Asi Gelin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.877
Kızlar merhaba,
Ramazandan sonra düğünüm var Allah'ın izniyle. Benim hikayemi bilen arkadaşlar vardır.. bizim için evlenebilmek hayalken şimdi hala inanamasam da gerçek oluyor! O konuları açmak istemiyorum.. Öncelikle Allah herkese sevdiğini alabilmeyi nasip etsin diyorum!

Şimdi konuma gelelim, herkeste bir panik havası oluştu. Ben hiç bir şeyime hiç kimseyi karıştırmıyorum!
Annemin ve kv nin fikirlerini alıyorum uygunsa uyguluyorum değilse nişanlımla benim ortak kararımı uyguluyorum.. ( Anneme çok torpil yaptığımda oluyor ). Amacım kimsenin kalbi kırılmasın aslında ne o tarafın ne bizim tarafın..

Gelin görelim ki dün bizim evde akrabalar toplanmıştı ( halamlar ).. bana alttan altan sen işine zaten kimseyi karıştırmıyorsun.. kimsenin fikrini sorduğun yok! Senin evliliğini çok merak ediyoruz inşallah mutlu olurmuşumlar.. çok dik kafalıymışım ama evlilik bekarlılık gibi değilmiş.. alttan almam gerekn yerler çok olacakmış ben çok asiymişim.. neler neler ama bunları direk değil de böyle hani laf sokarlar ya öyle söylüyorlar!

Sanki ben ne yapmışım.. benim annem var babam var! Sizin ne fikrinizi alacağım ya?
Aaa bir de " hayat kocadan ibaret değilmiş " !! Bana bunu söylediler..
Az daha delirdim kızlar sanki ben koca manyağıyım.. evlenecek olan nişanlımla benim.. evime eşya alırken tabi ki de kendi fikrimi yapacağım! Kına Düğün işlerini de annelerimiz ve babalarımızla karar verdik.. ben herkesin fikrini mi almak zorundayım..

Her neyse olaylar benim evimde olduğu için cevap vermedim.. annemin de tadını kaçırmak istemedim! ama geceden beri kuduruyorum telefon açayım mı diye?

Bir de nişanlımla benim kültürlerimiz çok çok farklı (Zaten babam o yüzden vermiyordu.)
Halamlar tutturmuş bizim milletimiz şöyle sever şöyle müzikler olsun böyle isterler !
Dedim ki ; Hala ben milletle evlenmiyorum, düğünde ve kına da her iki tarafında keyif alacağı müzikler çalacak.. (İstiyorlar ki hep bizim tarafa göre olsun ) ve ben her şeyi ayarladım bunları konuşmak çok yersiz dedim.

Nişanlım asla karışmaz böyle şeylere ama bana haksızlık gibi gelir asla böyle bir şeye müsade etmem.. böyle olunca da koca manyağı oldum ya! Yazık günah değil mi? Nişanlım ailesinin tek çocuğu o kadın da istemez mi bir şeyler!

Ay kızlar çıldırdım ya.. koskoca insanlar artık çok bunaldım vallahi billahi her kafadan bir sesler çıkmaya başladı.. nişanlımın ailesini ve kendi sülalemi idare et et et.. hayalimi kurduğum evlilikten hiç bir şey anlamayacağım ! Ödüm kopuyor düğünde bir şey olacak diye ( Tartışma kavga )

Nişanlım diyor ki varsın herkes bir şey söylesin biz o evimize girelim herkes susacaktır.. kimse benim evimin içine karışamaz diyor.. ama şu süreç öldürdü beni !!!!

Benim derdim nişanlımın ailesi de böyle düşünüyordur belki.. ama bana söyleyemiyorlardır belki de.. öz halam böyle söylüyorsa..

Çokkk uzun oldu k.bakmayın kızlar ama çok bunalmıştım.. bazen hiç tanımadığım insanlarla paylaşmak daha iyi geliyor..

Ben 31 yasinda evlendim.3 bekar halam acelesi neydi çocuk yaşta evlendi deyip dugunume bile gelmediler.5 yildir evimin yolunu bilmezler.cocugum 2 yasina girdi gormedilet bile :)) yani insanlar huzursuzluk vermek niyetindeysr hertürlü bahane uydurulur.Kendi hayatın kendi mutlulugun kimseyi karistirmadan umursamadan yasamani dilerim

Neden annene torpil geciyosunda kv yi saymiyosun?
Annene torpilden sonra etraf halada asi diyorsa torpilsiz taraf ne dusunur bilmiyorm.
Kendi agzinla dedin anneme torpil diye.

Neden annene torpil geciyosunda kv yi saymiyosun?
Annene torpilden sonra etraf halada asi diyorsa torpilsiz taraf ne dusunur bilmiyorm.
Kendi agzinla dedin anneme torpil diye.

Halamla annemi bir mi tutacağım.. annem sonuçta !!
Torpilden kastım.. kv ile annem bir şey söylüyor.. örneğin kına gecesi hakkında fikirler uymuyorsa kendi bildiğimi yapıyorum..
Ama bazen oluyor ki annemin o heyecanını görüyorum hissediyorum.. fikri bana uymasa da dediğini yapıyorum!

Mutlu günlerde reklam arası gibi giriyorlar pat diye !!

Yorumum sorununda bağdaşmayan ama bir tavsiye olarak gör.

Sen sen ol mümkün mertebe kendi ailenin akrabalarının olumsuz davranış ya da söylemlerini eşine dahi anlatma. Çok çok önemli hayatı olmadığı sürece.

Önce susulur. Vakti gelince en iyi şekilde kullanılır. Tecrübeyle sabittir.

Mutluluklar...

Çok doğru söylüyorsunuz.. ne kadar iyi olursa olsun asla anlatmam.. benim ailem sülalem heeep mikemmel havasındayım :))) Nişanlımı da aileme anlatmam.. öyle ortada takılıyorum :)) Teşekkürler..

Ama senin yaptiginda ayip yani.
Ne o oyle kendi istediklerini yapiyorsun
Halana , teyzene, dayina, amcana, onlarin eslerine varsa yengelerinin ailelerine bile soracaksin.
Kim ne istiyor ortak yolda bulusup onu uygulayacaksin.
Bu senin dugunun asi gelin!!
Elbetteki kendi isteklerin olmayacak

Dimi ama?

Çok terbiyesizim hakikaten.. Nikahta evet demeden önce mikrofonla bağırıcam " Halaaa ne diyeyimm ? " diye..

Challenge işte, evlilik iyi olursa susuyorlar, kötü devam ederse haklı çıkmış olup daha bi beter taaruza geçiyorlar.

Challenge işte, evlilik iyi olursa susuyorlar, kötü devam ederse haklı çıkmış olup daha bi beter taaruza geçiyorlar.

Allah korusun evliliğim de bir sorun olursa halamı hayal edebiliyorum..
Eli kocaman göbeğinde, arkasına yaslanmış " Biz o kadar dedik.. kimseyi dinlemedi !" böbürlene böbürlene der..

Bana göre bu gibi durumlarda çekirdek ailenin fikri önemli. Sırf halanızı falan hoş tutmak için içinize sinmeyen bir şey yapmayın. Sizin gününüz bu. Her şey gönlünüzce olsun.

Çok doğru söylüyorsunuz.. ne kadar iyi olursa olsun asla anlatmam.. benim ailem sülalem heeep mikemmel havasındayım :))) Nişanlımı da aileme anlatmam.. öyle ortada takılıyorum :)) Teşekkürler..

''Nişanlım diyor ki varsın herkes bir şey söylesin biz o evimize girelim herkes susacaktır.. kimse benim evimin içine karışamaz diyor.. ama şu süreç öldürdü beni !!!!''

Yazdığınız için nişanlinizin durumdan haberdar olduğunu düşündüm. Anlatmıyorsaniz inanın en doğrusunu yapıyorsunuz. Çünkü ilerde sizin sorunun sebebi olan kişiler hakkında yaptığınız yorumlar gibi bir yorum yapsa nişanlınzı, çok değil aynen sizin gibi düşündüğünü söylese haklı olduğunu bilmenize rağmen çok zorunuza gider. Tadınız kaçar. O yuzden hiç gerek yok

Benim babam vermiyordu.. vermeme süreci 2 yıl uğraştık. O süreçte ikimiz de çok zor günler geçirdik.. herkes bize ikimize bir şeyler söyledi.. biz hep kulaklarımızı tıkadı.. o yüzden öyle diyor..
Halamların söylediklerii veya bu tarz şeyleri bilmiyor..
Biz de kültür ve mezhep farkı var ( Ama şuanda babam çok seviyor onu ) o yüzden herkes bir şey söylüyordu ..

bekarsın - ne zaman evleneceksin
eş bulrsun bir ton vıdı vıdı karışırlar
evlenirsin hemen çocuk sorarlar
hadı oldu diyelim emiyomu bu derler
bu büyüdü 2.nerde derler

derler anam derlerrrrr

he de geç nişanlılık süreci zordur her kafadan bir ses çıkar herkes kendi dediği olsun bizim taraf baskın olsun bizim oyunlar oynansın

he ne oldu evlendim huzurluyum hiçkimse hiçbirşy demiyor

yeni evlenenlerle uğraşıyorlardır :):)

bitmen anam bitmezzz:):)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…