• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asabi koca

liselim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
53
1
96
Manisa
sayın meltem hanım 17 yıllık evli 14 yaşında bir çocuk annesiyim.ama inanın sanki yetmiş yaşında gibi hissediyorum sebebi eşim.her gece alkol alıyor normaldede sinirli bir insan evet içince şiddet uygulamıyor ama diliyle dövüyor beni ve oğlumu üstelik oğlumda dikkat eksikliği olan bir çocuk.Hassas davranılması çok sabırlı olmamız gereken 1 durumda ama ben ve oğlum baba ile uğraşmaktan onun dediği olsun demekten artık helak olduk.yedirp içirmeyi gezdirmeyi çok sever yaparda ama bunları yaptığını devamlı bize söyler başımıza kakar gibi.kendi doğruları her zaman geçerli olmalıdır yoksa biz kötüyüzdür .bir konuda fikrimizi sorar ama kendi fikrini kabul etmemiz gerktiğini bize empoze eder yok biz kendi fikrimizi söyler onu dilersek olay bitmiştir .senelerce ailemle görüştürmedi hep kendi haklıydı her zamanda öyle ben eleştiriye açığım der ama ben veya oğlum enküçük eleştirsek dilinden kurtulamayız.inanın dil yarası çok ağır .dün sabah örnek yüz havlusu ile sadece yüzünü değil kafasınıda kurularken lütfen kafanı değil yüzünü sil dediğimde sabahın 7,5 ğunda etmedik küfür bırakmadı .oysa ona tatlılıkla söyledim ve başka havlu gösterdim bu evde çocuk var onun hijyenine dikkat etmem lazım anne olarak ama bunu ona söylemek ne mümkün etrafımda ve yakın çevremde gözlemliyorum babaların ve eşlerin davranışlarını hiç bize uymuyor .acaba benmi hatalıyım ama oğlumda benimle aynı fikirde.meltem hanım hanım bize yardım edin içinden çıkamıyoruz oğlum ve ben.ayrıca iş yerinde ve aile içindede problem yaratır her zaman psikoloğa gidelim dedim yıllardır yanaşmıyor.hep ona haksızlık yanlış yapıldığını söyler başkalarıyla problem yaşasa bizden çıkarır sonrada ben kızgın iken söylediklerimi dikkate alma der ama bilmezki o kadar çok yaralar beni derinden yakar söyledikleri.saygılarımla

Liselim, zor bir durum, haklısınız. Eşinize asabi demekten çok, alkole bağlı davranış bozukluğu demek daha uygun olacaktır. Eşinizin bir psikologa gitme imkanı, sizin de ifade ettiğiniz gibi, pek mümkün görünmüyor. Bir psikologa gitmek için, önce bir şeylerin aksadığını görebilmek gerekir. Bu durumda, yapılacak en doğru davranış, sizin oğlunuz ile birlikte psikolojik destek almanız olacaktır. Göreceğiniz terapi, durumu daha net görerek, daha doğru çözümler üretmenizi sağlayacaktır.
ıyiliklerle,
Dr. Meltem

Back