- 17 Nisan 2012
- 30.413
- 65.399
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Ya işte doktorumuz da genel konuştu hani sorun olmaz dedi ama evet iğne formunda yaptırdık şimdi ağızdan verilecek canlı aşı beni çok korkutuyor. Yaptırmazsam çocuk felcine yakalanma riskimiz nedir dedim ve bana hiçbir sorun olmaz rahat olun dedi. Çünkü zaten yaptırdık daha önce. Bu canlı aşı dediğim gibi diğer insanların bağışıklığının arttırılması içinmiş. Kaka yoluyla atılıyormuş. E zaten oğlum haftada bir kaka yapıyor. Sanırım yaptırmayacağım ya.Ben doktorunuza sorun diyecektim ama zaten sormuşsunuz. Zaten çocuk felci aşısı yaptırmışsınız da... Bu ilacın ekstra faydası nedir, yaptırmazsanız zararı nedir, ona göre karar verin bence. Ben 8 milyonda 1 riskine takılmazdım. Her ama her şeyin riski var sonuçta.
Çok genel bir yorum oldu.
Ya işte doktorumuz da genel konuştu hani sorun olmaz dedi ama evet iğne formunda yaptırdık şimdi ağızdan verilecek canlı aşı beni çok korkutuyor. Yaptırmazsam çocuk felcine yakalanma riskimiz nedir dedim ve bana hiçbir sorun olmaz rahat olun dedi. Çünkü zaten yaptırdık daha önce. Bu canlı aşı dediğim gibi diğer insanların bağışıklığının arttırılması içinmiş. Kaka yoluyla atılıyormuş. E zaten oğlum haftada bir kaka yapıyor. Sanırım yaptırmayacağım ya.
Bir de şuna takıldım bu OPA Amerikada yasaklanmış falan diye okudum acaba ne kadar doğru?
Oh işte bunu duymak istiyordum evet biz de İpv oluyoruz 4 doz bir de 3 doz Oral Polio Aşısı yapıyorlar. Eğer İpv vururken Opa ya ihtiyaç yoksa yaptırmayacağım. Bunu duymak istiyordum:) çok teşekkürler. Benim anlamadığım neden ikisini de aşı kartına ekledikleri.?Öncelikle, OPA diye bir aşı yok burada, bulamadım. Biraz araştırma yaptım. OPA dediğiniz aşının içeriği değil de, kurum adı gibi geldi bana. En azından buradaki açılımı öyle.
Abd'de IPV var, açılımı inactivated (aktif edilmemiş) polio virus. Toplam 4 dozluk enjeksiyon aşı. Ağız yoluyla olan da var, ama bunu olduktan sonra diğerine gerek yok diyor.
Oh işte bunu duymak istiyordum evet biz de İpv oluyoruz 4 doz bir de 3 doz Oral Polio Aşısı yapıyorlar. Eğer İpv vururken Opa ya ihtiyaç yoksa yaptırmayacağım. Bunu duymak istiyordum:) çok teşekkürler. Benim anlamadığım neden ikisini de aşı kartına ekledikleri.?
Peki tekrar çok teşekkürler :)Bilmem ki. :)
Abd'de aşı kartında yok o.
Rica ederim. :)Peki tekrar çok teşekkürler :)
Tekrar merhaba, meğerse bu aşı toplum bağışıklığını arttırmak için yapılıyormuş bebeklere. Yani çocuk bu aşıyı alacak kakasını yapınca çöplüklerden kanalizasyonlardan aşı yaptırmayan insanlara geçip o insanlar bağışıklanacakmış. Bana aşırı saçma geldi ve yaptırmama kararı aldım. Zaten çocuk felci aşısı var. Risk almaya ne gerek varRica ederim. :)