Gebeliğe Hazırlık Aşılama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim sağ overimde çikolata kisti var. Diğer her şey normal. Aşılamayla başlayalım dedik bakalım, Allah’ın elinde her şey.

Hayırlısı aynen napalim benimde olmadi.
Benimde sol yumurtalık ta çikolata kisti var sanirim gerçi endometriozis diyor doktor anlayamadım

Hayırlısı aynen napalim benimde olmadi.
Benimde sol yumurtalık ta çikolata kisti var sanirim gerçi endometriozis diyor doktor anlayamadım
Zaten çikolata kisti Endometriozis hastalığından kaynaklanıyor. Tüplerinde yapışkanlık yapmadıysa ve kistin çok büyük değilse aşılama başarı oranın değişmiyor. Devlette yaptırdıysanız (SGK karşıladıysa) bence vazgeçmeyip ikincisini deneyin. Sizin iğne ile tedavi miydi?

Evet iğne ile oldu gonal f kullandim. Araştırma hastanesinde yaptırdım tekrar denemek istiyorum bende sol tüpte tıkanıklık görünüyor benim ama film çok zor geçti.. spazm kaynaklı gibi görünüyor dedi doktorum ama emin değiliz tabi

İğne ile olunca biraz daha zor oluyor. Ben merional 75 kullandım, kalçadan yapılması gerektiği için her gün hastaneye gitmek zorunda kaldım. İnşallah ikinciye gerek kalmaz çünkü hormonlar bütün dengemi bozdu. Allah isteyen herkese nasip etsin, canı gönülden dua ediyorum. Yaşamadan kimse anlayamaz.

Benimki göbekten di acikcasi ilk basta çok korkmuştum ama gerçekten hiç acımıyormuş her akşam kendim yaptım çok iyi bi yermiş göbekten iğne yapmak :)
Size niye kalçadan demiş bilmiyorum , bende ilk basta kalçadan istemistim hatta kolay gelir diye ama olmaz dediler.

Kullandığım iğne sadece kalçadan yapılıyormuş. Eğer ikinci aşılamaya gerek kalırsa doktordan göbekten yapılabilen iğne isteyeceğim. Kliniğe gidip gelmesi zor oluyor yaptırmak için. Araya zaman girmeden siz de ikinci tedavinize başlayın hayırlısıyla. Bu arada bugün aşılamanın 5. günü ve inanılmaz bir şişlik hissediyorum. Kullandığım Crinone jel de oldukça rahatsız ediyor.

Ikinciye başladık ara vermeden hadi hayırlısı diyelim hafta ici aşılamam olur benimde :) ilk aşılamadan sonra Bnde de oldu şişlik asiri bir gaz kasik ağrısı bel ağrısı göğüs acısı vs vs ama malesef hepsi de yan etkiymis sanırım umarim sizinki başka sebeptendir belli oldu mu

Merhabalar.
Bende bugün aşılama oldum. 15 gun snra test yap dedi doktorum. İnş adet olmam ve bebeğim bnmle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…