Artık çok yoruldum pko mu

Helyuwe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
26
4
1
29
Merhaba kendimi aşırı çaresiz hissediyorum. İlk adetimden beri düzensiz adet görüyorum 30-40-50 gün. Dört farklı doktora gittim. Hepsinde bişey yok deyip yolladilar. Yalnızca birinde hormon testi yapıldı fsh5 lh9 burdan okuduğum kadarıyla pko teşhisi konulmuş çoğuna. Ben de hiç ultrason görüntüsünde bisye çıkmadı. Fakat aşırı derecede belirtilerini taşıyorum saç dökülmesi kistik sivilce bel bölgesinden kilo alma düzensiz adet erkek tipi tüylenme. Doktora söylediğim halde hormonların normal deyip dgk hapı verip yollladi. Evlendim 2 yıl olcak çocuğum olmuyor. Doktora gidip aynı şeyleri duymaktan yoruldum eşim sperm testi verdi bu hafta onun sonuçlarını bekliyoruz ama ben zaten adetim düzensiz olduğu için sağlıklı olduğumu düşünmüyorum evlendikten sonra baya bir kilo aldım adetimde lekelenmeler uzun sürmeye başladı. Özel doktorla şansımı deneyim dedim ultrason ve alt ultrasonda yine baktırdım ve temiz bişey yok dedi hormon testi için yüksek fiyat olduğu için baktiramadim bu pko da kistler belirli zamanlarda mi görünür sadece dördünde de denk gelemedim mi acaba. Bu arada ovulasyon testi denedim onunda görüntüsünü bırakmak istiyorum buraya çatlamış görünen zamandan 14 gün sonra adet gormedim nerdeyse bir ay sürdü yumurtam catlamiyor mu acaba benim. Bu ay yine 7 sine randevu aldım bu kez yumurta takibi isteyeceğim. Ama kendimi aşırı kötü hissetmeye başladım artık sanki hiç olmayacakmış gibi hissediyorum

Ultrasonda cikmayabilir hayalet bir hastalik diye biliyorum insülin direncine ve erkeklik hormununa baktirin devlette yaptirin

Canım bende 29 yaşındayım. Kendimi bildim bileli pco yum ve düzensiz adet görürüm. Tüm belirtiler bende de var. 3 yıldır da evliyim. Evet bebek zor tutuyor ama imkansız değil sadece şansla alakalı, yani ne zaman yumurtladığımız belli olmadığı için ne zaman tutacağı belli olmuyo bunun içinde düzenli ilişkiye girmen lazım sık sık yani. Kilon aşırıya kaçmadığı sürece promlem yok benim boyum 160 var yok. Kilom 70 falandı normalde kiloluyum ama rabbim verdi işte planladığım zamanlarda da değil hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldım. Ve çok şükür iyi geçiyor. 3 aylık olucak nerdeyse. Demem o ki olacağı varsa olur, strese girme. Stres dahada zorlaştırıyo.

Aynı zamanda pco lularda ovulasyon takibi yapılmıyor diye biliyorum. Hep çift çizgi görürsün kafan karışır. Sen kendini rahatlat doğru pozisyonlarda sık sık beraber ol mümkünse ikinizde istiyosanız çocuk. Gerisi Allah a kalmış bol bol da dua et. Ama eminimki üstüne düşmediğin ve takibi bıraktığın zamanda hamile kalmış olursun. Genelde öyle olur :)

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin teşekkür ederim.

Siz yumurta takibi yaptınız mı hiç yada ne tür tedavi yöntemleri denediniz

Bende kendimi bildim bileli pcosla uğraşıyorum seni çok iyi anlıyorum. Bende ilk zamanlar çok korkmuştum cocugm olmicak diye 6 7 ay gibi bi süre olmadı hastaneye gittim rahim filmi çektirmek istedim ama doktor kontrol ettikten sonra rahim filmine gerek olmadığını söyledi ve folik asit verip gönderdi beni daha çok gençsin şimdiden bu kadar yıpratma kendini dedi çok haklıymış ertesi ay hamile kaldim oğlum şimdi ayağımda sallıyorum uyusun diye uğraşıyorum çok şükür. Rabbim sanada en kısa zamanda nasip etsin inşallah ama şunu unutma stresi ve düşünmeyi bıraktığın anda mucizen sana geliyo. Bide şöyle bi tavsiyede bulunayım sana pcos kiloyu çok sever kiloluysan pcostan kurtulman çok zor 12 kilo verdikten sonra hamile kaldım çok etkiliyo kilo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…