Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi AŞI YÜZÜNDEN BEBEĞİM BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ OLDU :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

elmarya

mucizem benimle
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2008
586
20
318
Ankara
22 ağustos 2014 cuma günü saat 3 de bebeğimi sağlık ocağına aşı yaptırmak için götürdüm.bebeğime 4 tane beşli karma aşı ,hepatit B,KPA AŞISI(zatürre aşısı),OPA(çocuk felci aşısı) bu aşılar yapıldıktan sonra eve geldik akşam ateşi yükseldi ve sürekli ağlıyordu.bu sırada ateşini şurupla falan biraz düşürdüm sabaha kadar huzursuzluğu devam etti.sabah altını değiştirdiğimde bir de ne göreyim kanlı ishal ardından sürekli kusmalar hemen özel hastaneye acile götürdük.kan tahlili yapıldı.kanında mikrop çıktı.ilaç yazıp eve gönderdiler.eve geldik çocuk hala kusuyor diğer gün oldu bu defa devlete götürdük serum taktılar.bittikten sonra tekrar eve geldik yine geçmiyor çocuğum daha kötü olmaya başladı.yeşil kusmaya başladı.kanlı ishal devam ediyor.pazartesi sabahı hemen tekrar özele çocuk doktoruna gittik.durumu anlattık.sonuçlara bakarak dizanteri dediler.bir gün hastanede kaldık tekrar serum ve ilaçlar ama çocuk durmuyor nasıl bağırıyor yarım saat yatıyor daha sonra çığlık çığlığa ağlama sesleriyle hastaneyi inletiyor.bu sabaha kadar bu şekilde devam etti.sabah doktor geldi kusma artı kanlı ishal devam ediyor dedik film çekdiler.Ve bağırsak düğümlenmesinden şüphelendi.hemen bizi çocuk cerrahına yönlendirdi.ordada ultrasonla bebeğimin bağırsaklarının düğümlendiğini öğrendim.ızdırap dolu saatler bebeğimin acılar içinde ağlaması artık ağlamaktan helak oldu kendinden geçti burnundan hortum verildi.kollar delik deşik bir türlü damar bulunmuyor.bir kolunda 20 ye yakın delik var düşünün artık.yoğun bakım olmadığı için hemen acil başka hastaneye sevk ettiler.gittiğimiz son hastanede ilaçla makattan tedavi yaptılar belki açılır diye ama maalesef açılmadı doktor hemen ameliyata alıyoruz dedi.3 saate yakın süren ameliyat sonrasında bebeğimin 20 cm bağırsakları alındı. bebeğim 4 gün yoğun bakımda kaldı.sonrasında servise aldılar toplam 10 gün hastanede kaldık.bu sürede ameliyat yerinde açılma oldu ameliyat yeri şişti. 1 ay sonra açılan yeri kapatmak için tekrar ameliyat olacak dikişler tutmamış.hala tam olarak iyileşmiş değil.sorumlu olanlardan davacı olacağım bebeğime bunları yaşattıkları için BAŞDA AĞIR DOZDA YAPILAN AŞI YÜZÜNDEN SAĞLIK OCAĞINDAN DAVACI OLACAĞIM.PATOLOJİ SONUÇLARINI BEKLİYORUM.BEBEĞİM ONLARIN YÜZÜNDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ.BUNU bütün sosyal sitelerinde paylaşın benim başım yandı başkaları yanmasın aşı yaptırırken iki defa düşünsünler.

Çok geçmiş olsun.. İnşallah çabucak iyileşir bebeğiniz.. Acil şifalar

yani o kadar üzüldüm ki.birde kaç hastane bağırsak düğümlenmesi gibi kolay teşhiş edilen bir şeyi teşhiş edememiş yazıklar olsun.şuan nasıl bebeğiniz

Çok geçmiş olsun.bebegin simdi nazil? Asidan mi oldu kesin ? Bi de kaç aylik asisiydi bunlar ?

çok geçmiş olsun canım. gerçekten büyük sıkıntı atlatmışsınız. allah beterinden saklasın.
arkadaşın dediği gibi bunun aşıdan kaynaklandığını pek sanmıyorum. bağırsak düğümlenmesi genelde beslenmeden yada ağır bir ennfeksyondan kaynaklanabiliyor.. esas kızman gereken hastalığın teşhisini bir türlü koyamayan hastane.. günlerce acı çektirmeleri yetmemiş bir de yaptıkları dikişler tutmamış.

aşının içinde zaten mikrop yokmu aşının yan etkileri diye Google yazarsanız karşınıza kaç tane rahatsızlık veren sonu ölümle bile sonuçlanan bir sürü nedenler çıkar.bebeğim aşıyı olduktan bir kaç saat sonra çığlık çığlığa bağırma yüksek ateş kusma eşlik etti sabahıda kanlı ishal sürekli kusma devam sonrası kusma yeşile döndü evet hemen hastaneye götürdük hafta sonu olunca maalesef doktor bulunmuyor acilde kim varsa o bakıyor kanlı ishal diyoruz anlamaları lazım zaten önemli bişey olduğunu ama anlamıyorlar tabiki hastanede sorumlu ama onun öncesi hiçbir şikayeti olmayan bebeğim aşı yapılır yapılmaz bunları yaşaması rastlantımı yani aşı ağır geldi yada bebeğimin bünyesi bunu kabul etmedi organlarına zarar verdi zaten patoloji sonucunda enfeksiyon çıktı yüzde yüz sebebi çıkmıyor ama apaçık herşey ortada başka söze gerek yok.

geçmiş olsun ...benim kızımada 10 sene önce sağlık ocağında yaptırdığımız aşılar sonucu kanlı ishal olmuştu. hemen doktorumuza götürdük ilaçla düzeldi ama dr aşıdan olabileceğine ihtimal vermedi. öyle söyleyince bizde ikincisini de sağlık ocağında yaptırdık yine aynı şekilde kakasında kan görününce dr aşıdan olduğuna karar verdi ve sonraki aşılarını hep özelde yaptırdık.
geçen gün arkadaşımın bebeğini sağlık ocağına götürdük karma aşı için hemşire 1 saat su içirmeyin dedi bende kızımı anlattım ...o tarz şikayetler duyduk dedi . acaba size söylendimi?

tekrardan geçmiş olsun allah şifa versin....

Tabiki aşı yüzünden değil arkadaşım denk gelmiş nerden cikariyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum

çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. evet çoğu bebeklerin bünyesi kaldırmıyor o mikropları bende aşı yaptırdığım zaman kakasında kan vardı çok telaş ettim.

çok geçmiş olsun şu an ne durumda bebeğin cnm ve kaçıncı ay aşısıydı

allahım yardımcınız olsun çok geçmiş olsun.

maalesef o kadar da kolay akla gelmiyor doktorlar son teşhis olarak bunu belirliyor.arkadaşımın kızı ölümden döndü kaç hastane dolaştılar bu yüzden.
yani o kadar üzüldüm ki.birde kaç hastane bağırsak düğümlenmesi gibi kolay teşhiş edilen bir şeyi teşhiş edememiş yazıklar olsun.şuan nasıl bebeğiniz
aşıların ciddi yan etkisi var her bebekte bir olmuyor ama kimini öldürebiliyor.
Tabiki aşı yüzünden değil arkadaşım denk gelmiş nerden cikariyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum

geçmiş olsun çok
ama aşıların böyle bir yan etkisi yok ki
Merhaba, doktorumuz rotavirüs aşısını sevmediğini ve genelde özel aşıları sevmediğini bağırsak düğümlenmesine sebep olduğu için yapmadığını söyledi. Biz de yaptırmadık zaten düşünmüyorduk. Aşıları doktorumuzda yapıyoruz ama siz aşıların yan etkisi yok demişsiniz şimdi pazartesi 4.ay aşısı olacak inşallah, doktorumuza güveniyoruz ama korktum bu arkadaşın yazdığından da.
Nerden araştırdım anlamadım. Sizce neden olmuştur bağırsak düğümlenmesi? Bir bilginiz var mı? Arkadaş bir daha siteye de girmemiş merak ettim.

Rotada olabiliyor
Konuyu açan rota yaptırmamış
İhtimal var diye illa olcak diye bir şey yok.
Basit görünen aspirinin bile yan etkisi vardır
Doktorunuzla birlikte karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…