Aşırı çevreme bağımlı bir insanım.Yardım lütfen

eklektik

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
575
20
298
44
Bursa
Ben küçükken aileme,daha sonra arkadaşlarıma,şimdide eşime bağımlı bir insanım.Çocukken annem beni arkadaşlarıma asla göndermezdi.Hep onlar bize gelirlerdi.Üniversitede arkadaşımın olmaması demek benim ölmem demekti.Şimdi ise eşime aşırı bağımlıyım.Herşeyimi eşim hallediyor.Çalışıyorum.Ama korkunç bağımlı bir insanım.Bunu kıramıyorum.Mesela araba kullanmak aşırı korkuyorum.Kaygı düzeyim çok yüksek.Gittiğim psikologlar bunun için ailenin yetişme tarzının çok önemli olduğunu söylediler.Ama bu durumu anneme babama anlatsam ailem ayılır bayıulır.Belkide hasta olup yataklara düşerler.Babam hala konuşurken diyorki beni asla ezemeyeceksiniz.Kendimi size ezdirmiycem diyor.Ben babayım diyor.Eşim bütün bunların farkında.Şimdi birde okb teşhisi kondu bana.Seni daha iyi tanıdım artık deyip duruyor.Çok zor günler geçiriyorum..Eşime karşı aşırı kıskancım aslında oda benim kadar olmasada takıntılı birisi.Yani anlıycanız kapalı kutuda gibiyim.Herkesten herşeyden soğumuş durumdayım.Çok yanlızım.Doktor hemen ilaç yazdı.Bende kullanmak istemiyorum.Çünkü takıntılarımı konuşştukça çözebilen birisiyim.
Bu gücü kendimde görebiliyorum.Ama psikolojik desteğe çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
okb ne demk canım ya?? yazdıklarını okudum ama inan tam olarak anlayamadım sorununu??

Canım sosyal hayatını güçlendirsen ne bileyim mesela bağımlı olduğun insanlarla değilde farklı bir çevre edinsen kendine..Bir kursa gitsen değişik bir arkadaş grubun olsa belki kendine olan güvenin dahada artar ve o zaman bağımlı hissetmezsin kendini..

okbde ilaç tedavisi önemlidir bunun yanında bilişsel davranışcı terapi de yapılır.. doktorunuzun verdiği ödevleri düzenli uygulayın lütfen

okbde ilaç tedavisi önemlidir bunun yanında bilişsel davranışcı terapi de yapılır.. doktorunuzun verdiği ödevleri düzenli uygulayın lütfen

okb degılım ama bılıssel davranıscı terapı goren ve cok yol alan bırıyım(hala devam edıyorum)...
ve malesef psıkologumun bana cızdıgı son gıbısınız, boyle olursa "once aılene, arkadaslarına, sevgılılerıne en sonunda esıne bagımlı olacaksın" demıstı..
"unıversıtede arkadaslarımın olmaması benım ıcın olum demektı" ,
ıste ben bu cumleyı unıversıtede de kurmamak ıcın su an lısedeyken ugrasıyorum, terapı goruyorum.
ımkanınız varsa lutfen terapılerınızı ve odevlerınızı aksatmayın.bu yonteme tak - sak yontemı denılıyormus ve cok buyuk oranlarda basarı saglanıyor...

canım benım senı o kadar ii anlıorumkı aynı senınkı gıbı bı aıle benım basımda var sımdı unıversıtedeyım ama hala sankı ılkokulda gıbı muamele goruorm bıde aılede ornek cocugumdur hep derslerı en ıyı olan cevresı en duzgun asla bı yanlıs yapmamıs..ama aıle neden hala bole anlama veremıyorm.neden bu kadar koruma cabası anlayamıyorum..
aynı benım babam da senınkı gıbı kullandıgı cumleler bıle aynı ınanabılıyo musun :) ınsallah ii olursun tatlım benım de cok sıkıntılarım var henuz gtmedım doktora ama benımde gıtmem yakındır.ınsallah esınle cok guzel bı hayat surersın..

Benim bahsettiğim baskıcı bir aile değil aslında.Başkasının yönetiminde olmak .Kendi iradeni kullanamamak yeri geldiğinde.İşte böyle bişeyler.Çok canım sıkılıyor.

bnce tedawini aksatma we kendine farklı ugraslar bul..bnde aslında aileme cok baglıydım onlarsız ne yaparım bilmiyordum.onların ölebilicegi aklıma geldgnde bile aglıyodum..ama sonra sonra bni tamaen etksi altına almadan kendimi uzaklastrdım..aklıma bu düşünceler geldgnde kendime kızıp içimi rahatlatıyodum (hayat her seklde dewam ediyor edicekte diye) we suan bunu etksnde degilim ögrencym we ailemden uzaktayım arkadaslaırm da öyle abartılı degil.. ama suan nişanlıma bnde bu kadar baglıyım galiba.bu biraz da onların yasatmış oldgu rahatlıktan kaynaklanıyo bnce. offf offf canım sende cok kafana takmamaya calışş tedawini mutlaka uygula we pskolojik olarak kendi kendini bu konuda egitmeye calış olabilcek gibiyse tabii bayanssulusmile

obesiteif komsetik bozkuluk felenmı..buuu
tam adını bilemiyorum ama

bence hem terapi
hemde ilaçla tedavi ol..başkalrın anereye kadar bagımlı olcan..ilerde alalh korusun bi sebeb oldu eşinden ayrıldı..ee normal hayatına nasıl adapote olcan..zor...onuniçin tedaviii bak...geçmiş olsunn

Biraz fazla mı abarttım durumumu .Çok üzgünüm şu iki gündür de moralimi toparlamaya çalışıyorum.Aslında çevremden duyanlar bunları okuyanlar belkide şaşırabilirler ama özünde öyleyim belkide belli etmiyorum.Neyse bu gün biraz daha iyi gibiyim .İnşaallah iyiye doğru giderim.Teşekkürler hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…