Gebeliğe Hazırlık Arkuat uterusu olup histeroskopi yaptıran var mı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

portakalkek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2021
608
231
Selamlar, rahmim arkuat uterus şeklindeymiş üstten hafif basık. Bunun için histeroskopi yapmamız lazım dediler. Sonrada tüp bebeğe başlayacağız. Yaptıranlar ağrılımı geçti nasıl oldu anlatabilir mi. Şimdiden tesekkur ederim

Geç kalmış olabilirim ama araştırırken sorunu gördüm. Ben histeroskopi ameliyatı oldum bende de rahim şekil bozukluğu vardı. Çok az ağrı oluyo uzun süren bir kanama dönemi var. Ben çalışıyorum 3 gün izin aldım 4. Günde rahatça hareket edip çalışma hayatıma döndüm. Korkulacak hiç bir şey yok zaten ne olup bittiğini anlamıyorsun bile.

Bana da konuldu siz ameliyat oldunuz mu ve ameliyat olmak zorunlu muymuş

Hafif olduğu için yapılmadı canım ameliyat. Direkt başladık tüp bebeğe
Anladım inşallah olumlu sonuç alırsınız. Şimdi bana da Dr histeroskopi yapacak hafif basiklik var düşük riski olduğu için ben tedavi ye başlamam dedi bende korkuyorum küçük bir Operasyon dedi ama bazıları gerek olmadığı söylüyor bende de bir güvensizlik oluştu ama yaptırmasam da risk

Acaba sizin ki de arkuat miydi

Canım bana da 2 yıl önce konuldu teşhis. 4 5 doktora gösterdim hepsi prof vs gerek yok dedi. En son necmettin erbakanda hüseyin görkemliye gittim. Korkulacak bi şey değil yapalım rahat ilerleyelim dedi. Çarşamba günü operasyon oldu. Perşembe hastaneden çıktım. Cuma kötüydüm. Bugün iyiyim şükür. Hala yatmaya ihtiyaç duyuyorum ama ağrım sızım yok şükür.

Allah safi ismiyle şifa versin. Sizden de razı olsun bana yardimci olduğunuz için. Sizin ki de arkuat miydi, bana da gerek tok dedikleri için bir de aşırı maliyetli olduğu için kötülük geldi kalbime kafam o yüzden karışmıştı.

Allah cümlemizden razı olsun. Teşekkür ederim inşallah. Valla ben de aynı şeyi düşündüm. Hatta ben son gittiğim doktor aceleye getirince kesin parası yüzünden yapmak istiyor diye de emin olamadım ama çıktım bi yola iyi ki olmuşum diyorum. Tüplerde falan da tıkanıklık varmış benim. 6bin lira ödedik biz. Ama özellerde falan nasıl bilmiyorum tabi.

Bikornaut uterustu benimki ama hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. Birinin perdesi biraz aşağıda öbürünün biraz yukarda, biri birqz daha birleşik öbürü daha ayrık. Rahim anomalisi hepsi. Bu arada şunu da söyleyim benim annemin de muhtemelen aynı durumu. 2 çocuk doğurdu ikisi de 2kg 100 grdı ve 10ar yıl bekledikten sonra olmuştu. Kesin gebeliğe engel değil ama başka hiçbir problem yok ve olmuyorsa ondandır diye düşünüyorlar

Anladım özel hastane de 7500 TL dediler zaten canım çok kısa sürecek dedi . Sizinle aynı hisleri yaşamışız elbette Allah bilir ama şansın artar diye düşünüyorum çoğu kişi bundan bahsetmiş artar demişler yani rabbim en kısa zaman da sağlıkla bir bebiş nasip etsin. Ben işimi sağlama almam lazım arkamdan laf ettirmem dedi doktor bana da hayırlısı bakalım çok teşekkür ederim size.

Valla aynısını bende düşünüyordum. İki arada kalmıştım. Sonra doktor biranda cok hafif bu embriyolarını bu ay koymak istiyorum rahmin içi cok iyi dedi taze transfer yaptı. Cok arastırmıstım bende hafif arkuat olan cok kişi varmış canım ama bilemiyorum tabiki ya

Çok teşekkür ederim düşüneceğim hayırlısı olsun

Umarım mesajımı görürsünüz
Çok teşekkür ederim düşüneceğim hayırlısı olsun
Umarım mesajımı görürsünüz benimde rahmimin üst kısmı aşağıya doğru hafif eğik çok kararsızım siz ameliyat oldunuz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…