Kızlar merhaba,
Ramazandan sonra düğünüm var Allah'ın izniyle. Benim hikayemi bilen arkadaşlar vardır.. bizim için evlenebilmek hayalken şimdi hala inanamasam da gerçek oluyor! O konuları açmak istemiyorum.. Öncelikle Allah herkese sevdiğini alabilmeyi nasip etsin diyorum!
Şimdi konuma gelelim, herkeste bir panik havası oluştu. Ben hiç bir şeyime hiç kimseyi karıştırmıyorum!
Annemin ve kv nin fikirlerini alıyorum uygunsa uyguluyorum değilse nişanlımla benim ortak kararımı uyguluyorum.. ( Anneme çok torpil yaptığımda oluyor
). Amacım kimsenin kalbi kırılmasın aslında ne o tarafın ne bizim tarafın..
Gelin görelim ki dün bizim evde akrabalar toplanmıştı ( halamlar ).. bana alttan altan sen işine zaten kimseyi karıştırmıyorsun.. kimsenin fikrini sorduğun yok! Senin evliliğini çok merak ediyoruz inşallah mutlu olurmuşumlar.. çok dik kafalıymışım ama evlilik bekarlılık gibi değilmiş.. alttan almam gerekn yerler çok olacakmış ben çok asiymişim.. neler neler ama bunları direk değil de böyle hani laf sokarlar ya öyle söylüyorlar!
Sanki ben ne yapmışım.. benim annem var babam var! Sizin ne fikrinizi alacağım ya?
Aaa bir de " hayat kocadan ibaret değilmiş " !! Bana bunu söylediler..
Az daha delirdim kızlar sanki ben koca manyağıyım.. evlenecek olan nişanlımla benim.. evime eşya alırken tabi ki de kendi fikrimi yapacağım! Kına Düğün işlerini de annelerimiz ve babalarımızla karar verdik.. ben herkesin fikrini mi almak zorundayım..
Her neyse olaylar benim evimde olduğu için cevap vermedim.. annemin de tadını kaçırmak istemedim! ama geceden beri kuduruyorum telefon açayım mı diye?
Bir de nişanlımla benim kültürlerimiz çok çok farklı (Zaten babam o yüzden vermiyordu.)
Halamlar tutturmuş bizim milletimiz şöyle sever şöyle müzikler olsun böyle isterler !
Dedim ki ; Hala ben milletle evlenmiyorum, düğünde ve kına da her iki tarafında keyif alacağı müzikler çalacak.. (İstiyorlar ki hep bizim tarafa göre olsun ) ve ben her şeyi ayarladım bunları konuşmak çok yersiz dedim.
Nişanlım asla karışmaz böyle şeylere ama bana haksızlık gibi gelir asla böyle bir şeye müsade etmem.. böyle olunca da koca manyağı oldum ya! Yazık günah değil mi? Nişanlım ailesinin tek çocuğu o kadın da istemez mi bir şeyler!
Ay kızlar çıldırdım ya.. koskoca insanlar artık çok bunaldım vallahi billahi her kafadan bir sesler çıkmaya başladı.. nişanlımın ailesini ve kendi sülalemi idare et et et.. hayalimi kurduğum evlilikten hiç bir şey anlamayacağım ! Ödüm kopuyor düğünde bir şey olacak diye ( Tartışma kavga )
Nişanlım diyor ki varsın herkes bir şey söylesin biz o evimize girelim herkes susacaktır.. kimse benim evimin içine karışamaz diyor.. ama şu süreç öldürdü beni !!!!
Benim derdim nişanlımın ailesi de böyle düşünüyordur belki.. ama bana söyleyemiyorlardır belki de.. öz halam böyle söylüyorsa..
Çokkk uzun oldu k.bakmayın kızlar
ama çok bunalmıştım.. bazen hiç tanımadığım insanlarla paylaşmak daha iyi geliyor..