığı gibi bazen boşuna bile almış olabiliyoruz.

Aldığınız ilaçlar işe yaramıyorsa kan değerlerinizin düşmesine sebep olan bir sorun var demektir muhtemelen. Takviye kullanmadan önce ayrıntılı bir tetkikten geçmelisiniz. Aksi halde fayda ararken ciddi zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ve geri dönüşü olmaz.

Bazı kan değeri eksikliklerinde takviye damar yoluyla ve düzenli yapılmalı. İyi bir doktor bulmanızı öneririm. Ağızdan alınan ilaçlar her zaman yeterli olmadığı gibi bazen boşuna bile almış olabiliyoruz.
Aldığınız ilaçlar işe yaramıyorsa kan değerlerinizin düşmesine sebep olan bir sorun var demektir muhtemelen. Takviye kullanmadan önce ayrıntılı bir tetkikten geçmelisiniz. Aksi halde fayda ararken ciddi zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ve geri dönüşü olmaz.
Evet haklısınız arkadaşlar bı sıkıntı var ne olduğunu çözemiyorum aslında kaç kere gittim doktora daha önceden defalarca anlattım sorunu e bakıyorlar tahlil falan tamam ilaç verip gönderiyorlar ama ben hep halsizim kendimi hiç enerjik hissetmiyorum ve çok canımı sıkıyor su donemde de takrar hastaneye mümkün mertebe gitmek istemiyorum çocuklarım küçük korkuyorum o yüzden bı size sormak istedim teşekkür ederim

Annem de böyleydi. Her gün ayrı bir yeri ağrırdı. Fibromiyalji dendi. Nörolojik bi hastalık. Vücudunda ağrı yok ama ağrı hissediyorsun.
Bir kere bi doktor ilacın gün ve adedini yanlış yazmıştı ve ilaç bittiği halde elinde var gözüküyordu ve eczane tekrar yazılsa da verememişti. 1 aya yakın kullanamadı ve ağeıları eskiye dönmüştü. Daha sonra gittiği bi dr motive edici bi konuşma yapmış ve ilacı yavaş yavaş bıraktı ve çok şükür ağrısı yok.

Geçmiş olsun, benim de b ve d vitaminlerim kronik olarak eksikti ve çok halsizdim.
Bu vitaminler midede emildiği için mideme bakıldı ve gastritim varmış bu sebeple bu vitaminlerim sürekli eksikmiş.
Sizde de aynı şekildedir belki, dil altı vitaminler oluyor onları deneyebilirsiniz.

Ben de aynı diyecektim, hiçbir kan değerimde olumsuzluk olmamasına rağmen hem de, sonra o müthiş detayı gördüm ‘iki küçük çocuk’.
😂😂
İşte tüm sebep o zaten.
Ama halsiz de olsak mecbur o işler yapılıp, çocuk bakılıyor, çok kafanıza takmayın bu sebeple.
Büyüklerinde geçecektir umarım.

Arkadaşlar merhaba ben size bir şey danışmak istiyorum.bende kansızlık vitamin eksikliği falan var bunlarla ilgili ilaç alıyorum ama kronik pek fayda göremiyorum.Ve kendimi çok halsiz devamli yorgun hissediyorum sabahları yataktan zorla kalkıyorum her yerim ağrıyor bu durumda olup buna bı çare bulabilen varmı su aralar böyle vücut direncini artırmak için enerji vermesi için bı şeyler kullanayım diyorum arayış içindeyim varmı tavsiye edeceğiniz bir şey?(not olarak iki çocuğum var küçükler daha peşlerinde daha iyi koşturmak için böyle bir seye kesinlikle ihtiyacım var )
Vücudunuzdaki eksik olan degerleri gidermelisiniz. Bunun için malesef ki sgk nin karsiladigi ilaclar yetersiz kalabiliyor. Mesela magnezyumunuz eksikse iyi bir magnezyum takviyesi gibi seyler alabilirsiniz. Kansizliginiz icin damardan takviye almanizi öneririm. Çünkü ilaclar pek etki etmiyor. Damardan alinan vitaminler her zaman ilaclara göre daha başarılıdır. Bunlar için iyi bir doktor bulun öncelikle. Enerji yapan besinleri tüketin.

D vitamini değerlerinize baktırın. D vit eksikliği vücutta kronik ağrı halsizlik ve aşırı uykuya sebep olabiliyor

Bende anemiyim malesef olur boyu cekecegimiz bisey bu tek çaresi demir ve vitamin haplarını doktor kontrolünde duzenli kullanmak bitek ise yarayan o

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Bende 4sene önce aşırı bir yorgunluk halsizlik vardı. Oldugum yerde sızıyordum. Felaket çarpıntı. Nefes alırken bile okadar yoruluyordumki düşünün halimi. O zamanlar oglumu okula götürmek zorundaydım bide.. Kanıma baktırdımm demirim sıfırlanmış. 5defa kan serumu aldım damardan ve 4ay kadar ilac kullandım. Toparlandım çok şükür. Hatta 6ay önce dogum yaptım hamilelikte ve dogumda kAn sıkıntım olmadı. Beni bu zamana kadar baya götürdü. İnşallah sizde en kısa zamanda toparlanırsınız

D vitamini al faydasınıngörürsün magnezyum ve çinko vitaminleri de iyi oluyor

Merhaba geçmiş olsun ağızdan aldığınız kan ilaçları demir depolarının dolması için 3 ay sürüyor tavsiyem damar yolu ile kan almanız. Bu etkisini daha çabuk gösteriyor. Ayrıca kadın doğuma gitmenize endoskopi kolonoskopi yaptırmanızı tavsiye ederim.
Bir de çok fazla gluten tüketimi demir ve vitamin eksiklerine yol açıyor.

Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmek tüketin.
Su tüketimine dikkat edin.
Bir de bir süre şekerden ve en önemlisi paketli ürünlerden uzak durun.
Farkedeceksiniz.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Bende 4sene önce aşırı bir yorgunluk halsizlik vardı. Oldugum yerde sızıyordum. Felaket çarpıntı. Nefes alırken bile okadar yoruluyordumki düşünün halimi. O zamanlar oglumu okula götürmek zorundaydım bide.. Kanıma baktırdımm demirim sıfırlanmış. 5defa kan serumu aldım damardan ve 4ay kadar ilac kullandım. Toparlandım çok şükür. Hatta 6ay önce dogum yaptım hamilelikte ve dogumda kAn sıkıntım olmadı. Beni bu zamana kadar baya götürdü. İnşallah sizde en kısa zamanda toparlanırsınız
Hangi kan ilacini kulkandiniz acaba?

Geçmiş olsun, benim de b ve d vitaminlerim kronik olarak eksikti ve çok halsizdim.
Bu vitaminler midede emildiği için mideme bakıldı ve gastritim varmış bu sebeple bu vitaminlerim sürekli eksikmiş.
Sizde de aynı şekildedir belki, dil altı vitaminler oluyor onları deneyebilirsiniz.

Aa bu cok ilginc.. bendede D vitamini genelde düsük cikar. Ve gastritim var :) bununla baglanti oldugunu hic duymadim

Back