- 28 Haziran 2015
- 1.886
- 2.035
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Isin pis tarafi,sormadilar etmediler diyorum ben mesela, ama smdi soruyolar bak,oluyo cevabi. Cunku yarim agiz smdilerde aman biseye ihtiyacin olursa cagir gelirim blmem.ne diyo anasi.. E iyi de ben en.ihtiyacim olan zamanlarda gorememisim sizi,gordugumuz yerlerde de bin tane dille zorla olmus.. Simdj napiyim ki..Bende senin yasasiklarini yasadim ama esim adan zye herseyimi fazlasiyla yapti.esim hicbirseyimi eksik etmedi bekarken calismis birikim yapmis ailesinden bir kurus gormedim.borcsuz evlendik sukur.ancak gecen esim anneme niye bu hafta gitmedik niye benim aileme soguksun diye kavga edince bende doktum icimi bes senedir tek kelime etmemistim.
Senin ailen tanidigim gun soz nisan dugun hep asik surat soguk.senin bi istedigin var mi kizim nasil gidiyor dugun hazirliklari sormadilar..yapcagimiz birsey var demediler herseye tek basina sen kosturdun.ne ekerse onu biciyor iste dedim.haklisin ne diyebilirimki dedi.ama yine gorusuyoruz mecburuz yani.
Tarihe bakma bosver ,cunku hala oyle hissdiyorumanaa hic bakmadimm tarihe yaa.. gece gece kör oldum bosunaa okumaktan.. pehh
Hayir hala uzuluyorum sinirleniyorum... esimle.olan.iliskimize yansiyo. Poof1 sene önceki mevzu. Kim hortlattı acep. Konu sahibesi umarım atlatmistir. Zira konu uzun okumak güç
Ben laf sokmadan da gelmiyorlar mesela ama,suclusu ben oluyorum. Gelin bizi istemiyor oluyor. Durup.dururken ogullarina küsuyorlar ama suclu birden.ben.oluyorum,guya nedeni torunlarini istedikleri gibi sevemiyorlarmis...Ortalama aynı şeyleri yaşamışız. Buraya yazdıklarını eşine de anlat. Yine anlayışsız davranırsa da kv ve kp her geldiğinde ufak ufak laf sok. Zaten gelmezler daha.
Konusmak istemiyorum,telefonlasmiyoruz. Ara sira gelip bebegi gorup.gidiyor. Yuzsuz de olamiyorum ama cok boyle gulec sicak.kanli da davranmiyorum.. Zaten numarasini engellemistim bi ara ve hala oyle duruyor. Ariyosa da ulasamiyodur .ara sira watsaptan yazarsa tek.kelimeyle gecistiriyorum :)Gözlerim mahvoldu yav ama azmettim okudumm..
Valla ben olacaktim yerinizde asla ama asla kv.nin ne tlflarina cevap verirdim ne yuzune bakardim..
oglu da varsin kavga cikarsin hiiic umrumda olmazdi..
bu ne boyle ya neler yasatmis size enn mutlu olmaniz gereken zamanlarda..
seytan gorsun yuzunu bosverin.. diretin diretebildiginiz kadar esinize.. taa ki galip gelen taraf siz olana kadar. kv haketmiyor cunku belli nasil bir mahluk oldugu..
cok sinir oldum kv.ye..
Agrisiz basinizi agritmayin derim.. hic bulasmayin.. konusmamakta diretinnn
Evet diyorum.. kizimiza boyle kiyamaz sevecen baktiginda diyorum ben de annemle babamin bebegiydim,.ilerde kizimizi uzseler nasil hissedersn,dugunu oyle olsa.. hak veriyor sinirleniyor evet..Eşine demelisin ki, bak senin de evladın var, ona yapıldığını düşün tüm bunların, ne yapardın?
Mesafeni bozma, bir kere sıcak davranıp yüz versen tepene çıkarlar. Gerekirse yüzüne vur yaptıklarını kadının.
Ya şimdi sen tavır değiştirirsen de bu sefer hep bunu kullanacaklar. Böyle de nereye kadar? Benim henüz çocuğum yok ama olunca da emin ol öyle kolay kolay gelemezler. Eşim bir ara tepki göstermişti onlar ama o da şimdi ailem falan demeye başladı. Bilmiyorum ben yine de tavrımı değiştirmem. İnsanlar kalp kırdıklarını anlamalı, zor durumda bıraktığı insanlara karşı bu denli yüzsüz olmamalı.Ben laf sokmadan da gelmiyorlar mesela ama,suclusu ben oluyorum. Gelin bizi istemiyor oluyor. Durup.dururken ogullarina küsuyorlar ama suclu birden.ben.oluyorum,guya nedeni torunlarini istedikleri gibi sevemiyorlarmis...
Iyi de siz bu kadarini istediniz bastan,ben ne yapabilirim. Hem herseyi yapin edin hem de heryerde her an olmak.isteyin... eee olamaz ki oyle..suclusu da ben degilim yani.
keşke en başta düğününüzü mahvetmeye izin vermeseydiniz. anlamıyorum nedir bu gelinin takısına el koyma sevdası. hayır deyip geçecektiniz. bence uzatmanız sizin için daha kötü eşiniz bu sefer her şeyi unutup sizi suçlayacak. madem barışmak istiyor karşı taraf açık açık söyle her şeyi. ailemden özür dileyin düğünümü mahvettiniz özür dileyin vs deyin. özür dilemezlerse zaten barışmanıza da gerek kalmaz. dilerlerse de büyüklük sizde kalsın. affetmek rahatlıktır..Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
evet emeklerım hayallerımYa.. uzuldum.. belki bosanmaniz hayirli olmustur da..Onca emek ,hayaller, zaman,genclik,hevesler..hepsini mahvetmisler..
Hahah ..hayır yani neden böyle çingene bi ailenin oğluyla evlendiniz ki. Allah kimseye yaşatmasın. çocuk konusunda da dikkatli olun çünkü kaynananızın kayınpederinizin mayası bozuk..nesillerini çoğaltmaya gerek yok
Ozur mu.. adamlar bayramda vs gidip el opmemi bekliyolar bi de, biz buyuguz sizin bize torunu sevmeye getirmeniz gerek diye doldurup yolluyolar ustume ogullarini..keşke en başta düğününüzü mahvetmeye izin vermeseydiniz. anlamıyorum nedir bu gelinin takısına el koyma sevdası. hayır deyip geçecektiniz. bence uzatmanız sizin için daha kötü eşiniz bu sefer her şeyi unutup sizi suçlayacak. madem barışmak istiyor karşı taraf açık açık söyle her şeyi. ailemden özür dileyin düğünümü mahvettiniz özür dileyin vs deyin. özür dilemezlerse zaten barışmanıza da gerek kalmaz. dilerlerse de büyüklük sizde kalsın. affetmek rahatlıktır..
Ehhh talepleri var iletiyorlar. Sende soyle diyorum iste. Ailemden ozur dileyin de. Birakin aralarinda halletsinler.Ozur mu.. adamlar bayramda vs gidip el opmemi bekliyolar bi de, biz buyuguz sizin bize torunu sevmeye getirmeniz gerek diye doldurup yolluyolar ustume ogullarini..
Valla yazılanları bir kadın olarak nereden yakalasamsa laf soksam diyemi okuyorsunuz anlamıyorum. Bizde manevi destekten bahsediyoruz. Iyi niyetten bahsediyoruz. Bizler bu tarz seylere alışkın insanlar degiliz belki bu yüzdendir tuhaf gelmesi bazı seylerin. Adetler konusunda evet size katılıyorum hepsinin yapılması sart illaki degil duruma bağlı. Ama sirf size yapilmiyor ise sizden önce baska gelinlerine yapıldı ise bunu bırakın da dile getirebilirim. Ben 100 tl 500 olan biri olmadım hic. Allaha şükür durumum var herşeyi zaten yaptık. Ev sersin gelsin diyen yok. Mesela hayırlı olsun gule gule oturun diyen olsun derdimiz. Niyet yani bunca lafın özü.
Mesela bende adet olarak seyi sevmiyorum esimin annesine anne demeyi....benim annem bir tane bende bu adeti sürdürmek istemiyorum. Ama esim icin toplumun gerekleri icin. Sivrilmemek icin kalp kırmamak icin diyorum... herkes isine geldigi gibi davranamaz. Anlayış onemli olan karşılıklı bunun olmamasi bizim sorunumuz?????
Ama pardon benim yaşadığım seylerden bir haber olan siz benim kaderimin yorumunu suna sığdıriyorsunuz? Abartıyorsunuz ....
Teşekkür ediyorum
Mesafeli oldukca mesafeyi kaldrmaya calisiyolar. Su an sanki hic birsey olmamis gibi gorusup.konusma derdindeler.. gel gor ki icimden hic gelmiyor. Unutamiyorum hala.aklima geldikce uzuluyorum. Ben unutuyum hadi yutuyum desem ailemi aklima getiriyorum .. iyice sinir oluyorum yani.unutcagm varsa da unutamam heralde.. ikide bi anasi bize torun getirin de sevelim diyo mesela bu ara..Boyle cingenelik yapan ha erkek tarafi olsun ha kiz tarafi allah onlari bildigi gibi yapsin inan okurken sinirlerim bozuldu. En mutlu olmasi gerek gunlerini aileler yuzunden boyle zehir zemberek geciren ciftlerin vebalini nasil odeyecek bu anne babalar aceba. Hos bunlar anne baba sifatini ne kadar hak ediyolar oda ayri bir tartisma konusu. Karakteri bozuk paragozler. Sakin esinle arani bozma bunlar yuzunden konusmak mecburiyetinde kalirsanda mesafeli ol deger verme es..k degillerse anlayacaklardir.