Merhaba Zeynep adım, 25 yaşındayım 3,5 yıllık evliyim. Eşimin sonuçları iyi ama ben hem çift rahim-tek rahim ağzı- hemde AMH yani yumurta rezervim 0,34. Erken menopoz deniyor. Sol tüp de çok küçük kist varmış ama hiç yumurta yok, sağ tüpte 3 adet yumurta var.Vakit kaybetmemek için aşılama yönetimine başladık Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde. Geçtiğimiz çarşamba günü MENOGON iğnesi vuruldum kalçadan , 1 toz + 1 su ampul olarak 5 gün, her gün aynı saatte. Pazartesi günü muayene ye gittim yumurtalarıma bakıldı. Ancak sol tüpte yine yumurta yok , sağ tüptekilerde büyümemiş. 2 gün daha kullandım bugün yine muayene için gittim sağ taraftakiler 7/8 mm kadar büyümüş. Sol tüpte yine yok hatta kisttim büyüme yapmış. Menogonu kullanmaya devam edeceğim ama bir de Merional iğnesi verdi. Bunları 2 toz+ 2 su ampul olarak vurulacağım.
Doktorum Estradiol hormon testini (yumurta gelişimi) yeniden istedi. Daha önce yapılan 176 dı yarın sonucunu alacağım.
1)Merak ettiğim ben mi acele ediyorum acaba? Yoksa büyümemesi ve ya olmaması normal mi ? Süreç geç mi ilerliyor diye düşünüyorum? 2) İğneleri aynı saatte vurulmaya özen gösteriyorum ama yumurta oluşmamasının nedeni nedir? 3) Vakit mi kaybediyorum acaba? AMH çok düşük var olan yumurtalarımı da kaybetmeden tüp bebek mi yaptırmalıyım?
selamlar, benimde bilgiye ihtiyacım var tüp bebek neden tutmaz sizce, anne tamamen sağlıklı embriyo kalitesi çok iyi denmişse tutmama sebebi ne olabilir.
selamlar, benimde bilgiye ihtiyacım var tüp bebek neden tutmaz sizce, anne tamamen sağlıklı embriyo kalitesi çok iyi denmişse tutmama sebebi ne olabilir.
FSH hormonunuz yüksekken rahime koyulduysa,
Rahim duvar kalınlığı yeterli değilse,
benim ki gibi rahim şekil bozukluğunuz varsa tutamaz diye biliyorum. Dahasını bilenler lütfen yardımcı olabilirler mi?