Aşılar ? Aşı yaptırmayanlar

bulutlarveben

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2023
105
-210
23
Merhaba yeni anneyim 2 aylık bir evladım var, şimdiye kadar olan aşısını yaptırdık fakat aşılara oldu olalı bir empati duyuyorum virüs döneminden sonra iyice arttı bu durum , bu süre zarfında site görevlimizin yakın zamanda onun da bebeği oldu 9 bize yürüyüş dönüşünde konu açılınca eşime aşı yaptırmadığımı söyleyip bize de önermiş. Bende çocukken aşılarımı olmuşum ama ben çok hastalanırdım ki bebeğimle aramda kan uyuşmazlığı var zaten sanki daha bir hassasmış gibi geliyor yarın 2. Ay aşımız var ne yapacağım bilmiyorum eşim kesinlikle aşı falan istemiyor yazılar okuyorum eşim gibi düşünen ve bunu kendinde ispatlayan yazılar önermişler okuyorum evet diyorum ama bir yanım acaba vicdan azabı çeker mi diyor ? Salgın diyorlar şimdi kimi doktor da yalanlıyor ben sağlık kuruluşlarına güvenemez oldum lütfen aşı yaptırmayan varsa deneyimini yazabilir mi

Merhaba yeni anneyim 2 aylık bir evladım var, şimdiye kadar olan aşısını yaptırdık fakat aşılara oldu olalı bir empati duyuyorum virüs döneminden sonra iyice arttı bu durum , bu süre zarfında site görevlimizin yakın zamanda onun da bebeği oldu 9 bize yürüyüş dönüşünde konu açılınca eşime aşı yaptırmadığımı söyleyip bize de önermiş. Bende çocukken aşılarımı olmuşum ama ben çok hastalanırdım ki bebeğimle aramda kan uyuşmazlığı var zaten sanki daha bir hassasmış gibi geliyor yarın 2. Ay aşımız var ne yapacağım bilmiyorum eşim kesinlikle aşı falan istemiyor yazılar okuyorum eşim gibi düşünen ve bunu kendinde ispatlayan yazılar önermişler okuyorum evet diyorum ama bir yanım acaba vicdan azabı çeker mi diyor ? Salgın diyorlar şimdi kimi doktor da yalanlıyor ben sağlık kuruluşlarına güvenemez oldum lütfen aşı yaptırmayan varsa deneyimini yazabilir mi
Aşı yaptırmamak mı? Doktorların söyledikleri yerine komşunuzun söylediğine me inanıyorsunuz? Sizin adınıza üzüldüm. Buradaki bir kişi evet bende yaptırmadım dese bakacaksınız vicdanınızı mı rahatlatacaksınız. Aşılarla çocukların vücutlarına virüs veriliyor bağışıklık kazansın diye. Vücut virüsü tanısın da ileri de virüs bulaşırsa aaa evet ben bunu tanıyorum desin diye. Verem olursa komşumuz aşı yaptırmayın demişti dersiniz. Çocuğun annesi siz siniz siz karar verin çocuğunuzun hakkını savunun

Site gorevliniz tip mezunu mu? Hobi olarak bos zamanlarinda mi calisiyor sitede? Kocaniz da o kadar doktorlarin profesorlerin sozune degil site gorevlisine mi itibar ediyor? Kafalar guzelmis valla me diyim🤷 boyle cahiller yuzunden gecmiste kalan artik gorulmeyen hastaliklar hortlamaya basladi. Ne yazikki o cocuklarla bizim cocuklarimiz ayni ortami paylasmak zorunda kaliyor bulas oluyor

Neden çocuklarınıza bunu yapıyorsunuz ki? Denenmiş onaylanmış ve bir sürü ölümü , çocuktaki kalıcı hasarları engellemiş yani ıspatlanmış aşılar. Şüpheniz nedir? Çocuğunuzu o hastalıkla boğuşurken görmek ve çaresizce izlemek size zevk verecekse yaptırmayın tabiki.

şimdiye kadar olan aşısını yaptırdık fakat aşılara oldu olalı bir empati duyuyorum
Bu ne demek?
Empati karşıdakinin duygularını anlayabilmek, içsellestirmek. Bir nesne icin kullanıldığını hic duymadim.
Sempati yazmak istediniz desek "fakat" kelimesi fazlalik oluyor o zaman da.
Yani kısacası acaba 6 sene tıp, 4 sene de uzmanlık toplamda 10 (yazıyla on) sene tıp bilimi ile ilgili okumuş insanlara mı güvensek acaba site görevlisindense?

Sırf aşı yaptırmayanlar ve salgın yüzünden 1 yaş yerine 8 ayda kızamık, kabakulak aşısı yaptırıyorlar, 1 yaş da tekrarlanıcak şekilde. Aşı yaptırmayanlar yüzünden ben bebeğime neden 2 doz yaptırmak zorunda olayım. Aşı yaptırmayacaksanız bebeği evden çıkarmayın. Bende ilk 5 ay aşıya gittiğimiz de ay bunu yaptırmasak olmaz mı? Diye hemşireyi sık boğaz ediyordum ama o da bebişime kıyamadığım içindi. Eşime tutturup kapı önüne çıkarak yaptırdım hep. Hele bu aşı tehlikeli diyen tipler çocuğu toprak yalayınca doğal mikrop bağışıklığı gücleniyor diyip laga luga yapanlar.

Öncelikle şu konuyu okumanızı rica ederim

Aşıya empati duymak nedir anlamadım? Empati duyulmaz empati yapılır, aşıyla empati yapmak da kendinizi aşının yerine koyup, hayata aşının gözünden bakabilmenizi gerektirir ki sanırım bahsettiğiniz şey bu değil?

Aşı önermeyen doktorlar da olabilir, bu konuda deseydiniz ki “şu bu doktorun, genetik mühendisinin veya biyologun yazısını okudum araştırdım ve soru işaretlerim var” sizi yine eleştirmezdim. Ama referansınız “site görevliniz” insanları mesleklerine göre sınıflandırmayı hiç doğru bulmasam da aşı konusunda bakkalın, site görevlisinin, kasiyerin, mobilyacının, kargocunun, otel çalışanının, inşaat ustasının, Gıda mühendisinin söylediğinin bir anlamı yok (eğer tıp alanında ek bir eğitimi yoksa).

Ben bebeğime sadece verem aşısını yaptırmamayı tercih ettim. Onun dışında rotavirüs dahil ayına uygun aşıları yaptırdım, menangikok b de yaptıracağım.

Aşıya empati nasıl duyuyorsunuz? 2023 yılındayız, bilinçsiz ebeveynler sebebiyle toplumda kızamık salgını başlamış, hala aşıları nasıl sorguluyorsunuz? 8 aylık bir kızım var, maalesef sizin gibi bilinçsiz ebeveynler sebebiyle 1 yaş aşısı olan kızamık aşısını doktorumuz hem bu ayki kontrolünde hem de 1 yaşında rapel olarak önerdi. Kendi çocuğunuzun vebali yanında bizim evlatlarımızın da veballerine giriyorsunuz, lütfen bebeğinize aşı yaptırmamak gibi bir düşünceniz varsa toplumdan izole bir şekilde yetiştirin.

Aşıya empati nasıl duyuyorsunuz? 2023 yılındayız, bilinçsiz ebeveynler sebebiyle toplumda kızamık salgını başlamış, hala aşıları nasıl sorguluyorsunuz? 8 aylık bir kızım var, maalesef sizin gibi bilinçsiz ebeveynler sebebiyle 1 yaş aşısı olan kızamık aşısını doktorumuz hem bu ayki kontrolünde hem de 1 yaşında rapel olarak önerdi. Kendi çocuğunuzun vebali yanında bizim evlatlarımızın da veballerine giriyorsunuz, lütfen bebeğinize aşı yaptırmamak gibi bir düşünceniz varsa toplumdan izole bir şekilde yetiştirin.
Arkadasimin kizi da daha asi olamadan 8 aylik falandi kizamik oldu hep bu asi karsitlari yuzunden olan bizim cocuklara oluyor

Biraz mantık gerçekten.
Ozaman çocuğu doktoradada götürmeyin, gerektiğinde ilaçta vermeyin.
Kendi mantığınızı bi kenara bırakıp milletin söylediklerine inanmaktan vazgeçin.

B bulutlarveben aşı yaptırmamak mi
Cidden garip.. Eşiniz neden istemiyor.. Size yaptırmayin biz yaptırmadık diyen kişi kim ve tahsili nedir bunlar önemli? Bunun yerine Dr ile görüşseniz ona göre karar verseniz

X