Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı !

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

DarkSwan

İyiler asla kaybetmez, kaybedilir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2019
243
365
103
Oğlum yakında 1 yaşına girecek ve aşı zamanı gelmiş olacak şu ana kadar tüm aşıları yapıldı fakat kkk aşısı hakkında ciddi tereddütlerim var, fazlaca araştırma yaptım kar-zarar oranını hesaplayamıyorum. Aşı karşıtı olan makaleleri okuduğumda içim daralıyor. Otizmi tetiklediği hatta direkt bağlantılı olduğu söyleniyor kim ister bile isteye evladına birşey olsun. Lütfen bilgili hanımlar bana birşeyler söyleyin evladı olan anneler sizler nasıl bir yol izlediniz ?Yatırmalımıyız ? yatırmamalımıyız ?

Ben yaptırdım. Kar zarar oranını düşünerek. Bende çok kararsız kaldım. Kafam çok karışıktı ama yapacak bir şey yok

Tartışmaya açık bir konu yıllar boyu devam etti hâlâ da devam ediyor. Siz öğrendiğiniz bildiğinizi yapın. Bu konuda herkesin farklı düşünceleri,kendi bildikleri var. Kolaylıklar dilerim.

bir de ilginc olan su asilarin y.disindan gelsigini ve genetigi ile oynandigini soylerken yine ayni ulkelerde yayinlanan makaleleri referans gosteriyorlar...
haa tabii bir de bizim ulkenin basina gelmis en zararli seylerden biri olan karatay gercegi var...
Karatay sonra ağız değiştirdi ,ben içeriğini sorsunlar dedim ,yaptırmasınlar demedim 😀

Ya yine mi aşı otizm
Ben çıkıyorum bu topicten hemen

giphy.gif

hastaneler artan kizamik vakalariyla dolu ve bunun sebebi ozellikle son yillarda artan asisiz olarak sinirdan gecirilen suriyeliler ve asi yaptirmayan ebeveynler asisizken bu hastaliklarin nasil atlatildiginida arastirin lutfen
ve asi yaptirmayacaksaniz cocugunuzu cocuguna asi yaptiran bu konudaki hassasiyeti bu yonde olan ailelerin cocuklariyla yan yana getirmemeye calisin cunku ben mesela cocuguma asi yaptirdigim halde asisiz oldugu icin agir kizamik vakasi geciren bir cocukla ayni ortamda bulunsun istemem bu yuzden kaybetmek istemem

Eger hastalik agir degilse, asiya karsi gelinmesini anlarim. Mesela grib gibi. Ancak ,kizamik cok cok ciddi bir hastalik ve tekrar geri geldi. Sanirim amerikada kac kisi yakalanmisti bu hastaliga.

Hic korkma. Hepimiz bu asiyi olduk ve otizm ike baglantisi yok. Bana kalsa, bilemsel degildir fakat hormonu yemekler, abur cuburlar cok daha tehlikeli.

Karatay sonra ağız değiştirdi ,ben içeriğini sorsunlar dedim ,yaptırmasınlar demedim 😀
ilk dogumumu 2016 yilinda yaptim o donem karatay neredeyse her kanalda seker yukletmeyin diyip duruyordu. tam seker yuklemesi haftasinda 1 haftaligina doktorluk lisansi iptal edildi kadinin. asla kulak asmadim kendisine ama birsuru vebal aldi. o donem pek cok anne sekerle ilgili sikinti yasadi...

Aşı yaptırdım iki çocuğuma da. Oğlum ayın 1inde 1 yaşına girecek. 3 agustosta 1 yas aşıları ,hatta özel menenjit aşısının da 2.dozunu olacak,hatta 15 aylıkken özel menenjit aşısının 3.dozu yapılacak.
Şahsen riske giremem,özelde dahil tüm aşılarını yaptırıyorum,kızıma da yaptırmıştım zira en basitinden menenjit çok illet bir hastalık,aşı olmadan yakalanırsa ciddi sonuçları olabilir.
Fanusta yaşamıyor,çocuklarımı da yaşatamıyorum bu sebeple aşıya karşı değilim.
Kızım bebekken rota virüsünden defalarca ağız dolusu kusup,kusarken bayılan aşısız bebeği görünce hastanede,iyi ki yaptırmışım demiştim.

Aşı yaptırdım iki çocuğuma da. Oğlum ayın 1inde 1 yaşına girecek. 3 agustosta 1 yas aşıları ,hatta özel menenjit aşısının da 2.dozunu olacak,hatta 15 aylıkken özel menenjit aşısının 3.dozu yapılacak.
Şahsen riske giremem,özelde dahil tüm aşılarını yaptırıyorum,kızıma da yaptırmıştım zira en basitinden menenjit çok illet bir hastalık,aşı olmadan yakalanırsa ciddi sonuçları olabilir.
Kızım bebekken rota virüsünden defalarca ağız dolusu kusup,kusarken bayılan aşısız bebeği görünce hastanede,iyi ki yaptırmışım demiştim.
rota aşısını o dönemde kizima yaptiramadim kisin fanusta yasiyoruz sanki okadar uzuluyorum ki aklima geldikce simdi siz soyleyince yine icim ciz etti

biz aşı takviminde olan bütün aşıları yaptırdık
aşıya karşı olan bu tutumunuz dayanağı nedir
neredeyse bütün ilaçların vs. yan etkileri var
bu karar çok araştırmak kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramaz
ayrıca internette her bilgi güvenilir midir ?

Benim okuduguma gore bu iddiayi ortaya atan doktorun yansitmis oldugu verilerin dogru olmadigi cikiyor yayinlayan dergi geri cekiyor ve doktorun hekimlik diplomasi elinden aliniyor ..danimarka kanada ve finlandiyada yapilan arastirmalarda otizmin asi ile iliskiside bunulamamis

Sağlıkçıyım bundan 2 sene önce kızamık vakaları bitmek üzere olduğu için bakanlık 9 ayda yapılan kkk kaldırdı bebeklik zamanında tek doz yeterli diye bu sene resmen salgın var git gide artıyor ben 28 yaşında yaptırdım 2 doz siz düşünün canıma kastım yok heralde. Birde korku var tabi abim kızamık hastalığından vefat etmiş bir tanıdığımın akrabası kızamık geçirip 10 yıl sonra SSPE hastalığına yakalandı. Bu arada Amerikada bile salgın var aşı olmayan kreşlere alınmıyor diye bir yazı okumuştum.

aynen menenjitin 2. dozunu olacaklar benim minnaklarda.
halkin anlamadigi ne biliyor musun hatta bazi drlarin; rota gibi ozel menenjit asisi gibi asilatin zorunlu asilara alinmama sebebi ulkemizde sagliga ywterince butce ayrilmamasi. yani odenek meselesi. avrupada bu asilar rota menenjit gibi asilar ucretsiz veya cuzi rakamlarda yapilirken bizde devasa ucretler ile yapiliyor. cunku saglik onemli degil... butce yetersiz nedeni de malum zaten... bu konuda cok doluyum 😄

Back
X