Aşırı cilt yağlanması

heather6

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
167
11
kızlar selam hihoyyyt

benim cildim acayip yağlanıyor, cidden acayip yani sabah kalktığımda sanki bir haftadır yüzümü yıkamamışım gibi yağlı oluyor :) çeşitli ürünler de kullanıyorum yağlanmayı engelleyen ama pek bir işe yaramıyor. sanırım gözeneklerim fazlabüyük olduğu için yağlanma sorunum fazla, bunun için estee lauder idealisti önerenler oldu fakat onu kullandıktan sonra gözenekler gözle görülür küçülme olsa da yağlanma çözülmedi. sırf bu yüzden makyaj bile yapamıyorum, cildi direk olarak kaplayan ürünler kullanamıyorum (pudra fondoten hatta allık bile kullandığımda bir iki saat içinde yalan olduğunu görebiliyorum :) ) ya insanın göz kapağıının üstü bile yağlanır mı, eye liner bile kullandığında göz kapağıma bulaşıyor bir süre sonra. bilgisi tecrübesi olanlarr lütfen paylaşsınlar kafamçokkarıştı

arkadaşım benimde aynen öyle far sürdüğümde falan iğrenç oluo cildim ve saçlarım aşırı yağlı ama napıcam blmiorum =)

Aynı sorun bende de mevcut :KK43: Hem saçım hem cildim :KK43:

Bi çözümü olmalı bunun yaa:KK43:

Benim de yüzümde aşırı yağlanma oluyor ama bendeki pco kaynaklı.ılk doktorum pco için doğum kont hapı vermişti ve inanırmısınız 2 gün içinde yağlanma şıp diye kesiliverdi.O kadar mutlu olmuştum ki gidip gelip aynada pırıl pırıl cildime bakıyordum zemuszemus ılacı yaklaşık 2 yıl kullandıktan sonra gittiğim başka bir doktor "senin ihtiyacın yok" diyerek ilacı kesti ve yağlanma malesef aynen devam senağlama Ve malesef ilaç kullanmadığım için bu sorundan kurtulma şansım da yok... Tek yapabildiğim cildimi temiz tutmak için durmadan cildimi yıkamak... :a015:

hadi ya ciddi misin =) benimde bir arkadaşım sivilceleri için a vitamini tedavisi görüyordu ve cildi aşırı kurudu resmen deri değiştirdi bir hafta yıkanmasa kesinlikle ne saçı ne yüzü yağlanıyordu fakat tedavisi bitince eski haline döndü =)

Bununla ilgili dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum ama bakalım,çözümü de yoktur gibi geliyo
:umursamaz:

çözümü temiz tutmak arkadaşlar...Tabiki uygun bir temizleme ürünüyle..Eğer aşırı bir yağlanma varsa doktora gidip tedavi görmelisiniz.

hormonal dengeyle alakalı pco da olabilir doğum kontrol haı faydalı olur ayrıca benim de yağlıdır sebamed yüz temizleme jelinin faydası oluyo

zoretaninn kullandikatan sonra bu sorun bende tamamen gitti benmde öyleydi berbatti yağli yağli iyk vick sivilcelermde gitti zoretanin sivilce ilaci zaten karacigerdeki yaği temzliomş su anda ne saçim ne yüzüm yüzümde biraz warda hala rahatsiz etmyor makyaj tutyor artk akşama kadar hatta ben silene kadar yaptgm makyaj yüzümde kalabiliyr saçimda iki günde deil 1 haftada artik krlenyr diee yikayabilioyrm yağlanma yok artk nazar degmesin :KK66: karacigerinizdeki yaği temzlck besineler fln belki yağlanma gidebilir szdede ?

X