OKU BUNLARI..
SIĞINMA EVİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ
- En yakındaki karakola gidip talepte bulunabilirsiniz. Sığınma talep ederken eşinizden şikayetçi olmak zorunda değilsiniz.
- Akşam ve hafta sonu sadece karakol vasıtasıyla acil istasyona yerleştirilebilirsiniz.
-
Karakola gitmeden sığınma evine gitmek istiyorsanız; ( mesai saatleri içinde)İlinizdeki
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ya da kuruluşuna başvurarak yaşadıklarınızı anlatıp sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Ayrıca bazı illerde
belediyelerin de sığınma evleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz il ya da ilçede belediyenin aile danışma merkezi, ya da halkla ilişkiler müdürlüğüne başvurarak yasal olarak vermeleri gereken bu tür desteklerden yararlanabilirsiniz.
-
Sığınma evine gitmeye karar verdiğinizde;
Bir çanta hazırlayın ve güvenilir birine verin ya da bir yere saklayın.
Çantanın içinde nüfus cüzdanları (Sizin ve çocuklarınızın), varsa pasaportlar, sağlık karneleri ya da yeşil kartlar, kira sözleşmesi ya da tapu, ehliyet, para ve banka cüzdanları, sigorta belgeleri/ poliçeleri, ev ve araba anahtarları, değerli mücevher ve küçük satılabilir eşyalar, çocukların düşkün olduğu oyuncak ve eşyalar, şiddeti belgeleyen evraklar(Darp raporu, fotoğraflar, kayıtlar,yazılı belgeler, vs.), birer kat yedek giysi, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, adres defteri vb. bulundurun.
Unutmayın!
- Sığınma evinde yönetmeliklere göre ortalama 3-6 ay kalabilirsiniz. Bu süre, resmi kurumlarda hayati tehlike olduğu taktirde ve bazı belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait olanlar da şiddet yaşayanın ayakları üzerinde duruncaya kadar uzatılmaktadır.
- Sığınma evlerine 60 ve üzeri alınmadığı için o yaşlarda iseniz, bir huzur evine yerleştirilmeyi talep edebilirsiniz.
- Her sığınma evinde kalanların güvenliği açısından gerekli görülerek koyulmuş bazı kurallar(bir süre telefon etme ya da dışarı çıkma yasağı vb.) ve prosedürler vardır.
Yukarıda 3-6 aydan bahsediyor... sen ozamana kadar hayatını düzene sokamazsın ki...
Bu da çözüm değil...
Şu an çok gerildimmm ....