aşırı deprem fobim var ;devamlı araştırıyorum ve bugünlerde korkuyorum:(

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
selamlar
kızlar 99 depreminden sonra deprem olacak enkaz altında kalıcam diye aşırı korku oluştu şükür öyle bi durum yaşamadım ama aşırı karanlık fobim var çıldırıyorum karanlıkta..uzun süredir deprem işaretleri sayılabilecek şeylere taktım kafayı araştırıyorum..kadir sütçü var duyanınız olduysa;adamın tahminleri yüzde 80 tutuyor..karıncaları ve bulutları inceleyerek tahminlerde bulunuyor..ve bugünlerde türkiyede kötü bir deprem beklendiğini ayrıca marmarayı da yazmış...zaten uzun süren mevsim normalleri üstündeki sıcaklıklar ardından birden düşüş olması..ve dün havada gördüğüm gariplik..Aman Allah ım o neydi öyle eşimi uğurlamaya uyandım mutfağa geçtiğimde ki daha güneş doğmadı iç predesi kapalı ;dışarıda kırmızı ışık nedir öyle diye perdeyi çektiğimde havanın kıpkırmızı oluşu o kadar ürküttü ki beni kötü oldum...adama inanmadılar çok yüksek deprem sinyali bekliyorum dedi yakın zmanda solomon adalarında 7 nin üstünde deprem oldu..elazığ van kütahya izmir japonya..vs vs vs depremlerini bildi hala kimse dikkate almıyor bu adamı..eşim ;millet panik olmasın diye devlet dikkate almıyodur ,dedi...ama olur mu en azından deprem çantası hazırlar herkes bilinçli olur..
kızıma anlattım ;kızım okuldayken deprem olursa söylerlerse hemen masanın altına gir ellerini başına koy korkma panik yapma öğretmen varsa ne derse onu yap öğretmen yoksa masa altına dedim...en azından böyle anlatır herkes.bu sene okulların açıldığı 1. ayda gece bir telefon geldi eşime "abievden çıkın bu gece istanbulda deprem bekleniyor"eşimin arkadaşının komşusu kandillide çalışıyor o ona o da bize telefon açıyor..
eşim bunu söylerken zorlandı biliyor korkumu..ardından yarım shemen bi çanta hazırladım çocuklara bii kat giysi bebek bezi su dinamolu şarjlı el feneri bi paket kek..komşulara söyle vebali olmasın dedim söyledik garip karşıladılar....ertesi gün inanmadılar tabi ama ben tırsıyorum okulda bi veliye anlattım "aa vebali olur bunu duyurmalıyız;çocuklar öğretmen bilgilensin" demesin mi:26: şok oldum..ille söyle anlat ne duyduysan dediler ve öğretmene söyledik o da güldü yok ya inanmayın falan ...ama sağolsun depremde ne yapılır öğrencilere anlatmış ve olay üstünden 4 gün sonra dprem oldu 5 şiddetinde..bana "haklıymışsın"dediler..yani demem o ki artık depremler tahmin edilebiliyor ve dediğim gibi kadir sütçü ve başkalarını da araştırdım istanbulda;türkiyede bi deprem sinyali var 1 hafta 10 gün yada bi kaçgünde...kuşları falan inceledim..ve netimiz sık sık kopuyor sordum arkadaşın da öyle..5 lik deprem öncesi tv miz bozuldu...inşallah yıkıcı bi deprem değildir dua ediyorum çok korktuğumu bilen annem "kızım dua et duadan başka bişi gelmez elimizden oku Ayetel kürsini "dedi...dua artı neler yapılabilir deprem çantasına neler koymalı kapı girişinde bulundurulmalı gibi bilgiler de yayılmalı..iyi ki yazdım bunları biraz olsa da korkum azaldı ...yavrularımı bırakmak istemiyorum ama okula mecbur yolladım inşallah ne bizim ne kimsenin başına bişi gelmez hafif zararsız bi sallantıdır umarım....

Merak ettim var mı benim gibi kendince araştırma yapan?? netten bulutlara gökyüzünde yıldızların çoğalması yakınlaşması gün batımı ve doğumunun normalden fazlaca kızıllaşması..hayvanlardaki gariplikler....mevsim üstü anormal sıcaklıklar....güneş tutulması..balıkların topluca kendiliğinden ölmesi suların ısınması vs...çaraştırmaya çalışıyorum...
bundan seneler önce pülümür depremi...bi kaçgün öncesi...tokat civarında otobüs yolculuğundayız öğrenciyiz eve dönüyoruz okulu bitirdik...hava güzel.ama bi ara otobüs durdu bi de baktık tarafik kaza olmuş yol kapalı....sıkıldık aşağı indik arkadaşla..başımı gökyüzüne çevirdiğimle titremem bir olmuş "noldu "dedi arkadaş...."yıldızlara bak ne kadar çok ve çok yakın bu hiç iyi değil bi yerde deprem olacak"dedim...güldü bana hadi canım sen de diyerek..ama 2 gün sonra tel açıyor "elele haklıymışsın deprem oldu kusura bakma dalga geçmiştim seninle "dedi..dünyta hastalanıyor felaketler sıralanıyor hepsi de bizim elimizle oldu...bazri nasıl önlem alırız mütahit olup sağlam evi kendimiz yapamasak da nasıl bilgilenir deprem anında nasıl davranırız öğrenmeli..kusura bakmayın uzun oldu ama bugün bile nette ufak araştırmada neler yapılır çok şey öğrendim..siz de bilinçlenin istedim..saygılar....

Arkadaşım deprem değil binalar öldürür
1999da sadece bir kişi öldü depremden
evini sağlam yapacaksın ya da tutacaksın
duanı edeceksin

ha ben depremden sonra sağlam zemine yapılan kalıcı konutlarda oturuyorum
tüm evlerin aynı yerinde bir sorun var
hepsinde olduğuna göre bu kesinlikle yapısal sorun
yapılan doğalgaz bacalarından onlarca kişi öldü
bence sağlam mı kesinlikle değil
zaten kalıcı konutları depremde evi yıkılan firmalara yatırırsan daha ne beklersin
bu ülkede hayat ucuz

deprem hayatın gerçeği ama
küresel ısınma daha büyük felaketler getirecek
onlarla nasıl başa çıkıcaz

bende istanbul'da oturuyorum ve önceki gün sabah güneş doğarken ki kırmızılık bana da depremi düşündürdü....Allah hepimizi korusun...

bendede var aşırı derecede deprem korkusu sürekli deprem oluyor sanıp avizeye bakıyorum ve son zamanlarda çok sık rüyama giriyor

Her canlı bir gün mutlaka ölümü tadacak...! Korkunun ecele faydası yok o yüzden hayatı kendine zehir etme...Hem depreme hazırlıklı olalım hem ahirete...!:KK16:

Hayat böyle geçmez ki elele.
Siz deprem konusunda çok bilinçlenmişsiniz ama yan etki olarak aşırı hassasiyet gösteriyorsunuz bu konuda.
Bende de ölüm korkusu vardı.
Kendim için değil sevdiklerim için. Biryerde duman tütse bizim evde yangın çıktı annem öldü zannederdim.
Dışarıdan bir ambulans sesi gelse babama birşey mi oldu derdim.
Ama bunun sadece zararı var bize yararı yok.
Sizin yapabileceğiniz bol dua edin ve etrafınızdakileri bilinçlendirin.
Madem bu ara deprem olacagını düşünüyorsunuz evinizde bir valiz bulundurun içini en güzel nasıl doldurursunuz bilemiyorum.
Temel besin ürünleri koyarsınız zaten.
Birde eşinizi,çocugunuzu evden uğurlarken Ayetelkursi okuyabilirsiniz.
Eviniz için de tabi.
İnşAllah ölümlü,yıkımlı bir deprem yoktur önümüzde.

insan kafasına takınca sanki gerçektende oluyor bende gecen ay çok araştırdım çok korktüm ve burada 2 kere deprem oldu benim de en büyük korkum sürekli avizeleri kontrol ediyorum oturduğum odada nerede kolon var inceliyorum birşey olsa sığınmak için allah muhafaza etsin annenizi dedigi gibi bol bol dua etmekten başka çaremiz yok

Son düzenleme:
Ben de cok korkuyorum, Kadir Sutcunun yeni tahminini Istanbul uzerine gorunce fenaliklar geldi. Gelecegi yalniz Allah bilir ama bu olay da hava tahmini gibi birsey. Birtakim gozlemlere dayanarak yorum yapma becerisini Allah insanlara bahsetmis sonucta. Allah hepimizi felaketlerden korusun.

Ecel gelmiş cihane, baş ağrısı bahane....

Deprem olsa ne olacak vademiz dolduysa deprem olsada olmasada ölürüz o an..

Korkma yaradana sığın seni ancak O korur bırak araştırmayı takıntı olmuş seninki..

Hem neden korkuyorsun güzel arkadaşım ölüm sadece geçici bir ayrılık sen ahirete hazırlık yap bunlarla vakit kaybetme ki orda da sevdiklerinle mutlu ol

Merhaba,
Birebir olarak deprem sırasında yaşadığınız kötü bir olay olmasa da belli ki gördüklerinizden çok etkilenmişsiniz ve bunun hassasiyeti devam ediyor. Bu konuda bilinçlenmeniz, etrafınızdakileri de bilinçlendirmeniz çok güzel fakat her an deprem mi olacak diye kaygılanmanız, bu konuda araştırma yapmanız sizi çok yoracak bir şey. Bence artık araştırmayı, bir işaret aramayı bırakın. Hayatın bir akışı var ve buna müdehale etmek gibi bir şansımız ne yazık ki yok. Siz bilinçlenerek zaten yapmanız gereken en önemli şeyi yapmışsınız. İçiniz rahat edecekse deprem çantanızı da hazırlayıp bir yere koyun ama sürekli olarak işaret bekleyip araştırmaktan vazgeçseniz çok iyi olur. Ayrıca bu korkunuzu çocuğunuza da hissettirirseniz o sizden daha fazla kaygılanır.

Son düzenleme:
Bende deprem konusunda fazla panik yapan birisiyim,cok arastirdigim bir alandir kadir sutcu dediginiz kisiyi egitim durumunu bilmiyorum ama baska proflarin aciklamalarini takip etmenizi oneririm,oncelikle beklenen buyuk deprem istanbulda degil,marmara denizinde hayirsiz ada denilen bir ada da bekleniyor dolayisiyla istanbul ve marmara bolgesi etkilenecektir,fakat kuslar karincalar tabi gorusunuze saygim var herseyi allah bilir ama yine de bir cok bilimsel veriler varken bulutlarla kuslarla cikmayin yola.demem o ki bahsettiginiz ismi su an telefondanda arastiramiyorum ama onemli olan ne mezunu oldugu egitim durumudur hurafelerle surekli tahminler yapip dolayisiyla da tutturan bir cok insan var onlardan biri degildir umarim.

bikaç gün önce haber sitesinde kadir sütçü 10-15 gün içinde türkiyede yıkıcı bir deprem olacak dediği yazıyordu bende okudum
o deprem korkusu bendede var

arkadaşım korkunun ecele faydası yok

vadesi dolan gidiyo hayattan bunlarda bahanesi oluyor
ben birebir 99 depremini Sakarya da yaşayan ve hala Sakarya da ikamet eden biriyim
enkaz altından kaç gün sonra bile ne canların kurtulduğunu gören biriyim
öldürmeyen Allah öldürmüyor
tedbir almak güzel fakat heran deprem olucak korkusuyla yaşamak
yaşamaktan soğutur insanı
buda bi nevi heran ölücem ecel geldi canımı aldı alıcak gibi bi duygu
bence sen araştırmaları bi kenara bırak hayatının akışına devam et
bol bol dua etmek gerek evham yapmadan yaşamına devam et :)

Son düzenleme:
Ben de aynen senin gibiyim......çOookk fazla korkuyorumm....1999 depremini saniye saniye yaşadıMM..

o zaman daha çocuktum ve benim tüm psikolojimi altüst etti....Şimdi deprem lafı geçince bile çok korkuyoruM....,

Ama aniden gelirse yapacak bir şey yok....10 - 20 saniyede nereye kadar kaçabilirizki..????

sevgılı kardesım kım korkmaz kı depremden kendımızden zıyade evlatlarımız gelır ılk aklımıza bızsız kalırlarsa bızden evvel gıderlerse vs vs kaygılar cogalır boyle ama ınan bunun sonu felaket sureklı dusunmek ve ugrasmak bır donem sonra ruh saglıgımızı bozar sunu hep dusun hakkımızda tayın edılmıs bır yazgı var rabbım ne dedıyse o olacak kaldıkı her canlı olumu tadacak muhım olan ecele hazırlıklı yakalanmak ben dualarımda hayırlı omurler ve hayırlı olumler dılerım dua etmek ve allaha sıgınmak cok onemlı eger rabbım dılerse bıze her turlu azabı yasatabılır ve bızım kacıp sıgınacak yerımız yoktur ama o kadar merhametlı kı rabbım dusunun neler yasanıyor dunyada ne suclşar ıslenıyor duyunca kanım donuyor o ınsanı o esnada nasıl tas etmedın rabbım dıyorum ateıstede rızkını verıyor kafırede verıyor zulmetmıyor kımseye haksız yere ama obur dunyada sınav sonucu bızı beklıyor bakalım bu sınavı hakkıyla verebılecekmıyız muhım olan bu yoksa vademız bugun dolsa depremden degıl selden de oluruz uyudugumuz yerde de oluruz e ne yapacagız uyumayacak mıyız uzun lafın kısası allaha sıgın ıbadetlerıne sarıl rabbımden esırgenme ve bagıslanma dıle kendın ıcın ve sevdıklerın ıcın yoksa gercekten bu ısın sonu ruh hastalıgına gıder engel ol kendıne ve sunu tekrarla hersey onun elınde bız bırsey yapamayız dua eder yardım dılerız sadece ıste bıze dusen bu mevlam gorelım neyler neylerse guzel eyler bılhassa namaz ılle namaz ılle namaz

selam bende sendenım ama ben unutmaya çalışıyorum 99 depremını yaşadım ALLAHIMA BINLERCE ŞÜKÜRKİ kaybımız olmadı yaşatmasında rabbim ozamandan beride aklımdan çıkmıyo hıssedıyorum ben bıkaçgü önceden ozaman dahada çok korkuyorumya azbi ses olsa gözüm lambalarda yarabbım bizleri sakınsın sevdıklerımıze bagışlasın hepimizi

X