artık bır karar vermenin geçde olsa zamanı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
selam arkadaslar ben meslek lisesi mezunuyum. suan 26 yaşındayım ve 2 yıllıkda evliyim. üniversiteye hazırlandım dershane çalışma derken puanım da ıyıydı ama meslek olduğumdan yerleşemedım. bende iki yıllık yüksekokul yazdım okudum bitti.

ama okuldan sonra hıçde ıstediğim gibi bir iş olmadı.ben illede devlet olsun die istiyorum özel sektörün sabah 8 akşam 8 mesaisini kaldıramam doğrusu. gelgelelim oda olmadı. kpss senıvını geçen sene çok boşladım 74 eyakın bı puan aldım buda benım ıçın yeterli olmadı. evde durdukça iice bunalıma girdim. daha doğrusu bu iş mevzusunu çok kafama taktım. geçmişe dönük çok pişmanlıklarım var keşke daha güzel bi bölüm okusaydım dıye. o zaman imkanlarımda vardı, özel üni ye gidebilirdim ama aklımı kullanamadım işte... arkadaslarıma bakıyorum hepsi iyi kötü biryerlere geldi ben hala iş bulma çabasındayım. çok can sıkıcı.

şimdi benım derdım su. eşim hiç bişekılde okumama karşı gelmez. meslek liselerinin önu artık açıldı çok şükür. acaba dıyorum tekrar ossye hazırlanıp öğretmenlik istiyorum şansımı denesemmı. yada boşver kısım senın yaşın başın gelmış bukadar yeter sana dıyıp seneye olan kpss ye çok çalışıp yüksek bi puan alıp yerleşmeyı hedeflemekmı daha iyi. bu zamandan snra bırıncı sık bana çok dokunur her açıdan farkındayım ama napiyim içimde ukde kaldı. sizce nasıl bır çelişkidir bu arkadaslar önerılerınızı yorumlarınızı beklıyorum.... ay çok uzun oldu:)

Kesinlikle istedigin bolumu oku derim, istedigin bolumu okuman icin tam firsat
bakarsin 1-2 yil icinde gene sistem degisir pismanlik yasama, yasini da sorun etme
okumanin yasi olmaz, bende dusunuyorum okumayi ama bakalim..

bende öyle istiyorum ama ya sonunda oda olmazsa ya onada pişmanlık duyarsam. dershane ye gıtmem gerek buda ayrı üniv de herhadı ıdtediğim blm oldu ıst blm oldu bakalım ıst olacakmı, bide herkes senden küçük olacak üniv de buda ayrı dert:) aileme göre tercihini kps den yana kullan dıyolar..

Karar senin, fikrimi yazdim, uhde kalmasin icinde, deneyip goreceksin bunlari,
bende yas konusuna takiliyordum gereksiz kuruntu yaptigimi anladim,
sonucta unv de 40-50 yasinda insanlarda var

merhaba canım, bende meslek lisesi mezunuyum, çok zor gerçekten bizim işimiz ya
işimden memnun olmasaydım maddi durumum biraz daha iyi olsaydı (çalışmak zorundayımda) inan dersaneye gider 4 yıl okurdum valla, sonuçta yaşın daha genç, okumakla en iyisini yaparsın derim ben, hem bak eşinde yanındaymış.meslek liselerinin önü seneye açılıyor değil mi? bence sistem değişmeden bu sene dersaneye gidip seneye gir össye derim,

acaba 2 yıllık hangi bölümü okudunuz bitirdiniz...
aslında ben şu şekilde düşünüyorum her şey şans işi
geçen haberleri izlerken itfaiye alımları var ve gazi kimya mühendisi,selçuk jeoloji müh mezunları,çevre mühendisleri,işletme,iktisat ve arkeoloji mezunları itfaiyeci olmak için çabalıyordu...
ne yazık ki bu bir gerçek...artık 4 yıllık okusakta 2 yıllık okusakta kimse kuduğu bölümün işini yapamıyor.bir tanıdığımız hukuk mezunu bir ofiste 450 liraya inanın kültaplası temizliyorum yaptığım iş yok dedi,ablam 2004 kocaeli fen bilgisi öğretmenliğini bitirdi hayla ataması yok 85 puan aldığı halde evde oturuyor yaşı 32 oldu...

resmen okuyoruz,onca harç parası,yurt parası,harçlık şu bu derken,yol çekiyruz o kadar,gurbet çabası ama elde bir şey yok...
dün aynı muhabbeti telde arkadaşlarımla yaptık onlarda bitkin.gençlik bitti dedik...

içinde ukde kaldıysa ben de öss ye girmeni tavsiye ederim. yaşında çok geçmiş değil benim bir tanıdğım 28 yaşında tarih bölümü kazandı gitti okudu öğretmen oldu. yani hiç bişey için geç değil bence istediğin bölümü kazanmak için uğraş:teselli:

ben kocaeli halkla ilişkiler bitirdim. açık öğretimden işletmeye geçiş yaptım3. sınıfa her yüksekokul mezunu gıbı fakat işletme bölümünün bana hiç bişey katmadığına kannat getırıp bıraktım.

şimdi arakadaslar önceden olsa türkiyenın her bır tarafına gıderdım ama artık evlı ve barklı olduğumuz ıçın sadece ıst olabılır tercıhım. hadı güç bela dershaneye gıttım ailem destek oldu dıyelım ya kazanamazda herşey boşa gıderse çok korkuyorum. bılmıyorum ne yapıcağımı. en kısa zamanda bı dershaneye gıdıp danışmanla görüşeceğim sansımın yuzde kaç olduğunu. üniversiyete gırerken önce puan fakat daha sonra mezun olduğun yıl, senın yaşın vb.. yerleşmede önemli faktörler. verdığınız düşüncelerle umuduma umut kattınız valla çok teşekkür edrım hepinize..

bence öss yi falan boşver.madem 2 yıllık okudun ,kpss ye çalış..öss ye harcayacağın zamanı kpss için harca,bir yere yerleş..bu arada öğretmen olmakta kolay değil..ne öğretmeni olacaksın ki..doğru dürüstte atama yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…