Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Arpacm hakknda birileri bana yardmc olabilir mi:( Tam 3 Aydr kurtulamyorum

• Konu Sahibi lolita_20
nası bi yardım istiyosun tatlım,tam olarak açıklarsan bildiklerimi söyleyebilirim,ben de bikaç sene kadar mücadele ettim çünkü.:gitme:

• Konu Sahibi lolita_20
Nasıl bir arpacık?
Benim gözümün içinde çıkmıştı, göz pınarlarımın orda biryerde.
4 gün geçmedi, sonra birşey duydum ve uyguladım,ertesi sabah geçmişti.
Anne sütü geçiriyor diye biliyorum ben.Bunu dene, anne sütü bul ve damlat..

• Konu Sahibi lolita_20
ya tam sol gözümün altında içinde değil göz pınarımdan biraz geride kirpiklerimin altında 3 önce bi arpacık çıktı we 3-g gün içnde patladı
ama orda bi şişkinlik kaldı we hala war sarımsak sürüyorum sıcak su yapıyorm iniyo yara oluyo kanıyo ama yara kabukları geçince tekrar şişlik orda kistleşmişmidir sizce _:KK43:

• Konu Sahibi lolita_20
ya tam sol gözümün altında içinde değil göz pınarımdan biraz geride kirpiklerimin altında 3 önce bi arpacık çıktı we 3-g gün içnde patladı
ama orda bi şişkinlik kaldı we hala war sarımsak sürüyorum sıcak su yapıyorm iniyo yara oluyo kanıyo ama yara kabukları geçince tekrar şişlik orda kistleşmişmidir sizce _:KK43:

Dediğim gibi sütü dene.Olmazsa kesin bir bilene görün.Geçmiş olsun.

• Konu Sahibi lolita_20
sütü dün akşam damlattım gözümde hafif bi şişlik kaldı sadece ama şuan sarımsaktan dolayı yara olduğu için tan met belli olmuyo ! anne sütünü tekrarlıcammı bi kaç gün yoksa 1 defa yapmam yeterli mi?

• Konu Sahibi lolita_20
sütü dün akşam damlattım gözümde hafif bi şişlik kaldı sadece ama şuan sarımsaktan dolayı yara olduğu için tan met belli olmuyo ! anne sütünü tekrarlıcammı bi kaç gün yoksa 1 defa yapmam yeterli mi?

Bi bekle bakalım, değişme hissediyorsan bir kere daha yap, etki ederse bir iki güne geçer zaten.Haberini bekliyorum.

• Konu Sahibi lolita_20
sağol ablacım ilgin için teşekür ederim!

eğer sarımsağı çok uygulamıssan tahriş yapmıştır.en önemlisi temiz ellerinle dokun gözüne bulabılırsen dalin bebek şampuanıyla yıka sürekli temiz olsun

ne yapsam geçmiyo sanırım kistleşmiş artıkmafoldumben piskolojim bozuldu iyce yhaa . indi bu sefer oldu diyorum ama yine şişiyo .ameliyattan başka alternatifim yok sanırım

Canım böyle birşeyden dolayı psikoloji bozulur mu hiç:eek:lmaz: . Zaten bunun geçmesi çoğu insanda birkac ay sürüyor. Seninki de daha kötüleşmez artık, gün geçtikçe şişlik azar azar da olsa küçülecek canım. Benim tam 5 kere oldu aynı şey ve her biri 5-6 ay hatta daha uzun sürdü, 3'ünü almak zorunda kaldılar, çünkü o şişlik geçmiyordu. Canım öncelikle doktora gittin mi? Aslında sarmısak sürmek iyi değil derler tahriş ettiği için. Doktorun vereceği merhem vs. bunu daha çabuk kurutabilir. Hemen de alınmaz şişlik, öncelikle o bölgedeki kizarıklık ve hassasiyet geçmeli, ve ancak tamamen iyileştiğinde, derinin altinda kalan şişlik alınabilir, daha önce kesinlikle alınmaz. Başka bir yorumcunun da dediği gibi, kirpik diplerini sürekli temiz tutmalısın. Ben sabah kalınca ve aksam yatarken, pamuğu göz yakmayan bebek şampuanı ile azıcık köpürtüp kirpik diplerimi temizliyorum, sen de yap tamam mı canım, çok işe yarıyor gelecekte bunun önlenmesi için, çünkü kirpik diplerinin tıkanmasından oluyor bu. Canım bunlar hep geçici şeyler, sen hiçç boş yere üzülmeopuyorumnanaktan

peki ablacım inş. benimkide geçer :KK43: dediklerini yapıcam gözümü silicem. doktora 2 defa çıktım gözün dışında olduğu için müdahale etmm iz kalır yoksa dedi. werdiği ilaçları kullanıyorum ama bem içindeki iltihap falan gözükmüyo sadece orda beze gibi bi şişlik war iltihap olsa patlatıcam zaten patlardı şimdiye kadar yada :gitme:

peki ablacım inş. benimkide geçer :KK43: dediklerini yapıcam gözümü silicem. doktora 2 defa çıktım gözün dışında olduğu için müdahale etmm iz kalır yoksa dedi. werdiği ilaçları kullanıyorum ama bem içindeki iltihap falan gözükmüyo sadece orda beze gibi bi şişlik war iltihap olsa patlatıcam zaten patlardı şimdiye kadar yada :gitme:

cnm mrb geçmiş olsun öncelikle. iltihap olsa patlatıcam zaten demişsin sakııınnnnnnn:eek:lmaz: bendede oluyodu bu parcacık falan.gözüm kocaman şişiyodu:KK43:daha sonra o geçti gözümün içinde sivilce gibi bişeyler çıkmaya başladı ama şişmiyodu bu sefer.bi damla kullanmaya başladım sterilize bi damla yani gözdeki mikropları öldürmek için adı GENTAGUT.Allah a şükür artık çıkmıyo bişey rahatladım.damlayı kullanmanı tavsiye ederim zaten bi yan etkisi yok steril bi damla olduğu için.ama içim rahat etsin dersen bi doktora danış.ucuz makyaj malzemeleri kullanma gözüne ve dalin şampuan ile yıka:)inşallah düzelir gözlerin cnm geçmiş olsun

cnm mrb geçmiş olsun öncelikle. iltihap olsa patlatıcam zaten demişsin sakııınnnnnnn:eek:lmaz: bendede oluyodu bu parcacık falan.gözüm kocaman şişiyodu:KK43:daha sonra o geçti gözümün içinde sivilce gibi bişeyler çıkmaya başladı ama şişmiyodu bu sefer.bi damla kullanmaya başladım sterilize bi damla yani gözdeki mikropları öldürmek için adı GENTAGUT.Allah a şükür artık çıkmıyo bişey rahatladım.damlayı kullanmanı tavsiye ederim zaten bi yan etkisi yok steril bi damla olduğu için.ama içim rahat etsin dersen bi doktora danış.ucuz makyaj malzemeleri kullanma gözüne ve dalin şampuan ile yıka:)inşallah düzelir gözlerin cnm geçmiş olsun

hımm yarın doktora çıkıyorum bu 3. doktora çıkışım bakalım bu ne dicek . önerilerin için çok teşekürrr ederima.s.a.s.

merhaba cnm çok geçmiş olsun diyorum öncelikle bende de var ve bi gözümde 3 tane birden:sinifsinif: kist şeklinde kaldı 3de.sabah bi kalkıorum balon gibi gözler doktora gitim adam almaya bile değmez deyip yolladı ya. ama sürekli çıkıo ve çok uuzn sürüyo .bak gözlerin için bende sana blefaroshampoo die bi göz şampuanını öneriyorum bu da göz hijyeni için iyi bende kirpik dibi iltihaplanması var onun için kullanıyorum ama kutusunda göz ve kirpik diplerinin hijyeni için yazıo çok hafif göz yakmayam bi şampuan.geçmiş olsun tekrar

teşekür ederim dün doktora gittim bana arpacık şalazyona çewirmiş dedi 2 şansın war kurtulmak için dedi ya iğne yapıcam yada ameliyat dedi . ama çok küçük amel,iyata değimez boşu boşuna göznde iz kalır dedi we iğne yaptık bugün şişlik biraz daha küçüldü. kirpik diplerimn yağlı olmasından kaynaklann bişeymiş sürekli çay pansumanı yapıp dlinle temizlemem gerek,iyomuş umarım tamamen geçer we gözüm eski haline kawuşur

Canım benim gözümdekilerden bir ikisi chalazyon a dönmüştü. Gözüm iyileşmişti ama çoook az küçücük ufak bir üzüm tanesi gibi bir şişlik kalmıştı. Doktorum aldı onu sonra. Cünkü 1 yıldan uzun süre vardı orda gözümde. Hemen iki saniyede iğne oluyor, alınıyor, çok kolay. Bir keresinde dıştan bir kere de içten keserek aldı doktor, ama hiç anlamıyorsun canım izi ben kendim bakınca bile göremiyorum. Hani olurda gerekirse, iz kalıcak diye korkma sakın, ama umarım da gerek olmaz. Geçmesi biraz uzun sürüyor ama geçiyor çoğu zaman, almaya bile gerek kalmıyor . Sakın hiç birşeyi patlatma gözünde Allah korusun çok tehlikeli, gözün iltihap kapmasın..

benimde baya uzun süredir duruyo gözümde.ve kızarıklık var sabhları şişiyo biraz ama sonra iniyo ağrısı da yok.doktora gittiğimde gerek yok almaya dedi ama beni rahatsız ediyo ve sürekli tekrarlıyo.bende ne yapacağımı şaşırdım:KK43: benim arpacığım gözümün iç kısmında böle dokununca belli belirsiz bi sertlik var ama kızarmış bi şekilde göz kapağım ve şiş halde.blefarit hastası olduğum için çekiniyorum aldırmaya tekrarlamasından korkuyorum.özel de aldırmak ne kadar acaba arkadaşlar bilgisi olan var mı?

şuan biraz daha küçüldü şişliği ama yine hafif kızarıklık we şişkinlik war daha yeni oldu ama iğne cumartesi günü 2 gün geçti daha heralde bi kaç gün sonra biraz daha iner sürekli ılık çay pansumanı yapıyorum we dalinle yıkıyorum güzlerimi doktor bunları yapmazsam geçmiceni söyledi çünkü ...

X