- 23 Eylül 2012
- 17.207
- 29.067
- 548
Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım.Adetlerim düzenli 28 günde bir mutlaka regl olurum, 4 ay önce korunmayı bırakarak ön hazırlıklar için bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuçlarıma göre ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 çıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım söylenerek eve gönderildim. 1 ay farklı kürler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye çıkardım, ultrasonda 5 adet folikül görüldü, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği düşünülerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+hareketli toplamı %60 çıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını söylediler. o ay hsg çekildim ve tüplerim açık çıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuçlandı ve rahim içinde miyom saptandı, 3 gün önce histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında görülen yapışıklık açıldı.
Sorum şu, ovulasyona 3 gün kaldı,bu ay korunmalı mıyım? kullandığım antibiyotik ve anestezinin zararı olur mu korunmazsam?
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim?
şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için...
Sorum şu, ovulasyona 3 gün kaldı,bu ay korunmalı mıyım? kullandığım antibiyotik ve anestezinin zararı olur mu korunmazsam?
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim?
şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için...
Son düzenleme: