Gebeliğe Hazırlık artık psikolojim bozuldu. kızlar aynını kaç kişi yaşıyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ukla

Come back..
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
8.850
9
Merhaba kızlar uzun süredir yorumlarınızı ve yazılarınızı okuyorum 1,5 yıllık evliyim, evlenmeden önce doktora gittim evlendiğimde hemen hamile kalmak istemediğimi söyledim ayrıca polikistik over vardı bu nedenle doktor bana doğum kontrol hapı verdi evlenmeden önce 2 ay evlendikten sonra 2 ay kullandım sonra eşimle çocuk istedik ve sürekli deniyoruz doktor muayenesi oldum bi ara kist tekrar oldu bu süre içerisinde doktor yinede bir problem olmadığını denemeye devam dedi. geçen temmuz yaklaşık 1 hafta geçiktim 1 hafta sonra regl oldum, bu ayın 7 sinde regl olmam gerekliydi ama hala olmadım geçen cumartesi test yaptım eşimle heyacanla bekledik incecik pembe bir çizgi çıktı 2.sinde bi kaçgün sonra tekrar yapayım dedim ama bekleyemedim dün kan testi yaptırdım maalesef BHCG değeri 0.100 çıktı. Psikolojim okadar bozuk ki, 2008 Ekim ayında ve 2008 Ağustos ayında evlenen 2 tane arkadaşım var ve şu an ikiside hamileymiş dün öğrendim onlar için çok sevindim ama benim dünyam yıkılıyor sanki her test sonucunda, bütün gece ağlamaktan helak oldum, acaba hamile kalıp kaybediyormuyum ne oluyor anlamıyorum tekrar doktora gitmek istemiyorum, artık eşimle çocuk yüzünden ilişkimizin suyu çıktı görev gibi yapınca bi anlamıda olmuyor belkide bu yüzden olmuyor çocuğumuz diyorum, ama ,ster istemez o psikolojiye giriyor insan. Ne yapmam gerekiyor bana biraz yardım edin lütfen....

En başta moralini bozacak şekilde kendini strese sokmamaya çalış canım..stres seks hormonlarını çok etkiliyor..

yumurtallık kistleri için en iyisi doğum kontrol hapları...çikolata kistinin tedavisi cerrahi bildiğim kadarıyla...Rahim filmi çektirebilirsin kendin için..Tüplerin açık olup olmadığına,sonra rahimde her hangi bir miyom,polip gibi kistik belirti olup olmadığına baktırabilirsin..Ayrıca kanındaki hemoglobin seviyesinin ve tiroid hormonlarının da dengesi önemli...Eşinin sperm kalitesine ve sayısına da baktırabilirsiniz..

Ben de yaklaşık 1 buçuk seneye yakın evliyim ama mikro enjeksiyonla hamile kaldım....:nazar: :nazar:

inşallah en kısa zamanda darısı başına canım..a.s.

teşekkür ederim, ekim ayında evlenen arkadaşımda da çikolata kisti vardı ama Allah verince veriyor 2 ayda hiç düşünmedikleri halde hamile kaldı. ben kistimi 2008in mayıs ayında ağrım arttığında farkettim en son 10 cm di ve doktor ameliyata gerek kalmadan ilaçla yok etti sonra ki ay muayeneye gittim yumurtlama dönemindesin ve çok temiz hiç vakit kaybetmeden denemeye başlayın tekrar dedi o gün bu gündür deniyoruz. :KK43: inşallah canım ya sana da Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Amin canım ,ama ben yine de eşinin spermlerine de baktırmanızı tavsiye ederim...a.s

ah canım ah bu stres olmasa...bende aynen senin yaşadıklarını yaşıyorum seni çok iyi anlıyorum ukla, sen yine iyisin benim adet gecikmelrim 15-20 hatta 1 ay bile sürüyo ilaçla adet olur hale geldim bende anlamadım ki neden oldu böyle...daha önce adetlerim çok düzenliydi ve sağlıklıydım yasmin d.kontrol kullandım 7-8 ay ondan sonra bütün düzenim alt üst oldu bende 6 ay olcak deniyorum seninde dediğin gibi görev gibi yapıyoruz ama olmuyor ....sıkılmaya başladım...artık allah yardımcımız olsun...arkadaşım...

ya bilemiyorum artık, doğum kontrol hapı kullanmak hormonları düzenliyor diyorlar ama kullanmayıncada adet de gecikme oluyor :KK43: şimdi gitsem adet söktürücü verecek biliyorum sonrası malum bende sıkılmaya başladım arkadaşım, bugün cumartesi için randevu alacağım.. inşallah iyi haberler duyarız birbirimizden...

yaa canım arkadaşların hamile diye heveslenme bende kimi hamile duysam ağlardım ben niye değilim diye ama en büyük etken piskoloji buna emin ol ve arkadaşlara katılıyorum bence eşinde bir sperm tahlili yaptırsın benim teyzemin kızı 6 yıl hamile kalamadı ve eşi istemiyordu tahlil yaptırmayı ve ikna oldu meğer spermleri çok düşükmüş şu an tüp bebek yaptırdılar allaha şükür hamile onun için üzülme

evet arkadaslar en onemlı faktor psıkolojımızı yuksek tutmak.ne olursa olsun kafaya takmamak.arkadaslarında dedıgı gıbı esınde bır doktora gorunse ıyı olucak gıbı.bır de bıtkısel ılacları denedın mı?ıncır suyu,sogan suyu gıbı.sıtede arastırırsan bu soyledıklerımı kullanan cok ınsan var.ve bunlar doktor tavsıyesı.bı arastır ıstersen.allah yardımcımız olsun.cok fazla kafaya takmamaya calıs lutfenn.allah ne zaman nasıp ettıyse ozaman bızım de olacak ınsallah

doktordan randevu aldım, annemle konuştum az önce soğan suyu iç felan diyor tv de seyretmiş yumurtalık kistlerini hatta miyomları felan geçiriyormuş dedi, bu akşamdan bi denemeye başlıyıcam bakalım, birde uygun günleri gösteren clear plan kolay hamile kalma göstergesi diye bişey varmış ama çok pahalı, önce doktora gitsem ii olacak, ne zor şeylermiş bunlar, Allah hepimizin gönlüne göre versin kızlarrr..

valla canım soğanı sarımsa bırak en iyisi doktora gidip tedavi olmak bende çok denedim boş ver öyle şeyleri belki o soğanın suyu hormonlarına yan etki yapacak her kadın aynı değilki ben 3 gece içtim ve durmadan af edersin kustum ve bir dahamı asla

doktordan randevu aldım, annemle konuştum az önce soğan suyu iç felan diyor tv de seyretmiş yumurtalık kistlerini hatta miyomları felan geçiriyormuş dedi, bu akşamdan bi denemeye başlıyıcam bakalım, birde uygun günleri gösteren clear plan kolay hamile kalma göstergesi diye bişey varmış ama çok pahalı, önce doktora gitsem ii olacak, ne zor şeylermiş bunlar, Allah hepimizin gönlüne göre versin kızlarrr..

Canım kusura bakma ama neden sanki sadece sorun sendedeymiş gibi bir pskolojidesin anlamadım ki? eşine de sperm testi yaptırın...Vakit kaybetmeden...Bize de en az 1 sene bekleyin dendi..Ama biz işi şansa bırakmadık...Eğer bir sorun varsa şimdiden araştırıp önlem almakta fayda var....Bitkisellerden biz de faydalandık elbet..Ama önce kendinizi detaylı araştırtmanız iyi olur...:1hug:

uklacığım seni çok iyi anlıyorum bende inanılmaz stres yapmaya başladım adetlerimde düzensizleşmeye başladı 20 gün geçtiği oldu ya sanırım stresten.geçen hafta baş ağrılarım yüzünden doktora gittim ve bana antideprasan verdi psikolojim alt üst oldu elimde değil bazen istemiyorum aslında erken diyorum ama şartlandırmışım bir kere kendimi görev gibi oldu artık ilişki sadece bebek için. hamile olanları duyunca onlar adına seviniyorum ama çokta imreniyorum içim cız ediyor kıskançlık değil benimde olsun istiyorum ama yinede hayırlısını istiyorum. yüce rabbim ne verirse doğru zamanda verir.

canım önemli olan içinin cız etmesi bu bebeği ne kadar istediğini gösterir ama üzülme göreceksin en kısa zamanda bizde anne olcaz içime doğuyo gerçi bu benim 7 yıldır içime doğuyo ama neyse

canım önemli olan içinin cız etmesi bu bebeği ne kadar istediğini gösterir ama üzülme göreceksin en kısa zamanda bizde anne olcaz içime doğuyo gerçi bu benim 7 yıldır içime doğuyo ama neyse

hayırlısı artık canım ya inşallah birgün bizde anne olacağız :CüvCüv: senin hislerine güveniyorum :uhm: . en azından bu sefer tutacak hislerim öyle söylüyor yerimseniben

iş yerindeki arkadaşlarımdan birinin yakın bi arkadaşım, 7 yıl çocukları olmamış 19 yaşında evlenmiş her yolu denedik demişti doktorada gitmişler bir sorunlarıda yokmuş,
en son çare tüp bebek için gidiyorlarmış, doktor bir takım testler yaptırmış, arkadaşım kan testinin sonuçlarını aldırmak için eşini hastaneye gönderiyor sonra eşi telefon açıyor arkadaşıma ve hamile olduğunu söylüyor :) şu an 4 yaşlarında çok tatlı bir kızları var
üstelik adet olmama 2 gün kala birlikte olduk tesadüf ogüne denk geliyor yumurtlama günüde. İşte Allahım veriyor biraz uğraştırıyor ama tam umudunu yitirmişken birden büyük bi süpriz, ne büyük bi mutluluktur kimbilir..

ukla canım bende 25 gün geciktim bizde bu ay tüp bebek için gidecektik adet olmamı beklediler adetin 3 ncügünü gelin demişlerdi ve şu an beni çok duygulandırdın ben kafayı yemek üzereyim yaa 25 gün geciktim 4 defa test yaptım yok yok yok

X