Aşılama Aşılama mı tüp bebek mi?allah rızası için yardım edin kafam çok karışık

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

alben038

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2013
1.527
163
103
34
Arkadaşlar öncelikle merhaba ,kısaca hikayemi anlatmak isterim 4 yıldır bebek sahibi olamıyoruz.eşimde varikosel var ameliyat oldu sperm sayısı iyi ama ileri hızlı spermi az ve morfolojisi düşük bende de pko varmış.her ay düzenli adet olurum hormonlarım da da sorun yok ama pkoluymuşum.şu ana kadar hiçbir tedavi görmedim eşim varikosel ameliyatı oldu .ben geçen mayısta doktora gittim doktor benden rahim filmi istemedi.tüp bebek için gerek yokmuş aşılama yaparsam şayet o zaman istermiş.ama aşılama yaptırma dedi sende çok fazla yumurta var dedi 16-17 yumurtan var eğer aşılama olursa çoğul gebelik olur 5iz 6 ız filan dedi korktum.sizce aşılama yaptırmalı mıyım?özelde yaptırsam ne tutar sağlığım çok mu bozulur yada direk tüp bebek mi yaptırsam ne yapıcağımı şaşırdım.acaba doktor para için mi tüp bebek yaptır dedi.hem neden rahim filmi istemedi offffffff kafam çok karışık yaşım 30 oldu.daha fazla beklemeyim diyorum ama pahalı da bu meret en az 8-9 bin tutacak bide istanbula git gel sürekli yoksa klomenle çatlatma iğnesini denesemmi önce yoksa hiç yıpranmadan tüp bebek mi yaptırsam.ama ilk tüp bebeği tutan çok az kişi var bu da beni işkillendiriyo açıkçası para tuzağımı acaba bu işler?

Hadi melekler yardım edin bana ben şimdi ne yapayım? :2:

istersen aşılamayı bi deneyin zaten 3 yada 4 ten fazla aşılama yapılmıyor , şansınızı deneyin
hem ucuz bi işlem, ama doktorun daha iyi bilir belki aşılamadan ümidi yoktur
ondan tüp bebek öneriyordur
rahim filmine gelince drun doğru demiş,aşılama olursa rahim filmi çekilir tüpler tıkalımı değilmi diye
zaten tüpler tıkalıysa direk tüp bebek yapılıyor,aşılamayı önermediği içinde
o yüzden film istememiş,benim bilgim bu kadar,umarım yardımcı olmuşumdur,geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaş ,öncelikle Allah yardımcın olsun .Hakkında ne hayırlısa o olsun .Ellbette doktorlar daha iyi bilir,amma tüp bebekten önce aşılama önerir doktorlar .Ben de 6 yıldır ne tedaviler gördüm amma hala bebeyim yok.Yani 6 yılda 3 kez gebe kaldım amma kısmet olmadı .Şimdi artık gebe kalamıyorum . doktorum bu ay aşılama önerdi Bu ay aşılamam var çok heyecanlıyım. olamasa o zaman tüp bebeğe geçilmelidir .İstersen ilk önce aşılama dene belki tüpe ihtiyac kalmadı canım. Hadi hayırlısı

Son düzenleme:
merhaba arkadaş ,öncelikle allah yardımcın olsun .hakkında ne hayırlısa o olsun .ellbette doktorlar daha iyi bilir,amma tüp bebekten önce aşılama önerir doktorlar .ben de 6 yıldır ne tedaviler gördüm amma hala bebeyim yok.yani 6 yılda 3 kez gebe kaldım amma kısmet olmadı .şimdi artık gebe kalamıyorum . Doktorum bu ay aşılama önerdi bu ay aşılamam var çok heyecanlıyım. Olamasa o zaman tüp bebeğe geçilmelidir .istersen ilk önce aşılama dene belki tüpe ihtiyac kalmadı canım. Hadi hayırlısı

canım seni dinledim ve doktora gittim şimdi klomen verdi ve aşılama yapıcakmış ama çoğul gebelik riskin var dedi ünlem koydu yani deniycem bakalım ama rapor vericek eğer olmazsa tüp bebeğe uygundur raporu alıcam en azından cebimden milyarlar çıkmıycak bu da bişeydir sağolasın bende senin gibi heyecanlıyım umarım alırız bebişleri sağlıkla kucağımıza nasip bakalım allah yardımcın olsun:54:

istersen aşılamayı bi deneyin zaten 3 yada 4 ten fazla aşılama yapılmıyor , şansınızı deneyin
hem ucuz bi işlem, ama doktorun daha iyi bilir belki aşılamadan ümidi yoktur
ondan tüp bebek öneriyordur
rahim filmine gelince drun doğru demiş,aşılama olursa rahim filmi çekilir tüpler tıkalımı değilmi diye
zaten tüpler tıkalıysa direk tüp bebek yapılıyor,aşılamayı önermediği içinde
o yüzden film istememiş,benim bilgim bu kadar,umarım yardımcı olmuşumdur,geçmiş olsun...

canım bugün başka bir doktora gittim aşılama yapıcak o ama yine rahim filmi istemedi niye istemiyor bilmiyorum gerek mi görmiyolar acaba heray adet oluyomusun dedi evet dedim o zaman klomen başlıycam dedi aşılama yapcam dedi

canım seni dinledim ve doktora gittim şimdi klomen verdi ve aşılama yapıcakmış ama çoğul gebelik riskin var dedi ünlem koydu yani deniycem bakalım ama rapor vericek eğer olmazsa tüp bebeğe uygundur raporu alıcam en azından cebimden milyarlar çıkmıycak bu da bişeydir sağolasın bende senin gibi heyecanlıyım umarım alırız bebişleri sağlıkla kucağımıza nasip bakalım allah yardımcın olsun:54:

Hadi bakalım hayırlısı olur inşAllah. Allah yardımcın olsun arkadaşım Allah tez bir zamanda hayırlı ,sağlıklı evlat versin .Tüpede ihtiyac kalmasın .Bende aşılamada olmazsa tüpe geçicem ,artık hakkımızda hayırlısı

canım bugün başka bir doktora gittim aşılama yapıcak o ama yine rahim filmi istemedi niye istemiyor bilmiyorum gerek mi görmiyolar acaba heray adet oluyomusun dedi evet dedim o zaman klomen başlıycam dedi aşılama yapcam dedi

ama aşılama yapılcaksa rahim filmi istenir genedlde
tüplerde tıkanıklık varmı yokmu diye :44:
bilemedimki şimdi dr'una göre değişiyor sanırım :26:

sağolun kızlar bakalım bu çarşamba gidicem doktora aşılama yapacakmış rahim filmi filan yok nolcak bilmem yazarım size

Back