artık gına geldi. çok sinirliyim

winter_is_coming

Baby is loading :)
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
4.491
1.038
34
Kızlar su an annemlerdeyiz annem su aralar anti depresan kullanıyor hafif derecede.

Kardesim var 2 senelik üni okuyor. Çok tembel, ne sofra kaldırırken yardim eder ne eşyalarını toplar. KPSS den 80 aldı kadro açılınca büyük ihtimal atanacak ama atanana kadar bir ise gireyim tecrubem olsun, kendimi geliştireyim demiyor. Gece dörde kadar PC başında oyun oynuyor öğlen 2 de kalkıyor okula gidiyor. Bütün hayati bu nerdeyse. Biraz önce bi olay yaşadık `anne aciktim ekmek arası birşeyler yap' dedi bende koca adamsın kalk karnını doyur dedim. Annem de kızım usendim sen yapar misin dedi bende yapmiycam sende yapma anne kalkma kendi yapsın dedim. Annem gitti ve yaptı. Mutfakta kizdim her istediğini yapa yapa bu hale getirdin yeter artik dedim. Evlenince ne yapacak hayata dair hicbir sorumluluğu yok bi sandavic bile yapıp yemiyor vs. Diye kizdim. Annem dedi ki ben yetiştirmeyi beceremedim sen çocuğunda dene, ben yeterince kardeşinden dolayı stresliyim zaten dedi. Bende kendin ettin boyle, değiştir falan dedim işte. Bana sus diye bağırmaya başladı, bu saatten sonra degismezmis.

Babam kardesimi ise gitsin diye zorlamıyor, onun parasına göz dikmiş gibi görünmek istemiyor, ben Mi diycem koca adam çalışsın diyor. Küçükten beri yazları bir ise soksalardi, biraz zorluk gorseydi boyle olmazdı bu çocuk. İletişim problemi var aile üyelerine karşı aşırı sinirli. Hiçbirşey söylenmiyor..
Çok zeki, kapasiteli, çalışmadan seksen aldı ama hayatta bos bos yaşıyor. Çok üzülüyorum ya, esimle beraber çalışması için güzellikle sohbet ediyoruz ama yok.

Bağlama yi iyi derecede çalar, acayip zeki çalışan bi kafası var, yazilim, elektronik bilir.bilgili ama tembel ve özgüveni yok. Çapkınlık, sigara bilmez. Hatta asiri karsi ..Küfür etmez yani bazı yönleri çok iyi. Yaşlılara çok iyi davranır, yoldan alır posetlerini taşır ama bazı konularda beni cildirtiyor.
Anneme çok kiziyorum herşeyi hazır yaptı etti bu çocuk boyle oldu.

Babam da yazları dinlensin ders çalışsın diye bir ise vermedi. Bu çocuğun hali ne olacak iletişime de gecemiyorum. Ne yapsam ne etsem bilmiyorum. Her sohbetimizin ardından öz güvensizliği çıkıyor ortaya

Gercekten koskoca adam, anne baba birsey demiyorsa size hic dusmez malesef benim kardesimin de bazi kotu huylari var bilgisayar bagimliligi gibi ama birsey yapamam

Akışına bırak bence...çünkü ne yaparsan yap değişen birşey olmayacak...evli olduğun için sürekli müdahale de edemeyeceksin...eeee sen yokken de annen baban yine öyle davranacak...ama kardeşinle konuş destek çık ise girmesi için falan ne bilim yapılacak pek birşey yok aslında düşündükçe hirpalanacaksin olan sana olacak...

Gercekten koskoca adam, anne baba birsey demiyorsa size hic dusmez malesef benim kardesimin de bazi kotu huylari var bilgisayar bagimliligi gibi ama birsey yapamam
Babam bazen diyor. Zaten bi donem aşırı çatıştılar, ders çalışmama, davranış vb. Şeylerde ama annem arada kaldı. babam her yolu denedi arkadaş gibi oldu, baba gibi oldu, yeri geldi tavır yaptı, yeri geldi kızdı ama yok. Hani salak bir insan olsa uzulmeycegim ama çok zeki. O yüzden kahroluyorum ya. .. Annem de kötülüğü sevmiyor aman onla tartisacagima ben yaparım tarzında bi kadın.
Atanamazsa özel sektörde tutunacak bir insan değil.

Benim kardeşime benziyor yanlış yetiştirilmiş. Evlenince karısına sabırlar dilerim şimdiden..
Ya ailem iyi niyetli yaptı ama yanlış yaptı. Babam çok çekmiş babasından öyle olsun istemedi .küçükken ölümden dondu kardeşim özellikle ondan Sonra hep ne istediyse oldu. Bende evlenincw ne olacak diye çok kafama takiyorum

Valla hirpalaniyorum... Ya düşün yüzünde ileri derecede büyük sivilceleri çıkıyordu adam usendiginden Dr.a gitmiyor. Artik ben öncü oldum da gittik. Bak zararı olur cildine yazık falan dedim. Aile ortamimiz da çok güzeldir, babam çok sevgi gösterdi bize annem de öyle. Annemle babam çok nadir kavga ederler, huzurlu sen şakrak bir evimiz vardı hep.

İletişim tek taraflı bi kanal değildir sadece kardeşiniz mi aile bireyleriyle anlaşamıyor??

Neden bu kadar çok sorun üreten bir çocuk sebebi hakkında herhangi bi fikriniz var mı?

Ayrıca herkesin hayatında pineklediği, yerinden bile kalkmaya üşendiği bunalımlı dönemleri olur mesela bende hep olur belki bu dönem de onun için geçicidir ayrıca bütün üniversite öğrencileri okuyorken tecrübe kazanmak zorunda değiller.. Dediğiniz gibi mezuniyetten hemen sonra bi işe başlayacak imkanı varsa bu son öğrencilik yıllarını dinlenerek geçirmek istiyor olamaz mı?

Anlattıklarınıza göre kardeşinizin başka problemi var gibi. Yani bu anlattıklarınız, problemli bi insanın davranış bozukluklarından ziyade başka bi problemin yansımaları gibi görünüyor.

Mesleğini sevmiyor olabilir, bir hedefi yok olabilir, aşık olmuş olabilir, arkadaşlarıyla problemli olabilir... Olabilir de olabilir
Ama genç bir erkek ekmek arasını annesine yaptırıyor diye sorunlu gibi görülmemelidir şahsıma göre..

Canım o şimdi ergenlik dönemi biraz agresif olur fazla üzme kendini düzelir zamanla...benim kardeşim de çok şımarık büyüyor bazen bende katlanamıyorum ama düzeltmek için yormuyorum kendimi...çünkü anne babayla iç içe beni 2 ayda bir görüyor...o yüzden sende üzülme akışına birak...kardeşim zekidir demissin zamanla olgunlasacak zamanla doğru düşünecek...biraz daha sabir lazım...

Bana bir konusmamizda insanların beni sevdiğini düşünmüyorum abla demişti. Ama bakıyorum kimse ona öyle davranmiyor. Babamda gordugum twk sorun biraz mukemmeliyetci bunun biraz onu baskiladigini dusunuyorum ama asiri birsey yok kesinlikle. Cunku ayni insan benimde babam. Her anne baba gibi yani. Fazlasi degil. Yani ben çok gozlemliyorum. Hayatinin bir dönemi değil hep boyle canım 11 yaşından beri PC başından kalkmiyor. Aşık evet ama sorumluluk almamak dışında bir şeye etki etmiyor bu aşk nedense.
Bana diyor ki ben 80 aldım Türkiye de alanimda 44.yum daha napiyim diyor. İyidw biz onu çok takdir ettik zaten, kutlama bile yaptık, ne kadar basarili olduğunu falan söyledik. Hayata dair hicbir çabası yok beni o uzuyor ve özgüveni yok bilmiyorum. Bana derki abla sana heeswyimi anlatabilirim sen beni çok iyi Anlıyorsun der mesela, neden boyle olduğunu soruyorum verdiği cevaplar hep ozguvensizlige dayaniyor. mesleğini kendi seçti, babam ne olursa olsun kabulum yeterli istediğin meslek olsun dedi. Babam öğretmen yani doğru yönlendirdi onu

Canım yirmi yasında ergenliğin sonlarında gibi ama ne bileyim. İnşallah düzelir. Çok istiyorum dinamik, sorumluluk alan, hayatini idame ettirebilecek bir insan olmasini

Düzelecek merak etmeyin yavaş yavaş. Belki bir kız arkadaşı falan olursa ne bileyim aslında şu internet belası olmasa idi insanlar artık sohbet bile etmiyor. Benim babamın evinde elektrik gidince Ohh diyorum hadi toplanin sohbet edelim herkes internet başında.

Winter çok çok üzüldüm duruma. Maalesef sana şöyle şöyle yap diyemeyeceğim çünkü aynı sorunu bende yaşıyorum. Sinirlerim bozuldu şu an bunları okuyunca... Senin kardeşinin gelecekteki hali benim ağabeyim...

Öncelikle şu son kuşakta bi bilgisayar bağımlılığı söz konusu haklısınız. Vaktinin büyük bir bölümünü internette geçirmesi onu asosyalliğe sürüklemiş gibi görünüyor hele ki 11 yaş çok erken bir dönem. O yaşlarda sizin onu dışarıdan eve zor sokmanız filan gerekiyordu; ama önü alınamamış ve alışkanlıkla bağımlılık arası gidip gelen bi hal almış bu bilgisayar.
Buna rağmen başarısız bir öğrenci olmamış sınavdan güzel bir puan almış. Geleceğini henüz şekillendirme konusunda eksik kalmış olabilir ki bu bi yetenek değil bence, bi ekip işi. Yani okuldaki öğretmeninden tutun da anneniz, babanız, arkadaş çevresi.. onun bu fikirlerinin yavaş yavaş oturmasını sağlamalıydı. Bi şeyler eksik kalmış gibi.
Hayata dair bir çabası var ama bi beklentisi heyecanı yok gibi görünüyor.
İyi bir yönlendirmeye, rol modele ihtiyacı var gibi. Naçizane bi tavsiye olarak Üstüne fazla gitmemenizi öneririm. Mesela kalkıp ekmeğini kendi hazırlamayıversin. Özellikle içinde bulunduğu bu dönemde ona bu dayatmalarla sorumluluk almayı öğretemezsiniz, en iyi ihtimal kendinizden uzaklaştırırsınız.
''İnsanların beni sevdiğini düşünmüyorum'' cümlesi de çok açık bir kod. Bi beklentisi varmış sizden ya da ailenizden ve karşılanmamış. Maddi değil manevi olarak bi yoksunluk olabilir.

Yalnız ikinizin olduğu bir ortamda abla kardeş oturun bi konuşun.
Abla can'dır Sizin ona yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum..

Ah canım ya kız arkadasi yok ama aşık olduğu bir kız var, atanirsam çıkma teklif eserim abla diyor, atanmayi bekliyor, kıza bir hayat vaad etmeden teklif edemezmis
edemezmis bu cümle baya olgun geliyor demi. Atanmayi beklemekten başka bir caba yok.
benimm böylee kardeşimm yok ama kuzenimm böylee istediğinn kadarr uyarr yine aynılarr şımarıkk
Canım biraz şımarık buyudu ama ben aman deyip geçemiyorum
Ağabeyin nasıl canm Su an
çok duygulandim yazdıklarından o iyi olsun istiyorum. Mutlu olsun istiyorum mavi terlik. O benim canım tabi ki hayatta tek kardeşim. Çok sohbet ettik saatlerce. Derinlerine indim . kimse beni sevmiyor deyince ağladım sarildim sen bizim camimizsin olur mu öyle dedim . mavi biraz önce dedim ki ablam 2. Dil ogrenseydin ne olmasini isterdin dedim arapça dedi. Burada ücretsiz arapça kursu var gidelim mi desim olur dedi. Sevindi. Onu kurtarabilir miyim bu PC den ya

Mavi Terlik diyorum ki kardeşime ablam neden sadece iki tane arkadaşın var diyorum. E abla diğerleri sigara içiyor küfür ediyor, saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar anlastigim birini bulamıyorum diyor. Herkesle dalga gecen saçma bir kafaları var diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…