• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkeoloji Müzesi'nde sünnet düğünü yapıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın cami avlusunda oğluna sünnet töreni yapmasının üstünden çok geçmeden bu kez de Eti Eskişehir Arkeoloji Müzesi'nde sünnet düğünü düzenlendi

$page_arkeoloji-muzesinde-sunnet-dugunu-yapildi_723463426.jpg

Eti Eskişehir Arkeoloji Müzesi'nde akşam saatlerinde sünnet düğünü düzenlendi.

Arkeoloji Müzesi ziyaretçilere kapatılarak, sergilenen eserlerin yanına kurulan masalarda davetliler ağırlandı.

Arkeolojik eserlerin hemen yanında bulunan ses sistemlerinin olması dikkat çekti.

Sünnet düğününün kime ait olduğu henüz belirlenemedi.

Daha önce de, Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan oğluna Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu cami avlusunda, sünnet töreninden düzenlemişti.

Mehmet Özcan, gelen tepkilerin ardından istifa etmişti.

Padişah usülü sünnet düğünü yapan Bursa Vali Yardımcısı emekli oldu
t24

Son düzenleme:
Burada heykelimiz, sünnet çocuğumuzu temsil ediyor, sünnet olmadan önceki halini tabii:27::27:

Son düzenleme:
Burada heykelimiz, sünnet çocuğumuzu temsil ediyor, sünnet olmadan önceki halini tabii:27::27:

Şimdi oldu mu bu konu chess. Geçmişte travmatik bir sünnet deneyimi geçirmiş bir üyemizi hassas noktasından vurdun bu haberle. Bu haberi görürse kim bilir ne hallere düşer,şu an ağlıyor bile olabilir.:27:

Şimdi oldu mu bu konu chess. Geçmişte travmatik bir sünnet deneyimi geçirmiş bir üyemizi hassas noktasından vurdun bu haberle. Bu haberi görürse kim bilir ne hallere düşer,şu an ağlıyor bile olabilir.:27:

:27: :27: Yazik uzuluyorum ona yahu. Herkes guler gecer sunnetini anlatirken bunun yasadigi travmayi merak etmiyor degilim

Eskişehir’deki ETİ Arkeoloji Müzesi’nde heykellerin de bulunduğu salonda sünnet düğünü yapılmasına sosyal medyada büyük tepki gösterilirken, müze yetkilileri sünnet düğününü “Salonda birkaç heykel bulunuyor. Ancak asıl eserler üst katta yer alıyor” sözleriyle savundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi’nde yapılan sünnet düğününde bir heykelin yanına ses düzeni kurulması ve salonda yemek masalarının kurulmasıyla ilgili sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar ‘tarihe sayıgısızlık’ yorumlarına neden olmuştu.

Tepkiler üzerine DHA’nın ulaştığı müze yetkilileri konuşmaktan kaçınırken açıklamanın pazartesi günü Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yapılabileceğini söyledi.

Ancak adının yazılmasını istemeyen bir yetkili, Eti Eskişehir Arkeoloji Müzesi’ndeki sünnet etkinliğinin Bursa’da eski Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın cami avlusunda yaptırdığı ‘ Osmanlı usulü’ sünnetle aynı şekilde değerlendirilmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Söz konusu salonun, müzede çok amaçlı salon olarak kullanıldığını, daha önce nikah töreni, seminerler, konferanslar, sergiler ve kokteyller düzenlediğini belirten yetkili, “Son olarak salon sünnet etkinliği yapanlara kokteyl amacıyla kiraya verildi. Burada sosyal ve kültürel amaçlı etkilikler yapılıyor. Salonda birkaç heykel de bulunuyor. Ancak asıl eserler üst katta yer alıyor” dedi.

Eskişehir’de 2011 yılında ETİ Bisküvileri firması tarafından restore edilerek faaliyete geçen Eti Arkeoloji Müzesi Salonu’nda 2012 yılında yerel Sakarya Gazetesi muhabiri Remzi Aydın ile polis memuru olan eşi Seda Aydın’ın nikahlarını Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Yılmaz Büyükerşen kıymıştı.

Büyükerşen, “İlk defa bir müzede nikah kıyıyorum. İnşallah sizin aşkınız da buradaki eserler gibi uzun yıllar yaşar. Bu tür sosyal etkinlikleri müzelerde yaparsak müzelerin önemini daha iyi anlatmış oluruz” demişti.
http://onedio.com/haber/-salonda-birkac-heykel-var-asil-eserler-ust-katta--323247

Acaba biz de istesek müzede sünnet düğün gibi organizasyonları yapabilir miyiz? :51::51::51:

Ayy aklıma geldi bak deyince şimdi damlayıp niye sünnet düğünü yapmışlar yazı değil mi o çocuğa bu yaşında travma yaşıyor zaten kadınlara yapılan sünneti de desteklemiyorum :53: derse şaşırmayın. çok travmatik geçmiş çok ben biraz geç oldu :9:

Neyse konumuza dönelim ben bu müzeye gitmedim Eskşehir'de ikamet eden biri olarak ve hiç böyle törenler yapıldığını duymamıştım adı üzerinde müze yani ama çok amaçlı salon olarak kullanılıyorsa o zaman alt katta hiç heykel olmasaydı tarihi eser sonuçta biri kırsa ne olacak yer mi kalmadı koskoca yerde anlamadım.

bazıları yine bana laf atmaya çalışmış. aynısını şu başlık için de yapın bakalım çifte standartçılar sizi ;

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730190

yok yok anlamayacaksınız.

Ben sana derdimi anlattım sen soruma cevap verdin mi? Hani o erken yaşta evlendirilen kadınların vücut bütünlükleri hakkında? Senin bu yaptığın iki yüzlülük değil de ne? Kadına olunca kültür, erkeğe gelince özgürlüğe aykırı. :52::52: Takibindeyim reyiz:27:

Ben sana derdimi anlattım sen soruma cevap verdin mi? Hani o erken yaşta evlendirilen kadınların vücut bütünlükleri hakkında? Senin bu yaptığın iki yüzlülük değil de ne? Kadına olunca kültür, erkeğe gelince özgürlüğe aykırı. :52::52: Takibindeyim reyiz:27:

kalbimi kırıyorsun :43:

erken yaşta evlendirilenlerin vücut bütünlügünden kastın nedir? bekaret mi? o evlenince zaten gidecek, evliligin bir sonucu bu. ama sünnette ''zaten gidecek'' gibi bir durum yok.

kalbimi kırıyorsun :43:

erken yaşta evlendirilenlerin vücut bütünlügünden kastın nedir? bekaret mi? o evlenince zaten gidecek, evliligin bir sonucu bu. ama sünnette ''zaten gidecek'' gibi bir durum yok.

Ama istekleri dahilinde gitmemesi mesele. Yani şöyle düşün bir erkeğin kendi isteğiyle sünnet edilmesi var zorla edilmesi var, hani aynı şey değildi sana göre?:27:

Son düzenleme:
Muze muze olmaktan cikmis.
Tarihe boyle mi sahip cikiyorlar ?
Nasil belirlenemiyor sunnet dugununun kime ait oldugu ?

beni çok yoruyorsun :44:

Sen niye soruma cevap vermiyorsun? Kabul et veremiyorsun bu da tezini sağlam temele oturtmadığın anlamına gelir, şimdi geçen yaptığın gibi cevap vermeden kaçarsan çok güleceğim.:27: Soruma cevap ver lütfen, geçen sana ayrıntılı ayrıntılı anlatmıştım başka örnekler de verdim.

şu anda yorgunum biraz :1:

Bu 3. ya da 4. sefer farkında mısın sorularımı cevaplayamadığın? Millete satırlar dolusu cevap yazıyorsun bana da satırlar dolusu yazdın her soruya, yoruma karşılık ama benim şu soruma gelince her defasında susuyorsun, bahane üretiyorsun.:33::52:
Cevap bekliyoruz.

Back