- 5 Şubat 2015
- 137
- 966
- Konu Sahibi kuebrahumeyra
lilyaNa bosansam neriye gitcem, üc cocukla, ailemde koca evinden geri dönmek yok, sokakda kalmam ben
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kadın sığınma ewleri war, seni çocuklarınla oraya kabul etmezler mi ederler...lilyaNa bosansam neriye gitcem, üc cocukla, ailemde koca evinden geri dönmek yok, sokakda kalmam ben
damdan ara sira Kücük kizi aliyor kaynanam, bir gün sora getiriyor, kizim benim durumum malüm, senin gibi genc deylim, bunun pesinde kosturamiyorum diyor. kocamdan dert yansam, esimi söyler diye korkuyorum
26 yaşındayım...lilyana nasil oh evlere gidebilirim, ne olur bana yol göster?
benden büyükmüsün sen?
abla diyim ozaman, Istanbul fatih, bana bir telefonnummarasi ver, esim pazartesine Kadar yok, cocuklari alip cikcam26 yaşındayım...
Nerde yaşıyorsun sen, ona göre yazıcam....
OKU BUNLARI..abla diyim ozaman, Istanbul fatih, bana bir telefonnummarasi ver, esim pazartesine Kadar yok, cocuklari alip cikcam
abla kusura bakma seninde sinirini bozdum, ben simdi cocuklarin esyasini hazirlicam, Kücük kizimla oglum uyor, onlari uyartim, taksi cagrip gitcem, artik son cözüm buOKU BUNLARI..
SIĞINMA EVİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ
- En yakındaki karakola gidip talepte bulunabilirsiniz. Sığınma talep ederken eşinizden şikayetçi olmak zorunda değilsiniz.
- Akşam ve hafta sonu sadece karakol vasıtasıyla acil istasyona yerleştirilebilirsiniz.
- Karakola gitmeden sığınma evine gitmek istiyorsanız; ( mesai saatleri içinde)İlinizdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ya da kuruluşuna başvurarak yaşadıklarınızı anlatıp sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Ayrıca bazı illerde belediyelerin de sığınma evleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz il ya da ilçede belediyenin aile danışma merkezi, ya da halkla ilişkiler müdürlüğüne başvurarak yasal olarak vermeleri gereken bu tür desteklerden yararlanabilirsiniz.
-Sığınma evine gitmeye karar verdiğinizde;
Bir çanta hazırlayın ve güvenilir birine verin ya da bir yere saklayın.
Çantanın içinde nüfus cüzdanları (Sizin ve çocuklarınızın), varsa pasaportlar, sağlık karneleri ya da yeşil kartlar, kira sözleşmesi ya da tapu, ehliyet, para ve banka cüzdanları, sigorta belgeleri/ poliçeleri, ev ve araba anahtarları, değerli mücevher ve küçük satılabilir eşyalar, çocukların düşkün olduğu oyuncak ve eşyalar, şiddeti belgeleyen evraklar(Darp raporu, fotoğraflar, kayıtlar,yazılı belgeler, vs.), birer kat yedek giysi, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, adres defteri vb. bulundurun.
Unutmayın!
Yukarıda 3-6 aydan bahsediyor... sen ozamana kadar hayatını düzene sokamazsın ki...
- Sığınma evinde yönetmeliklere göre ortalama 3-6 ay kalabilirsiniz. Bu süre, resmi kurumlarda hayati tehlike olduğu taktirde ve bazı belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait olanlar da şiddet yaşayanın ayakları üzerinde duruncaya kadar uzatılmaktadır.
- Sığınma evlerine 60 ve üzeri alınmadığı için o yaşlarda iseniz, bir huzur evine yerleştirilmeyi talep edebilirsiniz.
- Her sığınma evinde kalanların güvenliği açısından gerekli görülerek koyulmuş bazı kurallar(bir süre telefon etme ya da dışarı çıkma yasağı vb.) ve prosedürler vardır.
Bu da çözüm değil...
Şu an çok gerildimmm ....
Güzelim ben sana ve yavrularına üzülüyorum elden bir şey gelmiyor diyee offf..abla kusura bakma seninde sinirini bozdum, ben simdi cocuklarin esyasini hazirlicam, Kücük kizimla oglum uyor, onlari uyartim, taksi cagrip gitcem, artik son cözüm bu
kubracim kusura bakma yukaridaki mesajim yarim kaldi.devam ediyorumcanimmm. kubracim cok da kucuksun 4 tane cocukla. esinde yok ailende yok.
bak simdi kubracim.. sakin ama sakin umutsuzluga kapilip ne kendine ne de yavrucaklarina zarar verme. onlar senin bir bakisindan anlarlar uzulurler.
sabret diyecem ama sen daha iyi tanirsin kocani degisir mi.
degismez diyorsan eger, kocan evine bakiyorsa sizin cocuklarinin her ihtiyacini karsiliyorsa kal evinde bir yardimci tut cocuklarina bak. onlar buyuyunce kendini dusunusun.
YOK Eger ev