Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim bı ödevim var.
Arkeoloji Müzesi'ne gidip dolaşıp orası hakkında görüş lazım. Ve ben gidemedim ödevimin bu gece saat 12 ye kadar sisteme yüklemem lazım.
Gidip gören benimle görüşlerini kompozisyon tarzında paylaşmak isteyenlerden yardım bekliyorum.
Ödevimi sizden istemek ne kadar doğru bilmiyorum ama suan buna ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.
İstanbul'da en sevdiğim yerdir orası, özellikle bahçesi.
nasıl bir görüş bildirmen gerekiyor anlayamadım
yani mimari açıdan mı inceleyeceksin? eserlerin yorumu mu? tarihi mi ?
çok açıklayıcı değil mesajın.
İstanbul'da en sevdiğim yerdir orası, özellikle bahçesi.
nasıl bir görüş bildirmen gerekiyor anlayamadım
yani mimari açıdan mı inceleyeceksin? eserlerin yorumu mu? tarihi mi ?
çok açıklayıcı değil mesajın.
canım benim de çok beğendiğim bir yerdir orası ,
içinde özellikle mumyaların olduğu yeri sevmiştim ben ,hatta biraz ürkünç gelmişti orası ama yine de sevdim.
bahçesi de tam tersine huzur verici ,zaten çok büyük bir yerdi yani her parçayı incelemeye kalksan bir gün yetmez kesinlikle.
Gordion ve Gordion Müzesi : İç Anadolu’nun en önemli antik kentlerinden birisi olan Gordion, Ankara’nın 96 km. güneybatısında, Polatlı’nın 21 km. batısında Yassıhöyük köyündedir. Gordion’un ilk olarak M.Ö. 3000 yılının sonlarında (Eski Tunç Çağı) iskân edildiği bilinmektedir. Antik kentin bu çağdan başlayarak Hititler, Phyrigialılar, Persler, Yunanlar ve Romalılara ait olmak üzere çeşitli yerleşme tabakalarına sahip olduğu tespit edilmiştir. Efsaneye göre Gordion’u M.Ö. 9. yüzyılda başkent yapan kişi Phyrigia Kralı Gordios’tur. Gordion en parlak devrini Kral Midas’ın yönetimi altında geçirmiştir. M.Ö. 695 yılında kent, Kimmerler tarafından yakılıp yıkılarak tahrip edilmiştir. Daha sonra Lydialıların egemenliği altına giren kent, ticari ve askeri bir merkez olarak yeniden inşa edilmiştir. M.Ö. 546 yılında Perslerin, M.Ö. 333 yılında Büyük İskender’in ve M.Ö. 278 yılında Galatların yönetimine giren kent, M.Ö. 189 yılında Roma ordusu tarafından tamamen terk edilmiş olarak bulunmuştur. Gordion, Roma egemenliği altında önemini kaybederek küçük bir yerleşim haline gelmiştir. Yassıhöyük köyünün doğusundaki geniş vadide tümülüsler dağınık bir şekilde bulunmaktadır. Bunlar üstleri yığma toprak tepeciklerle örtülmüş ve ağaçtan yapılmış mezarlardır. Toplam sayısı 80’in üstündedir. Gordion’daki tümülüslerin en büyüğü Kral Midas’a ait olduğu düşünülen büyük tümülüstür. Bu mezar yaklaşık 300 m’lik çapı ve 53 m’lik yüksekliği ile Anadolu’daki ikinci büyük tümülüstür. Mezar odasında bir erkek iskeleti, 9 adet tahta masa ile iki adet tahta paravan, 3 büyük kazan, çeşitli büyüklükte 166 adet bronz kap ve iskeletin baş ucunda 145 adet fibula bulunmuştur. Gordion’daki diğer tümülüslerden en önemlisi P tümülüsü olarak adlandırılan ve M.Ö. 700 yıllarında yapıldığı sanılan yığma mezardır. Yaklaşık 80 m. çapı ve 12 m. yüksekliği olan bu tümülüsün mezar odasının içinde bulunan bir çocuk iskeleti ile ağaçtan yapılmış aslan, at ve geyik gibi oyuncaklar bu tümülüsün bir çocuk mezarı olduğunu ortaya koymuştur. Bu tümülüste ayrıca 40 adet seramik kap bulunmuştur. Gordion’da yapılan kazılarda bulunan eserlerin büyük çoğunluğu Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Gordion Müzesi’nde korunmaktadır.
Türkiye'nin başkenti olan Ankara doğal güzelliğiyle sakin havasıyla, Anıtkabir'iyle ve Gölbaşı ile en görülesi şehirler arasındadır.
Bu özelliklerine Gordion Müzesi de eşlik etmektedir. Polatlı İlçesinde bulunan Gordion Müzesi, Yassıhöyük Köyü'nde konumlanmıştır. Sahip olduğu koleksiyonu kronolojik bir şekilde sergilemekle birlikte, zengin bir tarihi gözler önüne sermektedir.
Eski Tunç dönemi eserleri, Kral Midas'ın tümülüsü, Erken Frig Dönemi ve bunların yanı sıra yunan seramiği, Roma Dönemi ve Helenistik Çağ eserleri müzede sergilenen tarihi kalıntılar arasındadır.
Ankara gezinizde hiç sıkılmazsınız. Gerek tarihiyle, gerek doğal güzellikleriyle gerekse havasıyla sizi etkileyecek olan Ankara gezinizde Gordion Müzesi görülmesi gereken yerler arasında taşıdığı önemli ziyaretçilerine hoş vakitler geçirmeye devam ediyor.
Müze 3 bölümden oluşuyor şark eserleri , arkeoloji müzesi , çinili köşk müzesi... şark eserleri müzesinin içerisinde eski mısır eserleri yazıtlar mumyalar heykeller var rami yazıtlı güneş saatii, mısır mumyaları vardı.. kadeş antlaşması (tarihteki ilk yazılı antlaşmadır) gibi çivi yazıtları vardı.. Arkeloji müzesinin içinde lahitler vardı çok fazla.. çok güzel heykeller vardı iskender lahti var boyut olarak baya büyüktü çok büyük çok büyük :) burdada mumyalar vardı değişik biçimlerde koymuşlar hatta birtanesii yürüdüğün zeminin altındaydı yürürken bir tuhaf oluyordu insan :) en çok burayı beğenmiştim çok fazla eser vardı.. Çinili köşk müzesinde ise orası eskiden köşk ismini aldığı gibi bir köşkmüş sonra müzeye dönüşmüş selçuklu ve osmanlı çinileri vardı çok güzeldi müzeyi çok beğendim bence herkes gitmeli yazdıklarım içine yararmı bilmiyorum canım