Artık çıldırmak üzereyim :(

poeetik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
162
26
298
İstanbul
Üç buçuk senelik evliyim. İlk sene çocuk istemiyordum ama son iki senedir çocuktan başka birşey düşünemiyorum. Kayın validem durmadan söylüyor. Artık yoruldum, usandım...
İki kere bunun için doktora gittim. 2 sinde de birşeyim olmadığını söylediler. Bense buna inanmıyorum. Çünkü iki ay önce çok garip bir olay yaşadım. Adetim 2 gün gecikti. Bir sürü test yaptım. En az 7-8... Hepsi de pozitifti. Ama sonra adet oldum ve hem de çok sancılı ve parçalar düşürerek. O ay o kadar umutlanmıştım ki! Sanırım bende çocuk tutunamıyor. Çünkü aynı şeyin benzerini bu ay da yaşadım.
Bu gece tekrar doktor randevusu aldım. Sistem ayın 16'sına veriyor. Özele gidecek kadar da param yok açıkçası. Bu sorunları benimle beraber yaşayan kader arkadaşlarıma 1-2 sorum olacak. Cevaplarsanız çok mutlu olurum:

1) Çocuk tutunamaması sorunu nasıl aşılabilir? Herhangi bir öneriniz var mı?
2) Eğitim araştırma hastaneleri bu durumla ilgileniyor mu? Yani testler falan yapılıp gerçekten bir tedavi uyguluyorlar mı? Yoksa özele mi yönlendiriyorlar?

Cevap verenlere sonsuz teşekkürler..

nerde yaşadağını söylememişsin yaşadığın yeri söylersen doktor tavsiyelerim olabilir
ben sendende kötüyüm 5 düşük yaşadım
allaha şükür benim 12 yaşında bir oğlum var allahım oğluma uzun ömür versin
fakat 2. çocuğu çok istedim olmadı bi türlü
erken düşükleri doktorlar çok önemsemiyo boş gebelik diyolar genellikle
senin yapman gereken iyi bir doktora gidip tedavi görmek
düşüğün sebebi bulunamıyo çoğunlukla bulunanlarda kan pıhtılaşması oluyo genelde
sen düşüklerinide gideceğin doktoruna söyleyerek tedaviye başla bence 3 yıl olmuş daha fazla geciktirme
ayrıca benim oğlumda 4 yıl sonra olmuştu

Cevabın için çok teşekkür ederim. İstanbulda yaşıyorum. Bize zeynep kamil eğt. araş. yakın. ona randevu aldım. ayın 16'sına verdi sistem. beklemekten bıktım artık. Benim halamda da aynısı olmuştu 5 düşük 1 tane 9. ayda karnında ölme 1 başarılı gebelik. Genetik galiba bu durum. Doktor tavsiyesi çok iyi olur gerçekten. Çünkü eşimde bir sorun yok. İlk evliliğinden bir çocuk aldırmış. Sorun bende, bende bunun farkındayım

sabırlı ol ilk önce bu yol bazen çok uzun ve meşakkatli oluyor malesef

randevu aldığın hastane gerçekten çok iyi bir hastane ben oğlumu orda doğurdum
ayrıca infertilite bölümüne aldıysan çok iyi

sana bi doktor ismi vericektim ama sana uzak gelir
kağıthanede benim doktorum ben memnunum ve çok uygun fiyatı
gidebilirim dersen ismini veririm

yinee dediğim gibi gideceğin hastane alanında çok deneyimli

sabırlı olmalısın kendine meşkuliyetler bul ve kimseyi takma kafana kim ne derse desin önemsememeye çalış

ilişkiden sonra hemen kalkma belinin altına yastık koy biraz bekle

çayı kahveyi azalt sağlıklı beslen ve stresten uzak dur
o düşükleri yapabilmen bile iyi bişey bence en azından hamile kalabiliyosun demektir bu
ve eşimde bişey yok deme
o zaman bişey yoktur ama belki sonradan olmuştur
yinede doktorun eşindende test isterse eşini ikna et yaptır
benim eşim bile 3 kere yaptı ee her nimetin bir külfeti vardır
inşallah olur bebişin en kısa zamanda
çok mübarek bir aydayız bol bol dua et

Çok teşekkür ederim mesajın için. Evet bunaldım artık kayınvalidemin sürekli sormasından, insan yanında iğnelemesinden... Çok yoğun bir iş tempom var. Yeterince meşgul ediyor sağolsun. Nefes alamıyorum.
Doktorunun adını verirsen, belki Zeynep kamilden bir sonuç alamazsam deneyebilirim. Zeynep kamile daha önce 1 sefer daha gittim infertilite bölümüne. Simir kültür falan test yaptılar. Aylarca bekledim. Mantar ilacı falan kullandım. Şimdi tekrar gideceğim. Aynı bölüme, infertiliteye aldım yine randevuyu. İnşallah bu sefer işe yarar. Çok yıprandım çünkü artık.

Aynı anda 3 işte çalışıyorum. Kahve temel besin kaynağım gibi benim. Ama engel oluyorsa başka birşey bulurum içecek. Eşimi test konusunda ikna ederim.

canim sikma kendini daha erken Rabbim ne zamna dilerse o zaman olur zamni gelince Rabbim ol derse olur bende 5 yildir bekliyorum 3tüp bebek ama herseyin iyi olmasina ragmen tutnma olmadi tüp bebekte bizde sorun esimde ama bende yumurtalarim yava calisoyr bende kafayi yemek üzereyim ama elde birsey gelmiyor sadece dua edecegiz sabredecegiz ne yapalim kaderimizde varsada cekecegiz tabi kayinvalde baskisinin olmasida daha kötü bos ver takma kafana ki desemde bos takmamak elde degil.
canim belkide sende kan pihtilasmasi vardir o yüzden tutnmuyordur ama sorun bende deme hic belli olmuyor spermler iyi olamzsada düsük olur tutunma olmaz bence ikinizde iy bir kontrol gidin bence.

Son düzenleme:
Edanur çok sağol cevabın için. eşimle beraber gideceğiz doktora. Evet kayın validem birgün beni katil yapacak. Takmamaya çalışıyorum. İnan sanki 10 yıldır evliyimde çocuğum olmamış gibi hissettiriyorlar.

insallah birsey cikmaz bak göreceksin bos yere kafayi takmis olucan canim aman bos ver kayinvalideni sanki cocuk olsa ne olacak onunmu cocuk tabi insanin basina gelince insan anlamaz baskasini insallah en kisa zamanda hamile kalirsin bu cocuk sevdasi insanin uykusunu bile kaciriyor ben artik hic olmayacak gibi yasiyorum kendimi yasli görüyorum yasim 26 olmasina ragmen ailemizde 18 yasindakilerin bile cocuklari var ben ise halen kucagim bos bekliyorum

Bende 26 yaşındayım. Eşimin bir akrabası vardı tüp bebekle çocuğu oldu benden küçük. Gözüme sokuyorlar sanki birşey olmuş gibi. İnşallah dediğin gibi olur. İnşallah bir sorun çıkmaz. Ama kan pıhtılaşması olasılığın bende senin gibi düşünmüyor değilim. İyi dileklerin için sağol iyi yürekli arkadaşım

insallah canim...

ben tüm testleri yaptim neden tutunmuyor diye hic birseyde cikmadi bence sende yaptir rahatla simdi rahatim Rabbimi bekliyorum o ne zaman ol derse o zaman olur bunu simdi dahada cok iyi anlyorum.

kendine iyi bak cikmak zorundayim iyi sabahlar...

benimde 3 düşüğüm oldu.. 3 düşükten sonra doktora gittim.. kan pıhtılaşması ve yanında bir sürü testler istediler rahimde şekil bozukluğu vardır die rahime histeroskopi ile bile baktılar artı kromozom analizi istediler... hepsi normal çıktıçç çok hafif bi kan pıhtılaşması cıktı...onunda düşüklere sebebiyet verceği kadar ciddi bişi olmadığını söledi doktor.. sadce kromozon analizi sonucu kaldı onu bekliorum eğer oda normal çıkarsa gebe kalır kalmaz iğne vericeklermiş... sende git araştıttır.. tecrübeli biri olaraktan sana şu tavsiyede bulunayım canım 2 düşük dersen bakmazlar.. 3 düşük yaptım de idrarda pozitif cıkıor sonra parca parca düşüyor de...bu tahlilleri mutlaka yaptırrılar sana...rahimden histeroskopiye gelincede onuda mutlaka yaptır canım oda önemli ve çok kolay bi operasyon.. yani hani alttan muayene olursunya ondan bile kolay öle söliyim...hiç bişi çıkmasa bile iğne veriolar ve iğneyle gebeliğin sağlıklı devam etme şansı çoook fazla unutma ..... allah isteyen herkeze tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin amiiiin

doktorum cihangir efe netten araştırırsan bilgilerine ulaşabilirsin
madem yoğun iş tempon var tamam işte ne güzel
kafanı işlerine ve evine ver bebeği biraz oluruna bırak beyninde
tabikide bi yandanda tedavine başla
sadece kafandan bebeği biraz olsun çıkarmaya çalış
stresten uzak durmakta çok önemli unutma
tek başına stres bile hamileliği önlüyo
inşallah vakti geldiğinde seninde bebişin olucak allahın izniyle sakın pes etme güçlü ol...

Lolo çok sağol doktor için. Zeynep Kamilden bir sonuç alamazsam dediğin doktoru denyeceğim. Evet kafa dağıtmak bu süreçte önemli sanırım. Özlemduymak paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Bütün testleri inşallah zeynep kamilde yaparlar. dediğin gibi 3 düşük diyeceğim. Korkuyorum da bir yandan. umarım çok kötü birşey çıkmaz..

adetin 9. günü çarpışma
adetin 11. günü çarpışma
adetin 13. günü 2. çizgi silik çarpışma var
adetin 14. günü 2. çizgi koyuya yakın çarpışma var
adetin 15. günü 2. koyu çizgi çarpışma var
adetin 16. günü 2. koyu çizgi çarpışma yok
adetin 17. günü silik 2. çizgi çarpışma yok
adetin 18. günü çarpışma var

anlıcanz durum bu asıl günler pek çarpışma yok sizce durum ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…