• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşı :(

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar bu ayın 24. bebeğim 1 aylık oluyor ve sağlık ocağına götürüp hepatit b aşısını yaptırıcam ama canı çok acırmı nasıl dayancam ben o acıdan ağlarken bende oturur ağlarım heralde...
aşı olurken çokmu canı acıyo bebeklerin?

hepatit b aşısı yapılırken oğlum biraz suratını ekşitti o kadar
çünkü burnumu burnuna dayamıştım
konuşarak dikkatini dağıtmaya çalıştım
gözünü korkutmak gibi olmasın ama ondan sonraki aşı kürü daha ağır, karma aşı
karma aşı yapılırken oğluma yaklaşamadım bile çünkü iki hemşire biri iğneyi yaptı birisi oğlumu tuttu
bir koldan iki bacaktan
o yüzden de çok ağladı oğluşum
ama geçiyor hemen merak etme
ben kendimi bunlar onun için iyiliği için sağlıklı olacak diye avuttum
güle güle büyüt bebeğini

ay kıyamamm ben ona yaa umarım dikkatli yaparlarda çok canı acımaz ama konuşarak dikkatini dağıtmak iyi fikir de 2.ayda yapılacak olan aşılarda ne hale gelirim kimbilir....

Benım kızım 11aylık asılarında hıc aglamadı korkma canım gormuyormusun tv de asısız cocukların hastalandıgını erıdıgını oldugunu okadarda acısın napalım saglıklı olsunlarda yeterkı

yeni doğan bebekler acıyı pek hissetmiyorlar korkma
büyüdükçe yaygara başlıyor tabi
ilk aşılarda iğne girdikten bir süre sonra azıcık yüzünü buruşturur sonra uyumaya devam ederdi bizim kız
sağlıkları için katlanıcaz artık napalım

kızlar bu ayın 24. bebeğim 1 aylık oluyor ve sağlık ocağına götürüp hepatit b aşısını yaptırıcam ama canı çok acırmı nasıl dayancam ben o acıdan ağlarken bende oturur ağlarım heralde...
aşı olurken çokmu canı acıyo bebeklerin?

yüz küsür liralık aşıların aynısın sağlık ocağında yapıldığını doktorumuz da söyledi, sağlık ocağına gittik.. aşı olunca biraz ağlayıp susuyorlar çabuk unutuyorlar ama sağlık ocağında sizden illa da topuk kanı alacağız diyorlar haberiniz olsun.. doğumda alınmış da olsa 1. ya da 2. ayda tekrar alınıyormuş... ve onda bebek çoooook ağlıyor :(( bebeğim o kadar ağladı ki hıçkıra hıçkıra, ben de ağladım.. evet bunlar sağlığı için ama gene de kıyamıyor insan... uyuşturup kan alamazlar mı bilmiyorum :(((

topuk kanı evet ben unuttum onu alacaklarını aşıya odaklandım çokmu ağladı seninki yazık ya minicik ayakları var zaten nasıl iğneyi sokuyolar ay aklıma geldi gözlerim doldu şimdiden haftaya kızımdan daha çok ağlıcam heralde.

kızlar bugün sağlık ocağında ilk aşımızı olduk biraz ağladı kızım ama öperek konuşarak susturdum sonra tartıldık hasteneden 2380 ile çıkmıştık şimdi ise 3500 olmuş iyidir dimi?
bide 6 gündür kaka yapmadı kızım zeytinyağı çare olmadı dr soralım dedik fitil ile şurup verdi..
tam eve gidiyoruz dedim topuk kanı dediler işte o an kıyamet koptu yavrum yarım saat aralıksız hıçkıra hıçkıra ağladı ben ise bittim yani eşimin bile gözleri doldu..
dışarıda bekleyenler bile acımış halimize..şimdi geldik eve hemen emzirdim uyudu bitanem..ama ben fitili verirken de ağladı biraz onu kolayca vermenin bi yolu yokmu yaa

fitili zeytinyağına batırabilirsin kolay verebilmek için
ayrıca tavsiyem fitilden sonra mutlaka bepanthene merhem uygulaman
popişleri çok hassas olduğu için çatlama riski olabiliyor(muş)
bizim doktor merhemi sürmeyi ihmal etme demişti

altunhan sizde zaman zaman kaka sorunu yaşyorsunuz aynı şekilde bizdede var ama ben fitil vermekten yana dilyim ağzından bi iki damla zeytinyağı versen yapmıyormu arkadaşım

altunhan sizde zaman zaman kaka sorunu yaşyorsunuz aynı şekilde bizdede var ama ben fitil vermekten yana dilyim ağzından bi iki damla zeytinyağı versen yapmıyormu arkadaşım

yok canım yaa dün akşam 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim sonra kulak pamuğunu zeytinyağına batırıp hafifçe poposuna değdirdim ama nafile bugün 6 gün olmuştu artık ıkınmaktan uyuyamıyordu kızım hiç istemesemde mecburen fitili verdim ama çok şükür yaptı şimdi bugün vermem artık fitil 3 gün rahatız 3 günün sonunda yapmazsa yine vericem başka türlü olmuyo...
sen ne yapıyosun bebeğine bu kadar uzun sürüyormu kaka yapması..

fitili zeytinyağına batırabilirsin kolay verebilmek için
ayrıca tavsiyem fitilden sonra mutlaka bepanthene merhem uygulaman
popişleri çok hassas olduğu için çatlama riski olabiliyor(muş)
bizim doktor merhemi sürmeyi ihmal etme demişti

haklısın canım çok hassaslar gerçekten..sağol tavsiyen için bir daha verirsem fitili kremi sürerim..

benim kizim da 2.ayi doldurdu bugun ilk asinsini oldu iki dizinden de yapti dr ay cok agladi ya kiyamam....dr biraz atesi yukselebilir dedi.fitil verdi asi oldu olali bir halsizlik uyku hali basladi acaba normal mi?? istahsiz da biraz baska zaman olsa mama gelene kadar yikardi ortaligi..

Back