-
- Konu Sahibi kuebrahumeyra
Yaşayan bilir diyorum... Bir yıl içinde iki yavrusunu kaybetmiş, Kayın validesi ve Kocası Tarafından gözden çıkarılmış ayrılığın eşiğine gelmiş ama sabredip Allah'ın izni ile Kocasını tekrar kazanmış biri olarak yazıyorum... Bu Kızın simdi evi ekmeği yuvası var... Bırakıp gitse ayrılsa o bahsedilen yerlerde barınamasa ailesi de belli ki sahip çıkmayacak bu sayfadan kimi bulabilir???? Yazmak kolay....Ne diyorsun Allah aşkına ya
Peki ya bu kızcağız evinden Ocağı'ndan vazgeçse sahip çıkanı zaten yok üç çocuk ile dışarda ne yapacak? Hanginiz Ekmeğini verecek? Evini açacak? Sığınma evlerinin halini bilen varmı? YAŞADIĞIM ŞEYLERI YAZIYORUM hem iki yavrumu hem yuvamı yitirdim sizin gibi düşündüğüm zamanlar... Toplaması kolay mı oldu sanıyorsunuzAllah aşkına ya. Gencecik yaşında biri engelli üç çocukla yapayalnız bırakılan bir kadın var karşınızda hala yok süslen yok püslen bilmem ne! Kadın hem kocasından hem abisinden dayak yemiş, kim bilir daha anlatamadığı neler var kim bilir nasıl bir yükün altında eziliyor ki kendini tutamayıp evlatlarına patlıyor daha not yaz göreceği yerlere bırak mı diyorsunuz! Pes, vallahi pes! Zayıf yönlerini göstererek duygusal savaş filan yok ortada ezilen sömürülen yok sayılan dayak yiyen bir kadın var üstelik çocuk yaşında evlendirilmiş! Pes diyorum size sadece, biraz kafayı kumdan çıkarın artık biraz bırakın bu koca evlilik şu bu hayranlığını! Kadın canının derdinde kocanı sıkıştırmadan vakit ayır bıktırma diyorsunuz aklım almıyor! Kadın kendinden bıkmış siz nelerle uğraşıyorsunuz!
Sizede cok uzuldum evlatlarinizimi kaybettim yazmisinizda Allah sabir versinYaşayan bilir diyorum... Bir yıl içinde iki yavrusunu kaybetmiş, Kayın validesi ve Kocası Tarafından gözden çıkarılmış ayrılığın eşiğine gelmiş ama sabredip Allah'ın izni ile Kocasını tekrar kazanmış biri olarak yazıyorum... Bu Kızın simdi evi ekmeği yuvası var... Bırakıp gitse ayrılsa o bahsedilen yerlerde barınamasa ailesi de belli ki sahip çıkmayacak bu sayfadan kimi bulabilir???? Yazmak kolay....
Allah razı olsun kardesim...Sizede cok uzuldum evlatlarinizimi kaybettim yazmisinizda Allah sabir versin
kusura bakmayın; kaynana cahil,baba cahil,eş sorumsuz, e peki siz?kaynana istedi diye çocuk yapmak?kullanırdınız bir doğum kontrol yöntemi,kaynana da sorunca,yok olmuyor derdiniz.nereden bilecekler.hunter, kaynanam bu cocuklari istedi, ilki kiz diye bir oglan olsun dedi , oglan olunca, Saglam oglan istediler, ondan ücüncü kizim oldu. erken evlendim, cünkü babam Uygun gördü
aradaki yorumları okumadan cevap yazmıştım ama bence de en iyisi ailenin yanıdır.olmadı sığınma evleri,devlet yardımcı oluyor böyle durumlarda.kusura bakmayın; kaynana cahil,baba cahil,eş sorumsuz, e peki siz?kaynana istedi diye çocuk yapmak?kullanırdınız bir doğum kontrol yöntemi,kaynana da sorunca,yok olmuyor derdiniz.nereden bilecekler.
eşinin yemeklerine koy şap ı gorsun oda hayatin aci yüzünü eve bagliyamuyosan gittiği yerden ayklrini kesersin hic olmazsaselam arkadaslar,
ben sizlere derdimi paylasmak istiyorum, cünkü artik gücüm kalmadi bu Hayat bana air gelmeye basladi.
ben 3 cocuk annesiyim ve 24 yasindayim, 16 yasinda evlendim. kizim 8 yasinda, oglum 5 ve en Kücük kizimsa iki yasinda. oglum zihinsel engelli ve bir bebek gibi, yani anlicaniz altini bezlemeler ömür boyu ve bütün bakima muhdac.
ben yanlis anlasilmak istemiyorum, inaninki isyan etmiyorum, tek sorun kimse yardimci olmuyor, evin isi cocuklarin bakimi hep bana. esim calisiyor ama bazen günlerce eve gelmiyor, nerdeydin diye sorunca, yaaa birde sana cocuk gibi hesap mi vercem, napcan beni, otur cocuklarinla diyor, fazla üstüne gittimi, el kaldiriyor ondan dolayi artik susuyorum.
bacaklarim cok agriyor, cünkü oglumu ayakda salladim icin, kendiside yasina göre kilolu, ama sallamasam uymuyor.
bazen sabrim cok tükeniyor ve hirsimi cocuklardan aliyorum, bunlar hep istedimden olmuyor.
allahinizi seviyorsaniz bana akil verin.
Oğlun için Belediye ve kaymakamlığa başvuru yapabilirsin.Bakım parası verirler.hepinizden Allah razi olsun, ama suna inanin, artik cocuklarim icin Güclü olmak zorundayim ve olcamda
Yok ya okuduklarım gerçek olamazzzBitirmek kolay olan. Bir ciftin ayrilmasi Allah in en sevmedigi helal seytanin ise en buyuk mutlulugu... ayni yasta evli ve benzer sıkıntılari yasams biri olarak yaziyorum. Esini sıkıştırmadan bıktırmadan tekrar kazanmaya calıs gerek fiziksel gerek duygusal onun icin suslen, kücük suprizler yap, kagitlara not yazip gorecegi yerlere birak, özel vakot ayir vs vs sevdigi seyler illa vardir ama zayif yönlerini göstererek duygusal savas yapma erkekler genelde duygusalligi sevmez
Bakın evini ocağını dağıtma diyebilirsiniz, bu sizin fikrinizdir katılmasam dahi saygı duyarım. Fakat kocası tarafından bu kadar ezilen bu kadar yok sayılan birine de kocan için süslen püslen, ona özel vakit ayır ama bıktırma, görebileceği yerlere notlar bırak filan da denmez, ayıptır! Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız anlıyorum sizi ama sürekli tek başına yapamazsın sokakta kalırsın minvalinde konuşarak konu sahibi arkadaşın da cesaretini kırıyorsunuz unutmayın lütfen.Peki ya bu kızcağız evinden Ocağı'ndan vazgeçse sahip çıkanı zaten yok üç çocuk ile dışarda ne yapacak? Hanginiz Ekmeğini verecek? Evini açacak? Sığınma evlerinin halini bilen varmı? YAŞADIĞIM ŞEYLERI YAZIYORUM hem iki yavrumu hem yuvamı yitirdim sizin gibi düşündüğüm zamanlar... Toplaması kolay mı oldu sanıyorsunuz
K kuebrahumeyra gelişmeleri bize burdan mutlaka yaz ...hepinizden Allah razi olsun, ama suna inanin, artik cocuklarim icin Güclü olmak zorundayim ve olcamda