Artık Yeni Türkiye'nin De Bir 'Devlet Arması' Olacak

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.077
298
http://www.haberyolda.com.tr/politika/artik-yeni-turkiyenin-de-bir-devlet-armasi-olacak-h505.html

AK Partili 30 milletvekili dünyada sadece Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti'nde olmayan devlet armasının oluşturulması için harekete geçti....

Türkiye'nin devlet arması oluşturulması yönünde Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir düzenleme teşebbüsünün yapılmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık yarım asırdır arması olmayan Türkiye'nin bu ayıba son vermesi için AK Parti milletvekilleri harekete geçti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, 30 milletvekilinin imzasıyla 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Resmî Armasının Belirlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nı AK Parti Grup Başkanlığı'na sundu. Tasarı, uygun görülürse Meclis Başkanlığı'na sunularak yasalaşma yoluna gidilecek.

Temsil için ciddi eksik

Devletin bayrağından sonra en önemli sembolünün arması olduğunu söyleyen AK Partili vekil Uslu 'Cumhuriyetin ilanından bugüne bizi temsil eden bir armamız yok. Dünyada tanınan 203 ülke arasında simge oluşturmamış ülkeler sadece Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti'dir. Bu durum diğer devletlerle yan yana yapılan kürsü açıklamalarında dahi göze çarpan ciddi bir eksiktir' dedi. Uslu tasarlanacak armanın, tarihimizin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde kullanılmaya başlanmasının çok anlamlı olacağını da vurguladı.

yeni-turkiyenin-devlet-armasi-osmanli-haberyolda.jpg

91 YILLIK AYIP

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, ilki 2. Mahmut tarafından yaptırılan, 2. Abdülhamid ile son halini alan 'Osmanlı Arması'nın Cumhuriyet'in ilanı ile ortadan kaldırıldığını söyledi. 1927'de bir devlet arması oluşturulduğunu hatırlatan Uslu 'Akademisyenler dönemin ruhu gereği Osmanlı armasından farklı tasarım oluşturmuş. Ancak resmiyet kazanmadan rafa kaldırılmış' dedi.

Star

Aman tanrım ne kaaa yansız bir haber bu böyle

Ülkede onca ayıp, yolsuzluk, pislik varken arma ayıbımız olmuş :27:

O değil de şu habere kadar kimsenin umrunda değildi
Şimdi birileri söyledi diye 10 yıl bunu duyarız
Bi armamız bile yoktu çok rezildik
Başbakan ve yandaşları durmadan paraları yiyordu ama armamız yoktu
Tüm dünya bizle alay ediyordu :mad::mad:

Çok büyük bir gelişme değil bana göre...
Bir ülkenin adı söylendiğinde gözümde canlanan tek şey bayrakları oluyor...
Vayyy bee armasıda böyleymiş demiyorum...
Eksikse tamamlansın tabi...
Ama bi yarışma düzenlenebilir..
Akp tek başına üstlenmesin bu işi komik ve saçma olurEn Büyük TÜRKİYE

Hemen 91 yıllık ayıp deyivermişler, arma çok mühim mesele midir? Olsa da olur olmasa da olur mu cinsinden midir? Eksikliği Ülkemiz ve Dünya ülkelerince hissediliyor mudur bilemem.

Ama ben size çok büyük bir ayıp yazayım, önce buna el atıversinler bir zahmet.

Ülkemizin adı Türkiye fakat yurtdışında katıldığımız her platformda Turkey diye takdim ediliyoruz, hadi onlar öyle takdim ediyor, bizde tanıtım filmlerinde Turkey yazıyoruz.

Turkey değil TÜRKİYE...

Bu Yağmur adında birini Rain, Barış isimli birini Peace olarak tanıtmak gibi birşey, ki turkey ülkemizin adının karşılığı olmuyor, Türkiye'nin İngilizce karşılığı hindi mi?
Armadan önce buna çözüm bulursanız seviniriz.

evet TÜRKİYE denilmeli bu ben bunu her ortamda da dile getiriyorum

katılıyorum cani yürekten mune ablaEn Büyük TÜRKİYE

bu her alanda herşeyde geçerli

Türkçe yi de mahvetmedilermi

arma için ise görüşüm

evet yıllardır bi üke adı geçince ilk aklıma bayrağı gelir açıkcası
arma var yok farketmedim
arada ki cümlelerede takılmadım

olursa güzel olur
sakıncası ne ?
olmazsa bi kayıp vamı bilmiyorum

Uluslararası toplantıları izlerken kürsü üzerinde armamız bulunmamasından çok, o kürsüler arkasında bizi temsil edenlerin konuşmalarından utanıyorum ben. Sizi bilemem.

He, ama yapılsın, bir zararı olmaz. Gereksiz boyutlarda bir Osmanlı hayranlığını sembolize etmediği sürece tabii.

Back