Aşıda tek doz, su çiçeğinde salgına yol açıyor

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.146
18.314
823
www.hurriyet.com.tr/asida-tek-doz-su-ciceginde-salgina-yol-aciyor-40109329.
Aşıda tek doz, su çiçeğinde
salgına yol açıyor
İzmir'de salgın uyarısı. Ege
Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden
Prof. Dr. Zafer Kurugöl uyardı: Su
çiçeği salgını var çünkü tek doz
aşı yapılıyor ve bu yeterli değil.
Ancak bildirilmesi zorunlu
hastalıklar kapsamında olmadığı
için tam olarak kaç çocukta
görüldüğü bilinmiyor. Ama
yüzlerce demek az kalır.

Benim kizima okuldan bulaştı. O zaman devlet Çiçek aşısı yapmiyor muydu hatirlamiyorum biz kendimiz alip doktorda yaptirtmistik. Asisi var diye cok hafif atlatti bir gun cikti benekler ertesi gun söndüler. Oğlana geçmedi. Salgin Istanbulda da var .

Su cicegi gecirmeyen mi var yav? En net hatirladigim cocukluk hastaligim.. Iki kizim da gecirdi.

ben su cıcegı gecırmedım
bu ası mevzuları korkutuyor benı ya

Benim kizima okuldan bulaştı. O zaman devlet Çiçek aşısı yapmiyor muydu hatirlamiyorum biz kendimiz alip doktorda yaptirtmistik. Asisi var diye cok hafif atlatti bir gun cikti benekler ertesi gun söndüler. Oğlana geçmedi. Salgin Istanbulda da var .
Bende kıza kendim alıp yaptırmıştım, bilmem hatırlar mısınız? 1995 sonrası sağlık ocaklarında yapılan 2 doz kızamık aşısı yüzünden de sspe hastalığına yakalanmıştı çocuklar, kızamık aşısı 3 doz yapılmalıydı diye birçok haberler yapılıp sspe olan çocuklar çıkarılmıştı ekran karşısına.

Neden 2-3 doz yapılması gereken aşılar tek doz yapılıp çocukların sağlığı riske atılıyor? Su çiçeği belki zararsız bir çocuk hastalığı, hastalığı geçirmek çocukların su çiçeğine bağışıklığını kuvvetlendirecek belki fakat bu ihmalkarlıklar yüzünden çok daha kötü sonuçlar çıkabiliyor, aynı kızamık aşısının eksik doz uygulanması sonucu birçok çocuğun sspe olması gibi.

Aşının kendisi sorun değilde içindeki kurşun sorundu benim kızımda geçirdi ama ağır geçirmedi sanırım 2 dozdu bu aşıyı yapmayan ergenlikte tehlikeli boyut aldığnı anımsıyorum ölüme kadar gider ciddi yani belgesel izlemiştim sonuç iyi değildi

Back