- Makyaja başlamadan önce cildinizi temizleyin ve nemlendirin. Yorgun ve kirli yüze yapılan makyaj makbul değildir.
- Fondöteni fırçayla sürün. Elinizle sürdüğünüz zaman eşit dağıtamazsınız. Fırçayla sürdüğünüz zaman fondöten cilde ağırlık vermez. Süngeri de tavsiye etmiyoruz. Çünkü ürünün yarısını sünger emiyor.Zaman ekonomi zamanı, fondöteninin çabuk bitmesini kim ister? Yılbaşı makyajı için face fabric denilen ürünü öneriyorum. Yani yüz kumaşı. Yüzü tamamen kaplıyor ve pürüzsüz gösteriyor.
- Gözaltı kapatıcısını göz kremiyle karıştırarak sürün. Ve çok değil, fondöteninizden bir iki ton açık olmasına dikkat edin.
- Yüzünüz parlamasın diye T bölgesine pudra sürün.
- Göz makyajına başlamadan önce pudrayı sürüyorum. Çünkü cildin bir an önce canlanmasını istiyorum. Böylece işime daha iyi motive oluyorum. Siz de öyle yapın. Kendinizi daha güzel hissederek yaptığınız makyajın sonucu çok farklı olacaktır.
- Eyeliner yerine göz kalemi kullanıyorum.Kalem, gözlere daha yumuşak bir bakış kazandırıyor. Üst göz kapağının dibine kalem sürüyorum, sonra fırça ile dağıtıyorum. Deneyin farkı göreceksiniz.
- Gözlere Armani'nin yılbaşına özel çıkardığı dörtlü crystal far paletini uyguluyorum.Dipler açık başlıyor,koyulaşarak gidiyor. Farların tamamı pırıltılı. Özellikle açık gri sim gibi parlıyor.
- Rimel bir sihir gibi. Yaptığınız makyajı ortaya çıkartıyor. Rimel sürerek göz makyajına imza atıyorum. Bulaşmaması için göz kapağına peçete koyuyorum.
- Fırçayla mürdüm rengi tonlarda bir ruj sürüyorum. Üstüne de parlartıcı. Dudaklar da parlamalı.
- Şeftali tonlarında, içinde kendinden pırıltılar barındıran allık sürerek makyajı bitiriyorum. Geçmiş olsun!
Son düzenleme: