Aşılama hakkında acil yardım

_adanali_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
94
25
Aşılama tedavisinde son günlerdeyim. Az önce kontrolden geldim. 2 adet yumurtam oluşmuş 15 mm boyutunda ikisi de . Dr. bugün çatlatma iğnesini yap yarın da aşılama yapalım dedi. Eşim şehir dışında, cumartesi gelecek, izah ettim kendisine. O zaman 75,5 dozda Gonal F e devam et bugün ve yarın cumartesi kontrole gel dedi. Ya arkadaşlar 15 mm çok küçük değil mi? Neden bana bugün çatlatma iğnesini kullan dedi..Yani beklemek mi daha iyi yoksa doktorun ilk dediğini mi uygulamak daha iyi? kafama takıldı. Lütfen aşılama yapan arkadaşlar cvp verin, yumurta ne kadarken çatlatma iğnesi yapılır?

Bi de çok korkuyorum.Bu ikinci aşılamam olacak. İlki berbattı, rahim filminde bile o kadar zorlanmamıştım. Çok canım acıdı, kanamam da oldu :KK43: Aşılama öncesi tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

Arkadaşlar aşılama için adetin kaçıncı gunu tedavi başlaması gerekiyor ilk defa yaptıracağım da. Bir sorunum daha var arkadaşlar 15 aydır evliyiz bir kez düşük yaptım yaşadığımız stresten dolayı cinsel ilişkimiz stresli oluyor bu yuzden aşılama yaptırmak istiyorum ama doktorum gerek olmadığını söylüyor boyle bir hakka sahip degil miyim? Siz kac yıldır evlisiniz Nasıl bir süreçten sonra aşılama yaptırdınız ?

Arkadaşlar aşılama için adetin kaçıncı gunu tedavi başlaması gerekiyor ilk defa yaptıracağım da. Bir sorunum daha var arkadaşlar 15 aydır evliyiz bir kez düşük yaptım yaşadığımız stresten dolayı cinsel ilişkimiz stresli oluyor bu yuzden aşılama yaptırmak istiyorum ama doktorum gerek olmadığını söylüyor boyle bir hakka sahip degil miyim? Siz kac yıldır evlisiniz Nasıl bir süreçten sonra aşılama yaptırdınız ?

adetin 2. ya da 3. günü ilaçlara başlanıyor yumurtanın gelişimine göre çatlatma iğnesi yaptırıyorlar. Benim ilk aşılamam adetin ilk gününden itibaren sayarsan 13. gün yapılmıştı. İkinci aşılamam ise 12. gün yapılmıştı.(İkisi de başarısız malesef) Ben 6 yıllık evliyim hiç bir şekilde hamile kalamıyordum. eşime bana testler yapıldı. Sorunlar belirlendi. Benim aşılamalar tutmayacağını bile bile yapıldı. Amaç tüp bebek için rapor çıkarabilmekti. Her ne kadar doktor aşılama tutmaz ümitlenme dese de içimde hep bir ümit vardı ama kısmet değilmiş. 15 aylık evliymişsiniz. Aslında bir yıl denemeye rağmen hamile kalamayanlarda genelde tedaviye başlıyor doktorlar. Özel bir yere giderseniz aşılamanızı yaparlar diye düşünüyorum. Ama aşılamadan önce düşüğünüzün sebebini araştırmanız sanırım daha iyi olacaktır.

Adetin 2. ya da 3. günü ilaçlara başlanıyor yumurtanın gelişimine göre çatlatma iğnesi yaptırıyorlar. Benim ilk aşılamam adetin ilk gününden itibaren sayarsan 13. gün yapılmıştı. İkinci aşılamam ise 12. gün yapılmıştı.(İkisi de başarısız malesef) Ben 6 yıllık evliyim hiç bir şekilde hamile kalamıyordum. eşime bana testler yapıldı. Sorunlar belirlendi. Benim aşılamalar tutmayacağını bile bile yapıldı. Amaç tüp bebek için rapor çıkarabilmekti. Her ne kadar doktor aşılama tutmaz ümitlenme dese de içimde hep bir ümit vardı ama kısmet değilmiş. 15 aylık evliymişsiniz. Aslında bir yıl denemeye rağmen hamile kalamayanlarda genelde tedaviye başlıyor doktorlar. Özel bir yere giderseniz aşılamanızı yaparlar diye düşünüyorum. Ama aşılamadan önce düşüğünüzün sebebini araştırmanız sanırım daha iyi olacaktır.
Bir de doğal yolla hamile kalabiliyorsanız ilaç kullanıp hem bedenen hem ruhen kendinizi yıpratmanın bir anlamı yok bence.

Adetin 2. ya da 3. günü ilaçlara başlanıyor yumurtanın gelişimine göre çatlatma iğnesi yaptırıyorlar. Benim ilk aşılamam adetin ilk gününden itibaren sayarsan 13. gün yapılmıştı. İkinci aşılamam ise 12. gün yapılmıştı.(İkisi de başarısız malesef) Ben 6 yıllık evliyim hiç bir şekilde hamile kalamıyordum. eşime bana testler yapıldı. Sorunlar belirlendi. Benim aşılamalar tutmayacağını bile bile yapıldı. Amaç tüp bebek için rapor çıkarabilmekti. Her ne kadar doktor aşılama tutmaz ümitlenme dese de içimde hep bir ümit vardı ama kısmet değilmiş. 15 aylık evliymişsiniz. Aslında bir yıl denemeye rağmen hamile kalamayanlarda genelde tedaviye başlıyor doktorlar. Özel bir yere giderseniz aşılamanızı yaparlar diye düşünüyorum. Ama aşılamadan önce düşüğünüzün sebebini araştırmanız sanırım daha iyi olacaktır.
Bir de doğal yolla hamile kalabiliyorsanız ilaç kullanıp hem bedenen hem ruhen kendinizi yıpratmanın bir anlamı yok bence.
Çok teşekkür ederim yardımınız için bir problem yok gibi gözüküyor ama stres bizi çok yıprattı başka birsey düşünemez oldum ve eşimi de çok yordum çocuk için ilişki yaşamak istemediğim icin aşılama yaptırmak istiyorum sizin derdinizin yanında bir hic tabi ki ama herkesin yükü kendine ağır. Allah sizinde yardımcınız olsun her gun size de dua edeceğim tez zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah Allah sabır versin

adetn besncı gunu yada dordnu gunu hap vey ıgneye baslanıyor

Çok teşekkür ederim yardımınız için bir problem yok gibi gözüküyor ama stres bizi çok yıprattı başka birsey düşünemez oldum ve eşimi de çok yordum çocuk için ilişki yaşamak istemediğim icin aşılama yaptırmak istiyorum sizin derdinizin yanında bir hic tabi ki ama herkesin yükü kendine ağır. Allah sizinde yardımcınız olsun her gun size de dua edeceğim tez zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah Allah sabır versin

Allah razı olsun. Allah isteyen herkese birlikte bana da nasip etsin inşallah. Allah sizin de yardımcınız olsun. Kucaklarimizi boş bırakmayın

X