Bebek Beslenmesi Armuttan uzak durun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tazzie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2008
87
2
86
41
Bursa
Arkadaşlar belki daha önce sizler duymuşsunuzdur ancak bugün elime geçen mailde okudum bunu ve hemen bir araştırma yaptım. Hakikaten durum doğruymuş ne yazık ki. Sizleri uyarayım istedim bebişlerimize vermeyelim armutu.
Bana gelen e-mail şu şekilde:

"Bize yedirilen armut 1570 kat zehirli.

merhaba
simdi sabah sabah sacma gelmesin.. ama dun Bursa da ihracatcilar birliginde
bir toplantiya gittim..
Ortalikta bir "armut" geyigi donuyordu.. sorduk nedir diye.. sonra iş
ciddileşti..

ve bize dediler ki

SAKIN ARMUT YEMEYİN !
deveci armutu basta.. eger kendi bahcenizde yetistirmediyseniz asla armut almayin ve bu kış ..unutun çünkü, şu anda piyasadaki mahsulun TUMUNDE bir tarim ilaci kullanilmis, yikanarak gecmeyen , içeri nufuz eden bir ilaçmis. yuksek oranda kanserojenmis.
Bu sebepten bu yil ihrac edilen armutun TUMU GERİ DONMUŞ ve DONUYORMUŞ.. ve ihracatcilar birligi de bu problem ile ugrasiyormus.. tabii sinirleri oyle bozuk ki isi artik espriye vermisler..
Ama resmen gozumuzun icine bakip " cok ciddi " eve gidin ve atin hepsini
çöpe dediler...

Ben dun aksam gelir gelmez attim ve l al e de soyledim okulda vb. yemesin
diye. Sizinle de paylasmak istedim, direkt 1. agizdan aldigim bir bilgi olarak

EGE YAŞ MEYVE
SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DUYURULARI "

ayrıca şöyle bir yazı buldum internette:

"Sayın Üyemiz,
DTM İhracat Genel Müdürlüğü'nden aldığımız 20.10.2009 tarih, 7218sayılı yazıda, Almanya'da yayımlanan Die Welt gazetesinde yer alan"Türk Armutlarında Tehlikeli Zehir Belirlendi." başlıklı habere ilişkin Berlin Ticaret Müşavirliği'nden aldıkları yazıda, söz konusu haberde özetle;

-Baden Württemberg eyaletinde yapılan kontrollerde ülkemiz armutlarında, Almanya'da uzun yıllardan beri, Avrupa Birliği'nde ise 2008 yılı başından itibaren yasak olan "Amitraz" isimli tarım ilacının tespit edildiği,
-Anılan ilaçta sınır değer 0,01 miligram iken, 8 örnekte tespit edilen değerin kiloda 15,7 miligram seviyesinde olduğu,
-Bu değerlerdeki uygunsuzluğun önlemsiz bırakılmasının mümkün olmadığı ve Federal Almanya ve AB çapında önlem alınması için girişimde bulunulduğu,
-Bulguların AB'nin hızlı alarm sistemi olan RASSF' da da yayımlanacağı ve ilgililer hakkında hukuka aykırı işlem nedeniyle cezai ve idari soruşturma başlatılacağı hususlarına yer verildiği belirtilerek, konunun üyelerimize duyurulması istenmektedir.

Bilgileriniz rica olunur.

Özlem KATIRCIOĞLU
Genel Sekreter Yardımcısı "

hatta bu durum geçen yılki armutlarda da varmış. biz de severek yiyorduk. ben kızıma armutlu muhallebi bile yapıyordum mafoldumben

dikkat edin lütfen bebeklerimizi kanserojen maddeli ürünlerden uzak tutalım

bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ben de yedirmicem hatta atıcam evdekileri çok sağol canım

uyarın için teşekkürler...ama ya geç kaldıysakeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile....

yaaaa bugün başlıyacaktım armuta yedirmeyelim bari teşekkürler tazzie:ecrin_bebek:

ya bende yedirdim bebeğime 1 tane armut inanmıyorum yaa bu nasıl bir piyasa insanların sağlığını hiçe sayarak bide satıyorlar 3 kuruş para için bizde alıp küçücük bebeklerimize yediriyoruz organik diye hazır satılanları almıyoruzki güya elde hazırlayıp vermek hazır olanı satın almaktan daha SAĞLIKLI düşüncesiyle ne vericez biz çocuklarımıza hangisine güzenmemiz gerekiyor anlamadımki bütün bu gıdaların içiyle dışıyla oynayıp para kazanma hırsıyla küçücük bebeklerin sağlığını hiçe sayanlar Allahım öteki dünyada hesabını sorsun inşallah çok moralim bozuldu paylaşımın için teşekkür ederim arkadaşım inşallah bebeklerimize bişy olmamıştır Allahım korusun onları kötü insanların pisliklerinden:Saruboceq:

evet arkadaşlar dün akşamdan beri kafam çok takık bu konuya. ya ben haftada 3-4 gün armut yediriyordum kızıma. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu insanları.
Benzer bir durum Antalya muzlarında da varmış. bunu da yeni öğrendim. Yerli muz olup da iri olanlarda bi ilaç kullanılmış. Yani yerli muz tercih ederseniz küçüklerinden alınmalıymış.

inşallah bişey olmaz kuzucuklara senağlama

Bende 3 gündür yarımşar armutu rendeleyip veriyodum. İyiki bu bilgiyi bizimle paylaşınız. Bebeğim 6 aylık inşallah bu kadarından bişey olmaz. Ya çok sinirlendim ama bunu yapanlar insanların bebeklerin sağlığıyla oynayanların vicdanları hiçmi sızlamıyo yaaaklava:klava:klava:klava:

Ben oğluma 1,5 aydır çoook armut verdim,çok seviyor,bağırsaklarını çalıştırıyor diye((artık olmuşa çare yok...kafaya takmamak lazım...ama böyle şeyleri duyunca o kadarsinirleniyor ve üzülüyorum ki biz çocuklarımızı gözümüzden sakınıyoruz herşeylerine özen gösteriyoruz, bizim elimizde olmayan nedenlerle,sorumsuz insanlar yüzünden yavrularımızın sağlığı etkileniyor...Allah bildiği gibi yapsın o insanları herkesin yavrusunu da korusun böylelerinden

yalnız bu yeni değil arakadaşlar nerdeyse 2 senedir bu haber devam ediyor
halen daha kimsenin bi dur dediği yok valla
arkadaşım saol tekrar paylaştığın ve biçok kişiyi daha bilgilendirdiğin için

benim eşim ve tüm ailesi muz üretimiyle uğraşır alanyada.o dediğiniz sakıncalı muzlar anamur da yetişenlermiş ve nemacur denilen bi kimyasalmış kullanılan.bu bölgede kullanılmazmış,o ilaçtan iki ay sonra hasat gerekirmiş..biz bahçemizden kesilen muzu olgunlaştığı anda tüketiyoruz oysa.problem olsa eşim çocuklarına vermez kesinlikle..

ben de armut yediriyordum barsaklarını çalıştırsın diye. artık yedirmeyeceğim. haberin yazan tazzie adlı arkadaşa ayrıca teşekkür ederim hem bilgilendirdiği hem de konuyu tüm detayıyla ve ispatıyla yazarak kafalarda soru işareti bırakmadığı için.

Arkadaşlar bebeğim yok ama konu ilgimi çekti.. Geçenlerde tv de herşey tadında programında bir çocuk doktoru vardı ve ek gıdalar konusu açıldı ve hazır mama ve meyve pürelerine konu geldi. Doktor hazır satılam mama ve meyve pürelerinin pazarda manavda satılandan daha sağlıklı olduğunu souçta aldığımız ürünlerinde ne aşamlardan geçtiğini bilmediğimizi ve hatta geri dönen ürünler olduğunu söyledi. Ama hazır mamalarda özel ürünler kullanılıyor ve birçok denetimden geçiyor üstünde de organik diye yazıyor çoğunda yani hazırlara evde yapılandan daha çok güvenebilirsiniz dedi ben de bilmiyorum neye güveneceğiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…