Kızlar daha önce burada birçok konu açtım en başında bebek sahibi olmayı çok istedim ve çok şükür oldu da. Ama hep bi sıkıntı yaşadım zor bir hamilelik gelişim geriliği olan bir bebek derken şimdi bebeğim 9 aylık oldu. Anne karnında gelişimi durmuştu (kilo alımı) 2600 grm ile dünyaya geldi bir türlü toparlayamadık. İlk 3 ay kilo alımı fena değildi ama 3 aylık olunca fena bi şekilde ağlamalar uyumamalar başladı. Evde ağlaya ağlaya mormor oluyordu ve ne olduğunu anlayamıyorduk başta gazdır dedik ama meme emmeyi mama yemeyi de bırakınca doktora gittik hiç bişey bulunamadı. Erken diş çıkaracak ona hazırlık olabilir dediler başladık dişi beklemeye. Kilo alımı aylık 700-900 grm arası iken bir anda 100-200 grm a kadar düştü.en iyi kilo alacağı ayları aç ve ağlayarak geçirdiği için aldığı kiloyu bile verdiği oldu.bu arada sürekli doktora gittik birçok tahlil yapıldı. 8 aylık oldu kulak iltihabı ve b12 eksikliği varmış ilaç vs ile bu sorunlar çözüldü ama bebeğim hala aynıydı. En sonunda çölyak testine kadar herşeye bakıldı. Ama yine bişey çıkmadı şu an vitamin eksikliği bile yok. 9 aylık olduk ama kilo 7100 boy 68. Zorla emen zorla yiyen bir bebek. Sağlığı yerinde ama sorun şu ki kilo alamıyor doktor karbonhidrat destekli mama vermek zorunda kalabiliriz ama onlarda masum şeyler değil dedi. Ben sırf kilo alsın diye bebeğimin ciğerleri zarar görsün istemiyorum. Şu an polivit adında bir şurup kullanıyor ama zor yutuyor kokusu midesini kaldırıyor. Birde geceleri çok kıvranıyor sürekli kendini bi o yana bi bu yana atıyor yüzüstü dönüyor boğulacak diye korkuyorum düzeltsem uyanıp bi daha uyumuyor. Aşırı derece de gazı oluyor ve 9 aylık olmasına rağmen geceleri gaz çıkaramıyor. Mesela dün gece 6 da uyuduk sabah yorgun kalkıyorum ve tüm gün iki lokma yemesi için uğraşıyorum. İki haftadır çok fazla öğürüyor kusuyor. Artık doktora gidip çocuğu ziyan etmekten de bıktık. Çok uzattım biliyorum ama ciddi anlamda paikolojim bozuldu. Şimdi de neden bu kadar öğürüp kusuyor neden hala yemiyor diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Sizce ne yapabilirim ne olur bana akıl verin???