• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi artık çıldırıcaaaaammmmm :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bm1988

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
10
0
16
Ankara
sıkıntımı burda paylaşmazsam artık kafayı yiyicem.3 aylık bi kızım var.son 15 gündür artık anne sütünü reddediyor.baştan beri doğru dürüst bi sütüm olmadı zaten.hiç doyuramadım bebeğimi açlıktan dolayı sürekli ağlayan huysuz mutsuz bi bebekti.bende mam vermeye başladım.çevremdekilerin ahkam kesmeleri benim psikolojimi bozdu.neymiş nasıl mama verirmişim.anne sütü gibisi yokmuş.ben kolaya kaçıyomuşum.en son aile hekimliğindeki hemşire resmen bana cani anne muamelesi yaptı.mama vererek bebeğinin ileride şeker hastası olmasına sebep olacaksın bilerek dedi.günlerdir ağlıyorum.hangi anne istemez yavrusunu emzirmeyi.çok direniyorum.kucağımda dakikalarca ağlatıyorum her seferinde.krize giriyo.ağlamaktan uğunuyo nefessiz kalıyo morarıyo korkup bırakıyorum.sonrada içini çeke çeke aç aç uykuya dalıyo.Şimdi böyle yaparak iyi anne mi olmuş oluyorum.
benimle aynı şeyleri yaşayanlar vardır mutlaka.çünkü kimsenin ağzı durmaz herkes konuşur.çok üzülüyorum çoookkk

Son düzenleme:
canım yaaa çok üzüldüm Allah yardımcın olsun... millete bakma ağzı olan konuşuyo senin için nasıl rahat ediyosa öyle yap. kimseyide takma. aç kalması daha mı iyi millet çok biliyo.

benim de 5 aylık bebeğim var benim de sütüm artık yetmiyo ek besine geçecem ne verebilirim ilk hangi besinle başlayabilirim bilmiyorum.

Boşver milleti içir mamayı doyur bebeğinin karnını.karnı doydukça huzursuzluğu herşeyi biter. Bende çok inatlaştım kkızım beni emsin diye ama yok sütüm yetmedi. Şimdi iyimi oldu o kadar inat yüzünden çocukta iştah miştah kalmadı.yazık aç uyutma şekeri düşer çocugun daha kötü olur. O doktorlar hemşireler çok biliyo sağolsunlar da teoride demesi kolay . Benim doktorum bana yaş hamur mayası yedirtti yaa sırf sütüm artsın diye...

sıkıntımı burda paylaşmazsam artık kafayı yiyicem.3 aylık bi kızım var.son 15 gündür artık anne sütünü reddediyor.baştan beri doğru dürüst bi sütüm olmadı zaten.hiç doyuramadım bebeğimi açlıktan dolayı sürekli ağlayan huysuz mutsuz bi bebekti.bende mam vermeye başladım.çevremdekilerin ahkam kesmeleri benim psikolojimi bozdu.neymiş nasıl mama verirmişim.anne sütü gibisi yokmuş.ben kolaya kaçıyomuşum.en son aile hekimliğindeki hemşire resmen bana cani anne muamelesi yaptı.mama vererek bebeğinin ileride şeker hastası olmasına sebep olacaksın bilerek dedi.günlerdir ağlıyorum.hangi anne istemez yavrusunu emzirmeyi.çok direniyorum.kucağımda dakikalarca ağlatıyorum her seferinde.krize giriyo.ağlamaktan uğunuyo nefessiz kalıyo morarıyo korkup bırakıyorum.sonrada içini çeke çeke aç aç uykuya dalıyo.Şimdi böyle yaparak iyi anne mi olmuş oluyorum.
benimle aynı şeyleri yaşayanlar vardır mutlaka.çünkü kimsenin ağzı durmaz herkes konuşur.çok üzülüyorum çoookkk

canım elalemin ağzı torba değilki büzemiyosun :41: ama inan hemen hemen aynı lafları bütün anneler duymuştur ki ben doğru düzgün mama vermedim en azından sırf 6 ay ona rağmen bile de bana senin sütün çocuğu doyurmuyo çocuk sürekli ağlıyo sütün yaramıyo vs.. bir sürü şey söylediler...
ama zaten bildiğim kadarıyla bebişler 3 er aylık periyotlarla memeyi bırakma girişiminde bulunurlarmış dr unla konuştunmu? bana benim oğlum ne kadarlıktı hatırlamıyorum ama bana 3 gün aç bırak demişti sadece su ver demişti ama seninki kadar küçük değildi sanırım sonra evimize hırsız girdi korkudan üzüntüden sütüm kesildi yapamamıştım... neyse sen bildiğini yap kimseyi dinleme :36: sana tek tavsiyem mamayıda kaşıkla ver iyice biberona alışıp memeyi bırakmasın.. mamadan önce memeyi vermeyi çalış karnının aç olduğundan iyice emin ol pozisyon dene... eline bişi ve onla uğraşırken dene... uyurken dene..

heee birde kan damlası veriyomusun demir eksikliğinden dolayıda iştahsız olabilir... sütün de stresten azaldıysa biberondan daha kolay geldiği için onu istiyo olabilir.. sen stres yapma canım şurda 1 ay daha sık dişini en azından sırf 4 ay anne sütü alsın... allah kolaylık versin sütün bol olsun..

benim de 5 aylık bebeğim var benim de sütüm artık yetmiyo ek besine geçecem ne verebilirim ilk hangi besinle başlayabilirim bilmiyorum.

hazır mamalarda sütlü pirinçli olan muhallebiler var ilk etapta onla başlayabilirsin

ev yapımı yoğurt

tuzsuz çorbalar

cicibebeli çok az yumurta sarısıyla karışım da olabilir

canım elalemin ağzı torba değilki büzemiyosun :41: ama inan hemen hemen aynı lafları bütün anneler duymuştur ki ben doğru düzgün mama vermedim en azından sırf 6 ay ona rağmen bile de bana senin sütün çocuğu doyurmuyo çocuk sürekli ağlıyo sütün yaramıyo vs.. bir sürü şey söylediler...
ama zaten bildiğim kadarıyla bebişler 3 er aylık periyotlarla memeyi bırakma girişiminde bulunurlarmış dr unla konuştunmu? bana benim oğlum ne kadarlıktı hatırlamıyorum ama bana 3 gün aç bırak demişti sadece su ver demişti ama seninki kadar küçük değildi sanırım sonra evimize hırsız girdi korkudan üzüntüden sütüm kesildi yapamamıştım... neyse sen bildiğini yap kimseyi dinleme :36: sana tek tavsiyem mamayıda kaşıkla ver iyice biberona alışıp memeyi bırakmasın.. mamadan önce memeyi vermeyi çalış karnının aç olduğundan iyice emin ol pozisyon dene... eline bişi ve onla uğraşırken dene... uyurken dene..

heee birde kan damlası veriyomusun demir eksikliğinden dolayıda iştahsız olabilir... sütün de stresten azaldıysa biberondan daha kolay geldiği için onu istiyo olabilir.. sen stres yapma canım şurda 1 ay daha sık dişini en azından sırf 4 ay anne sütü alsın... allah kolaylık versin sütün bol olsun..

damlasını veriyorum.iştahsız değil zaten bilakis iştahlı bi bebek o yüzden memeyi istemiyo zaten çünkü boş içi bişey gelmeyince kızıyo ağlıyo. off ne"zor işlermiş bunlar vallahi 10 yaş yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi

Boşver milleti içir mamayı doyur bebeğinin karnını.karnı doydukça huzursuzluğu herşeyi biter. Bende çok inatlaştım kkızım beni emsin diye ama yok sütüm yetmedi. Şimdi iyimi oldu o kadar inat yüzünden çocukta iştah miştah kalmadı.yazık aç uyutma şekeri düşer çocugun daha kötü olur. O doktorlar hemşireler çok biliyo sağolsunlar da teoride demesi kolay . Benim doktorum bana yaş hamur mayası yedirtti yaa sırf sütüm artsın diye...

ıyy onun tadıda çok kötüdür allah bilir.arttımı peki sütün.hiç sanmıyorum.birazda fizyolojik bu süt olayı yoksa yok işte benim ne yapsamda artmıyo.

Allah kolaylık versin öncelikle.
Benim daha bebeğim doğmadı ama benimde korkularım var nasıl olucak die bakıp araştırıorum şimdiden.
Bilmiyorum bi yararı olurmu ama edindiğim bilgiler doğrultusunda,
Drlar buna süt grevi diyor.öncelikle sakin olmaya çalış.
süt sağma makinası ile sağıp sütü artımaya çalışabilirsin, eltimin sütüde azalmıştı sağmaya başlamıştı başta 20 30 ml iken daha sonraları 200mle kadar arttı( 6 saat ara ile sağıyodu)
ve sağdığın sütü bebeğe biberonla verdiğinde süt çok geldiği için sonra bebek memeden emmiyodu istersen önce kaşıkla falan vermeyi dene ama anladığım kadarıyla baya savaşmışsın emmesi için emmiosa biberonla ver sonuçta öneemli olan bebeğe anne sütü verebilmek mama yemesi yerine. Annenin psikolojisinden bebekte etkilenio zaten ne bebeğin ağlasın nede sen. İnşallah hallolur. Etraftakileride boşver cnm önemli olan senin ve bebeğinin mutluluğu huzuru.umarım çözümünü bulabilirsin.

bende doğdugundan berı mama takvıyesı yapıyorumm malesef.ne yanı kotu anne mıyım ben.banada hep soruyorlar nıye mama verıyorsun dıye.bırgun bırını tersleyeceğim keyfımden dıyeceğim o olcak.benım kızımda 3,5 aylık.aç kalmasındansa doya doya mama içsin yavrum. bana oyle ters ters hemşire yada dr soylense parcalarım valla onu.
sende bebişini aç brakma cnm.sütün azsa mecbur vercen mama kımseyı dınleme

Bence kimseyi takma kendinide üzme benim oglum damla süt emmedi benden cünkü süt gelmedï .hemen mamaya basladik hemde erken dogumdu,ayni seyleri yillar önce banada yaptilar simdi 23 yasinda aslan gibi hicde birsey olmadi.yetmiyorsa ne yapican cocugu huzursuz sinirlimi birakican birak baskalarini agzi olan profösör oluyor.güle güle büyüt bebegini saglikla.

Arkadaşımın oğlu şuan 13 yaşinda zamannda sütü varmış ancak tuzu inanilmaz faxlaymış ve dktru hemen kestirmiş sütünü.dedim ya 13 yaşinda ancak keşke görebilsen 1.80 boyu var sporcu vede gördügüm ve kendisininde sölediğine göre çokda sağlklı insan bile isteye bebeğine zulmeder mi? Bazı dr ve hemşirelerin çıldırdıgını düşünüyorum artk.boşver takma kimseyi bildiğin ve inandığın doğru neyse onu yap..

Back