Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşıdan önce

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
4aylıkken aşımız olack sizler aşı oncesı agrı kesıcı verıyormusunuz bana bırsey demedı hemsıre ler ama arkadsa demsler

ben aşıya gitmeden önce ateş düşürücü ağrı kesıcı verıyordum
bugun son aşımız yapıldı bugunde gıtmeden verdım

Bana da aşıya gitmeden önce ağrı kesici ateş düşürücü şurup vermemi söylemişlerdi. bende kullandım. hemşireler belirtiyor zaten,. Ateşi çıkabilir ateş düşürücü verin ya da bu aşı ateş yapmaz diyorlar.
Ama ben gitmeden önce ateş düşürücü veriyorum.

yeni aşılar ateş yapmıyor diyorlar.. ben 2. ay aşılarına gittiğimde bana hemşire bişey demedi. ama ben milletten duyduklarından tırsdığım için ilk ağladığında hemen fitil koydum evde sadece o vardı çünkü.. ertesi gün hiçbirşeyi yoktu.. 4.ay aşılarını yaptırcaz cumartesi günü bakalım bu sefer ne olacak.. ama yinede aşıya gitmeden ilaç vermek anlamsız geliyor bana.. sonuçta siz ateşlendiğini farketmeseniz bile o huzursuzlanacaktır.. sadece gece insanın aklı kalabilir o durumda ben de vermeyi düşünebilirim..

yani vermeycek misinz? benımde 4.ay aşısı içinde mi size hemsıre bırsey demedi .. sızınbebegınız kac kılo kızmı erkekmı

bende hem anne hemde bir hemşire olarak bebegıme ası yaptırmadan once ateş düşürücü vermıyorum.sadece asıda sonra eve gelır gelmez paranox fitil verıyorum.zaten asıdan snra 72 saat onemlı o sure içerısınde ateşlerı oluyo.ve huysuzlandıgında yada çok hafıf atesı cıkmaya basladıgında sadece paranox fitil verıyorum.hem atesını duşuruyo hemde agrısını alıp huysuzlugunu gıderıyo.

yani vermeycek misinz? benımde 4.ay aşısı içinde mi size hemsıre bırsey demedi .. sızınbebegınız kac kılo kızmı erkekmı

gitmeden vermeyeceğimtabi sonuçta bebek ateşlenirse verirsin 10 dkya geçer zaten.. ayrıca aşı ateşi 40 derece olmaz 38-38.5 olur.. 4. ay aşısına yarın gideceğiz. kilosu 6 civarı olmalı ve erkek..

ben de 2.aydaki aşısını yaptırmaya götüreceğim oğlumu, sağlık ocağındaki hemşire getirmeden önce calpol şurup ver dedi, ben de vereceğim. İlk canlı aşımızı olacağız merakla bekliyorum inşallah çok huysuzlanmaz :)

4. ay aşısı sanırım 2. ay aşısından daha ağır.. bizim2gün ateşimiz oldu aşı oldğu günün gecesi başladıertesi gün akşama kadar 37.5 civarındaydı.. bizimki calpolu içmediği için fitil verdim.. resmen ağzına koymadı calpolu haklı çocukhem acı hemtatlı iğrenç bişey

bu olayı anlayamıyorum ağrısı ateşi olmadan niye ilaç yüklemesi yapılır ki bebeğe siz başınız ağrımadan önce ilaç içerseniz başınız ağrımaz mı bana mantıksız geliyor bilemiyorum mantıklı bir açıklaması var mıdır bunun ama benim mantığım almıyor zaten her aşı ateş ağrı yapacak diye bişeyde yok olursa vermelisiniz bence

Bizim doktorumuz ateşi 38,5 fazla değilse ateş düşürücü fitil verdirmiyor.Bazı aşılarda ateş düşürücü aşının etkisini azaltıyormuş.

belkıde soyledır arabaya bınmedende mıde bulantı ılacı ıcıyoruz ya buda boyledır uysturmak ıcın ama etkısı azalıyorsa aşının bu kotü işte

aynen katılıyorum..kendimde de aşırı ilaç kullanımına karşıyım kızım şu an 2.5 yaşında ve hiçbir aşısından önce şurup,ağrı kesici vermedim..maşallah,çok şükür hiçbir ağrı ateş ya da huzursuzluğu da olmadı aşılardan sonra....şurup vereydim boşuna yükleme yapacaktım yani...hatta birinde hemşirelerden biriyle kavga ediyorduk neredeyse,herşeyi çok biliyorsanız bize ne gerek var...gibi birşeyler söyledi,iyi de olmamış ve belki de olmayacak birşey için çocugun minicik bünyesini yormak niye???? elbette her hareket ve tepkisini gözlemleyip gerektiğinde tedbir alanlardanım ama bu ateş düşürücüyü önceden verme işini gereksiz görüyorum...bu benım fikrim tabi....herke çocugu için en dogru olanı ve içinin rahat etmesi için en dogru buldugunu yapar...çocuk sözkonusu olunca herkesin fikrine saygılıyım ,ama benım düşüncem şurup ya da ilacın gereksiz yere verilmemesi yönünde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…