• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşılama ve bebek sahibi olma

kehribar1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
3
0
36
Çanakkale
Arkadaşlar 2,5 ıl tedavi gördükten sonra aşılama sonucu 6 aylık kız bebeğime hamileyim deneyimlerimi ve yaşadıklarımı isteyen arkadaşlar ile paylaşmak isterim :49:

Canım öncelikle kızını allah bağışlasın.Rabbim tüm isteyenlere nasip etsn.Kısaca bahsedeyim sana kendimden.21 aylık evliyim.7 aydır tedavi görüyodum fakat geçen ay aşılama dedi doktorum o yüzden şu an ara verdim erken olduğunu düşündüğüm için.1 sene bekledikten sonra doktora gittim.6 ay boyunca klomen kullandım klomeni içtiğim zamanlar yumurtalarım çok güzel olgunlaşıp çatlıyodu ama gebelik oluşmuyodu.Doktorum artık ilaç veremem sana 6aydan uzun süre kullanılmıyo dedi.Aşılamaya geçmemiz lazım dedi.Bende dün başka bi doktora gittim o da aynısını söledi bana da gelsen bende aynı şeyi sölicem sana dedi.Artık aşılama yaptırman gerekiyo dedi.Bende dedim ki diyelim ki yaptırdım 2-3 kere hiçbiri de tutmadı.O zaman direk tüp bebek mi.evet dedi.bende o süreyi uzatmak için aşılamaya geçmek istemiyorum ztn dedim.Ama yapcak başka bşy yok dedi.Şimdi sana sormak istediğim şey şu kaç sene tedavi gördün ve bu tedavi süresince hangi ilaçları kullandın.

Canım öncelikle şunu sormak isterim kaç yaşındasın? yaş doğurganlığı etkileyen en önemli faktör bence. Ben şuanda 30 yaşındayım ve daha fazla gecikmek istemedik açıkçası. 2009 yılından beri çocuk istiyorduk ancak 1 yıl normal denemelerimiz boşa çıktı. Doktorum yumurlatalığa giden kanallarda tıkanıklıktan şüphelendi ve hsg filmi istedi. Bence sen bu filmi çektirmelisin. Kanallarının açık yada tıkalı olup olmadığını öğren ve o doğrultuda konuşalım seninle. :42:

21 yaşındayım.hsg temiz çıktı.hormon testleri fln hepsinii yaptırdım eşimde sperm testi verdi.herşey temiz sadece ilaç takviyesi olmadan yeterli büyüklüğe gelmiyo yumurtlarım.

Canım yaşın henüz çok genç zaten. Bence de acele etmenize gerek yok.Ben 7 yıllık evliyim ve son 2 yıl istemiştik çocuk sen 21 aylık evli olduğuna göre 4-5 sene daha bekleyin normal yöntemlerle deneyin derim. Çok fazla ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum. 4- 5 senede çocuğunuz olmadığı takdirde aşılamaya başvurursunuz, ayrıca aşılamadan hemen sonra tüp bebek yapmak zorunda da değilsiniz istediğin zaman tüp bebek yaparsınız. Sevgiler...

Canım yaşın henüz çok genç zaten. Bence de acele etmenize gerek yok.Ben 7 yıllık evliyim ve son 2 yıl istemiştik çocuk sen 21 aylık evli olduğuna göre 4-5 sene daha bekleyin normal yöntemlerle deneyin derim. Çok fazla ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum. 4- 5 senede çocuğunuz olmadığı takdirde aşılamaya başvurursunuz, ayrıca aşılamadan hemen sonra tüp bebek yapmak zorunda da değilsiniz istediğin zaman tüp bebek yaparsınız. Sevgiler...

canım bnm sorum başka.sen bu sürede ne ilaçlar kullandın.2 senedir istiyoduk diyosun ya bu 2 sene de ne tedavisi gördün kaç ay ilaç kullandın bunları sormak istiyorum.

Back