• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşçılık okulu

Berivanatman12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016
110
44
98
merhaba kızlar.unıversite mezunuyum ve maalesef atanamıyorum..yemek yapmaya ilgim var.acaba ascılık kursuna gitsem ve aldığım serfikayla bir asçılık okulu acabilir miyim..bu konuda dfikirlerinizi paylasır mısınız

Okuldan ziyade örneğin ev yemekleri yapan bir yer açabilirsin diye düşünüyorum.

Aşçılık için yurtdışı ideal bence.

MSA' mutfak sanatları akademisine git derim piyasa da cok ıyı resteorant ve otellerde çalışan var hatta hazal kaya bıle ordan mezun ..ancaaaaak 18 bın flan dı en son...
ama dediğim gibi çok pahalı..ismeğin de var bende gittim ama iş olanakları orda yok gibi bişey....

canım ben istanbulda degılm ..ki fiyatı da cok yuksek..devletin actıgı yerler yok mu..haniboyle sertifika alabilecegım

kursa gidip sertifika alıp aşçılık yapamk istiyorum deseniz anlarım ama,kursa gidip hiç tecrübe edinmeden,kendinizin kurs açması saçma değil mi sizce de???

Aşçılık okulu acmak icin aşçılık diplomasina gerek yok. Isletme diplomaniz olsa yeter ki artık o bile gerekmiyor, paraya bakar her şey.

Tecrübe sahibi olmadığınız bir alanda ilerlemek için önce tecrübe edinmeniz gerekir derim.
Bunu gerek ilgili kurslara giderek, gerekse o sektörde çalışarak edinebilirsiniz.
Bilmezine bir işe girişmek her daim hüsran ile sonuçlanır.
Tercih ve karar yine sizin tabii ki.
Boşa harcayacak zaman + paranız varsa neden olmasın?

Herşey tecrübe ile sabittir bu hayatta.
Ne kadar tecrübeniz varsa o kadar başarıya ulaşma ihtimaliniz yüksek...

esnaf lokantası aç
sürekli, dışarıda yemek yiyen birsi olarak söylüyorum
o işte para var el lezzetin varsa

onun dışında aşçılık okulu eğer istanbuldaysan tam da okul gibi birkurs olarak a dan z ye herşeyin olacağı ismek tarafından mı yönetilecek bilmiyorum
davutpaşa da yıldız teknik üniversitesindeydi galiba çok güzel okul gibi yer inşaa ediliyor ekmekten tatlıya tuzlya ev yemeklerine kepablara herşeyi öğretecekler diye duymuştum bunu araştırın el lezzetiniz varsa

Anlatamadim galiba...zaten ben de bir kursa gidip ogrenmk ve tecrube edinmk istiyorum.ondan sonrasinda da bir kurs acmk istiyorum ya da bir ascilik okulu.yani ilk adimim tecrube edinmek icin kursa gitmek.kursa gidip sertifika almak....bunun icin diuorum ki: devletin actigi boyle kurslar var mi?hsngi isim altinda acilmislar? Umarim anlatabilmisimdir

Anlatamadim galiba...zaten ben de bir kursa gidip ogrenmk ve tecrube edinmk istiyorum.ondan sonrasinda da bir kurs acmk istiyorum ya da bir ascilik okulu.yani ilk adimim tecrube edinmek icin kursa gitmek.kursa gidip sertifika almak....bunun icin diuorum ki: devletin actigi boyle kurslar var mi?hsngi isim altinda acilmislar? Umarim anlatabilmisimdir
Halk eğitim açıyor aşçılık kursunu.Oraya yazılabilirsin.üNİVersite mezunu imişsin anadolu üniversitesi aöf bölümü aşçılık bölümüne de 2.üniversite kapsamında sınavsız kayıt olabilirsin.Uygulama var mı bilmiyorum ama hem halk eğitimden sertifika alırsın hem de üniversite diploman olur asçılık konusunda.

Back
X