Aşık olduğum insan Müslüman değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde sevgilim hristiyandı ama bende çok dinine bağlı biri değilim. (annem alevi, babam sunni, akrabalarımızda budist olanda var hristiyan olanda ailem karşı çıkmıyorlar) ama senin ailen karşı çıkarmı. karşı çıkarlarsa sorun olabilir. İnternette heryere baktım. Çok araştırdım. Bazı din adamları tam bir yasak getirilmedi diyorlar, ama (evlenilmesi uygun görülmüyor çünkü eşin kendi inancına göre çocukları yetiştirmek isteyebilir ama erkek sana söz verir ve çocuklarını senin dinine göre yetiştirirse evlenilebilir yazıyor) bazı din adamları ise tamamen günah olduğunu evlenilmeyeceğini söylüyorlar.. (internette okuduklarım bunlar kendim söylemiyorum)

en önemlisi sonuçta o senin dinine saygısızlık ediyormu etmiyor, ahlakı yerindemi yerinde... Benim kendi fikrim ben evlenirdim... ama sen inancına göre düşün ona göre karar ver.. Çünkü burada herkesin dini görüşü çok farklı..

Büyük konuşmak istemem ama genelde kendimi ve ailemi bildiğim için dikkat ediyorum böyle şeylere:KK51:
nerede tanıştınız. yaşlar kaç ?

Ama dini istismar edenler yüzünden aman namaz kılanları da görüyoruz oruç tutanları da görüyoruz diye genelleme yapmayalım çok da iyi olması gerektiği gibi yaşayanlar da var sayıları az da olsa onları örnek alabiliriz

Bir de size karışmıyorsa evliliğiniz nasıl etkilenecek ki

Çocuk büyütmen derseniz o da evden Çok toplum içinde şekilleniyor

Ben de Müslüman değilim, ama gayet geçinip gidiyoruz eniştenle.
Aynı evde yaşayacaksınız alt tarafı, aynı bedende değil. Herkes kendi görüşünü yaşayabilmeli, eminim ki senin ibadet etmene falan karışmayacaktır.
Engel olarak görmeyin.

Sevgilimi veya eşimi seçerken dikkat ettiğim bir kriter olmaz bu durum.Herkesin inancı kendinedir ve saygı duyulmalıdır.Önemli olan iyi niyettir benim için.Doğru kişi olduğunu düşünüyorsam da iyi niyetine , içinin güzelliğine inanmışım demektir.Gerisi ise Allah ile kul arasındadır.

Arkadaşlar bir derdim var :KK43: Önerilerinize ihtiyacım var. Birine deli gibi aşığım. Duygularım karşılıklı o noktada bir sorun yok. Ayrıca çok iyi bir insan. Uyumlu anlayışlı sakin ahlaklı. Acaip iyi anlaşıyoruz. Evlenme konusuna gelinince bir sorun var ki sevdiğim Müslüman değil. Bir yaratıcının varlığına inanıyor ancak dine inanmıyor. Dinin insanları yönetmek yönlendirmek için uydurulduğu gibi ( haşa) bir inancı var. Ben de Elhamdülillah müslümanım inançlı da bir insanım. Dinimin gereklerini Çok da yerine getiriyorum diyemem. Yapmadığım ibadetler var. Tesettürlü değilim mesela. Ama inanıyorum inkar etmiyorum. Ve bilDiğim kadarıyla bizim inancımıza göre Müslüman bir kadın inanmayan biriyle evlenemez. Ona aşığım ancak onu inanması için de zorlayamam elbette zorlamayla olcak bisey değil sonuçta bu içten gelmesi gerek. Ne yapaym ne edeyim boyle bir sey yaşayan oldu mu? Resmen çıkmazdayım tavsiyeniz varmı?
cevabını kendin de biliyorsun zaten canım, ya o da müslüman olmalı, ya da evlenmen mümkün değil...

Nerde tanışabildiniz ki diyenler falan olmuş.Sevdiğin adam deist sanırım.Bu zamana kadar 2 tane deist tanıdım.Gayet düzgün insanlardı.Biri çok yakın arkadaşımdı hatta.Benim ona, onun da bana saygısı vardı.Fakat işin dini boyutunu geçtim, ailene söylesen bile alacağın tepki sert olabilir.

Yine de hayat senin, karar senin.Hakkında hayırlısı olsun :)

marjinal tipler yine başlarlar ayyy nolucak canıııımmmm sen sevdikten, anlaştıktan sonraaa... diye başlayacaklar ama, peygamberimiz de, önünüzde seçenekler varsa, dinine bağlı olan eşi seçin demiştir... müslüman bir kadın, gayrimüslüm bir adamla EVLENEMEZ...

Her koyun kendi bacağından asılır. Herkesin inancı kendine. Sırf inançları yüzünden yargılamak düşmez ki bize. Madem ki duygularınız karşılıklı, inanç engel değildir benim için. Hem şöyle düşün. Sen iyi bi müslüman olursan belki o da sana özenir. Olur. Ama sen din için terkeder dışlarsan sence o adam inanır mı senin dinine?

Bence birbirinize saygı duyuyorsanız sırf bu sebepten bu ilişkiyi bitirmeye değmez.
Ve evet müslüman bir kadın, müslüman bir erkek yahudi- hristiyan bir kadın ile evlenebilirken kadın sadece müslüman erkek ile evlenmesine müsade vardır.
İslam inancına göre sorarsanız böyle derler. Ama bu benim fikrim değil. Ben olsam hiç önemsemezdim, sonuçta bir yaratıcının varlığına inanıyor.

Ya da adam gelip tamam aşkım sen üzülme ben Müslüman oldum dese sorun çözülecek mi

Adam belki yine inanmayacak bu işler içten gelirse olur dilinin ne aöyleğinin bir önemi yok ki

Ailen karşı çıkar diyorsun berden bilecekler Türkiye de kimse kız isterken oğlunuz Müslüman mı diye sormaz başka dînden ise önceden bilinir ama deistler ateistler konuşulmaz ki aileler arasında

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X